14 καναρίνια με τρομερές μελωδίες & χαρακτήρα!

 Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες καναρινιών που διατίθενται για αγορά ως κατοικίδια, καθεμιά εκ των οποίων εκτρέφεται για το σχήμα και το μέγεθος του πουλιού και όχι για τα χρώματα ή τις ικανότητες στο τραγούδι.

 Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι τα καναρίνια δεν είναι όμορφα ή καλοί τραγουδιστές. Είναι υπέροχα πλάσματα και δεν απαιτούν τόσο χώρο ή φροντίδα σε σχέση με άλλα κατοικίδια, όπως οι γάτες και οι σκύλοι.

 Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καναρινιών εκεί έξω. Ενώ όλα μοιάζουν στο σχήμα και το μέγεθος, υπάρχουν διαφορές μεταξύ του κάθε τύπου, γι’ αυτό και έχουν όλα ξεχωριστά και μοναδικά ονόματα.

 Μερικά υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, ενώ άλλα έχουν αρχίσει να εκτρέφονται σχετικά πρόσφατα. Εδώ θα βρείτε 14 ποικιλίες καναρινιών που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε και είμαστε σίγουροι ότι θα τα λατρέψετε κι εσείς όπως εμείς!

 1. Ο Αμερικανός Τραγουδιστής (American Singer Canary)

 Αυτό το καναρίνι είναι εξωστρεφές και φιλικό. Αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, λατρεύει το τραγούδι και είναι εξαιρετικά καλό σε αυτό. Είναι γνωστό για το ότι είναι μελωδικό και διαδραστικό, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικό κατοικίδιο για οικογένειες με παιδιά. Θα το βρείτε σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, όπως λευκό, μπλε, πράσινο, φαιοκίτρινο και κίτρινο.

 2. Το Φανταχτερό Βελγικό Καναρίνι (The Belgian Fancy Canary)

Τα Belgian Fancy καναρίνια θεωρούνται μια από τις πιο δημοφιλείς και παλιές ράτσες καναρινιών με μακρύ λαιμό και λεπτό σώμα. Έχουν συμπαγή φτερά και μακριά, στενή ουρά. Τα πόδια τοςυ είναι λεπτά και μακρύτερα από πολλά άλλα είδη καναρινιών. Μπορεί να είναι άσπρα, κίτρινα, πράσινα, ή πολύχρωμα.

 3. Το Φανταχτερό Μπόρντερ καναρίνι (The Border Fancy Canary)

 Το Border Fancy έχει παρουσιαστεί σε πολλές ταινίες, βιβλία, ακόμα και σε κινούμενα σχέδια. Εκτρέφεται μόνο για την εμφάνισή του και είναι είτε κίτρινο είτε κίτρινο με μικρά λευκά σημάδια.

 Εκτός από όμορφο όμως είναι και ένας εξαιρετικός τραγουδιστής. Του αρέσει να τραγουδάει και να δημιουργεί μελωδίες από μόνο του χωρίς καμία παρότρυνση από τα ανθρώπινα μέλη της οικογένειάς του.

 4. Ο Λοφιοφόρος (The Crested Canary)

 Αυτά τα καναρίνια εκτρέφονται για το μοναδικό τους λοφίο. Έχουν ένα σετ φτερών στο κεφάλι τους που κρέμεται προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να φαίνονται σαν να έχουν ένα ατίθασο κούρεμα ή σαν να φοράνε περούκα.

 Υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια και γενικά είναι εύκολο να εκτραφούν. Μπορείτε να τα βρείτε σχεδόν σε οποιοδήποτε χρώμα, αλλά η κορυφή του κεφαλιού τους είναι συνήθως πιο σκούρα από το υπόλοιπο σώμα τους.

 5. Το Φανταχτερό Fife καναρίνι (The Fife Fancy Canary)

 Αυτό το πουλάκι θεωρείται κατοικίδιο για αρχάριους γιατί είναι εξωστρεφές, φιλικό, έξυπνο και εύκολο στη φροντίδα του. Επίσης, είναι ανθεκτικό και δεν είναι επιρρεπές σε ασθένειες. Του αρέσει να αντιγράφει ήχους που ακούει στο περιβάλλον και στην τηλεόραση.

 6. Το καναρίνι με τις χαρακτηριστικές πτυχές (The Frilled Canary)

 Το καναρίνι Frilled είναι μοναδικό στο είδος του επειδή τα φτερά του φαίνονται σαν να έχει σούρες και μοιάζουν κάπως απεριποίητα. Είναι εξαιρετικά μελωδικό και φιλικό και του αρέσει να στέκεται σε μια θέση που το κάνει να μοιάζει με τον αριθμό 7.

 7. Το καναρίνι του Γκλόσεστερ (The Gloster Canary)

 Αυτό το καναρινάκι είναι παρόμοιο με το Λοφιοφόρο (Crested), αλλά είναι πιο σπάνιο και μικρότερο σε μέγεθος. Το ράμφος του ξεχωρίζει από το μικρό κεφάλι του και το λοφίο του μοιάζει με αυτό του Crested, ενώ τα χνουδωτά φτερά του μοιάζουν σαν γούνα.

 8. Ο Πορτογαλικός Αρλεκίνος (The Harlequin Portuguese Canary)

 Πρόκειται για καναρίνια μεσαίου μεγέθους που κατάγονται από την Πορτογαλία. Έχουν μακριά, κομψά φτερά που ενώνονται με τις ουρές τους. Μερικά από αυτά έχουν κάτι που μοιάζει με τρία μικρά κέρατα που προεξέχουν από το κεφάλι τους, ενώ άλλα έχουν λεία, επίπεδα κεφάλια.

 Όπως τα περισσότερα καναρίνια, μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά χρώματα, όπως λευκό, ροζ, πορτοκαλί, γκρι και πολύχρωμα.

 9. Το καναρίνι του Λάνκασιρ (The Lancashire Canary)

 Αυτά τα πουλιά έχουν περίπου 20 εκατοστά μήκος όταν μεγαλώσουν πλήρως. Έχουν μακρύ σώμα και είναι μεγαλύτερα από το μέσο καναρίνι. Τα χρώματά του είναι λευκό ή κίτρινο, και μερικά έχουν μικρά λοφία, ενώ άλλα όχι.

 Τα καναρίνια του Λάνκασιρ χρειάζονται μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του σώματός τους κατά την περίοδο της πτερόρροιας (αλλαγής των φτερών του).

 10. Το καναρίνι – σαύρα (The Lizard Canary)

 Αυτή είναι μια από τις παλαιότερες ράτσες καναρινιών που υπάρχουν και, στην πραγματικότητα, η εξαφάνισή τους σχεδόν καρποφόρησε κατά τη δεκαετία του 1900, όταν ο πόλεμος και οι επιδημίες μάστιζαν τον κόσμο.

 Τα σημάδια των φτερών τους, που θυμίζουν σαύρες, χαρακτηρίζουν και το όνομά τους. Ως ενήλικες φτάνουν μέχρι και τα 14 εκατοστά σε μήκος και συνήθως έχουν σκούρο χρώμα, αλλά είναι πάντα πολύχρωμα.

 11. Το Νόργουιτς καναρίνι (The Norwich Canary)

 Είναι ένα καναρίνι μεσαίου μεγέθους και γενικά θεωρείται εύθραυστο ζώο. Το Νόργουιτς καναρίνι είναι λίγο δειλό και ντροπαλό σε σύγκριση με τα περισσότερα καναρίνια, αλλά νιώθει οικεία με τα ανθρώπινα μέλη της οικογένειάς του και θα συνεχίσει ευχαρίστως μια μουσική συζήτηση με όποιον είναι κοντά. Μπορεί να είναι πράσινο, κίτρινο ή και τα δύο!

 12. Ο Φανταχτερός Σκωτσέζος (The Scotch Fancy Canary)

 Αναφέρονται επίσης ως Σκωτσέζικα ή Glasgow Hen καναρίνια και παρόλο που δεν είναι μια δημοφιλής ράτσα στο βασίλειο των καναρινιών, ορισμένοι εκτροφείς εργάζονται σκληρά για να διατηρήσουν τη γενεαλογική γραμμή τους ζωντανή.

 Μπορεί να ζήσουν από 8 έως 12 χρόνια και έχουν μήκος περίπου 18 εκατοστά. Τους αρέσει να καταναλώνουν φρούτα ως σνακ και απολαμβάνουν να παίρνουν τη τροφή τους από τα χέρια των ανθρώπων της οικογένειάς τους. Θα τα βρείτε στις αποχρώσεις του λευκού, του πράσινου και του κίτρινου.

 13. Το Καναρίνι του Στάφορντ (The Stafford Canary)

 Πιστεύεται ότι εκτράφηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1970 ή του 1980 και είναι το νεότερο στον κόσμο των καναρινιών. Απολαμβάνει να περνάει τον χρόνο του στο κλουβί του και όχι σε έναν ελεύθερο χώρο, όπως το σαλόνι, καθώς είναι αρκετά συνεσταλμένο και επιφυλακτικό με την ταραχή και τους δυνατούς θορύβους.

 Συνήθως δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να ευδοκιμήσει, από ένα ασφαλές μέρος για ύπνο, φαγητό και νερό και μια κούνια.

 14. Το Καναρίνι του Γιορκσάιρ (The Yorkshire Canary)

 Αποτελεί μια διασταύρωση από το κοινό καναρίνι και το καναρίνι του Λανκασάιρ και είναι γνωστό για το σθένος και τη γεμάτη αυτοπεποίθηση στάση του σώματός του. Έχει μήκος περίπου 15 εκατοστά όταν έχει αναπτυχθεί πλήρως και ζυγίζει περίπου 85 γραμμάρια.

 Θα το βρείτε σε μερικά διαφορετικά χρώματα: πράσινο, κανελί, κίτρινο και λευκό. Απολαμβάνει έναν άνετο χώρο και την ανθρώπινη παρέα. Επίσης, αλληλεπιδρά καλά και με άλλα κατοικίδια ζώα.

 Όλοι αυτοί οι τύποι καναρινιών είναι κατάλληλα κατοικίδια για νοικοκυριά κάθε είδους. Μερικά καναρίνια όμως θα πρέπει να απομονώνονται από τις θορυβώδεις καταστάσεις περισσότερο από άλλα, αλλά όλα τους είναι φιλικά και ανοιχτά στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση! Μάλλον ήρθε η ώρα να αποκτήσετε το δικό σας φιλαράκι που θα σας κελαηδάει μελωδικά και θα ομορφαίνει τις μέρες σας!

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο