Kurilian Bobtail: Η τέλεια οικογενειακή γάτα!

 Η Kurilian Bobtail είναι μια φυσική, καθαρόαιμη ράτσα γάτας, καθώς ο πληθυσμός της αναπτύχθηκε χωρίς την επέμβαση του ανθρώπου. Αυτά τα γατάκια είναι γνωστά για την ανεκτικότητα, την προσαρμοστικότητα και τη φιλικότητά τους.

 Η Kurilian Bobtail έχει μια μεγάλη φήμη ως η τέλεια οικογενειακή γάτα. Τα πηγαίνει καλά με ανθρώπους, παιδιά, ακόμα και άλλα ζώα.

 Επιπροσθέτως, έχει μια παιχνιδιάρικη και κοινωνική πλευρά. Αν ψάχνετε, λοιπόν, για μια γάτα που θέλει να βρίσκεται κοντά σας, αυτή μπορεί να είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς!

 Χώρα Προέλευσης: Κουρίλες Νήσοι

 Μέγεθος: Μεσαίο έως μεγάλο

 Σωματικό βάρος: 4 έως 7 κιλά

 Προσδόκιμο ζωής: 15 με 20 χρόνια

 Η ιστορία της ράτσας της

 Η Kurilian Bobtail προέρχεται από τις Κουρίλες νήσους, οι οποίες βρίσκονται μεταξύ Ιαπωνίας και Ρωσίας. Για περισσότερα από 200 χρόνια, αυτές οι γάτες είναι αγαπητές στον γηγενή πληθυσμό, λόγω των εξαιρετικών ικανοτήτων τους στο κυνήγι παρασίτων.

 Ωστόσο, λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους της, η ράτσα δεν έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο τόσο γρήγορα όσο άλλες ράτσες.

 Παρ’ όλ’ αυτά, η Kurilian Bobtail αναγνωρίστηκε επίσημα ως φυσική ράτσα γάτας από την International Cat Association (TICA) το 2012.

 Ο χαρακτήρας της ράτσας

 Κάνουμε λόγο για μια ιδιαίτερη κοινωνική γάτα, φιλική προς τους ανθρώπους και τα άλλα ζώα, που αναζητά καθημερινά φροντίδα και συντροφιά.

 Η Kurilian Bobtail λατρεύει να παίζει, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να της παρέχετε αρκετό χρόνο και προσοχή για να ικανοποιήσετε τις σωματικές και ψυχικές της ανάγκες.

 Είναι έξυπνη και περίεργη, επομένως η προσθήκη διαδραστικών παιχνιδιών στο περιβάλλον του σπιτιού της είναι απαραίτητη.

 Απλώς θυμηθείτε ότι, λόγω της κληρονομιάς της ως γάτα με εξαιρετικά ένστικτα κυνηγιού, θα πρέπει να επιβλέπετε στενά τυχόν πρώιμες αλληλεπιδράσεις με μικρότερα κατοικίδια – και ίσως δεν είναι καλή ιδέα να έχετε ψάρια γύρω από αυτό το αιλουροειδές!

 Η περιποίηση του τριχώματος της Kurilian Bobtail

 Θα βρείτε τη συγκεκριμένη γατούλα σε πολλά χρώματα, με τιγρέ μοτίβο ή μονόχρωμο. Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γατάκια, μάλιστα, εμφανίζουν ασημί ραβδώσεις! Όσον αφορά στην περιποίησή τους, τα περισσότερα από αυτά έχουν ελάχιστες απαιτήσεις.

 Το παχύ, διπλό τρίχωμά της ράτσας χρειάζεται ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα, για την αποτροπή σχηματισμού τριχόμπαλων και κόμπων.

 Όπως συμβαίνει με όλες τις γάτες, είναι σημαντικό να συνεχίζετε τους τακτικούς κτηνιατρικούς ελέγχους για να εντοπίσετε έγκαιρα τυχόν προβλήματα υγείας. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια ρουτίνα φροντίδας που θα κρατήσει τη γάτα σας υγιή.

 Τα αυτιά της θα πρέπει επίσης να εξετάζονται τακτικά για σημάδια συσσώρευσης βρωμιάς ή ενδεχόμενης μόλυνσης. Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας, για να καθιερώσετε μια ρουτίνα βουρτσίσματος δοντιώ στην οποία μπορείτε να ανταποκριθείτε. 

 Η φροντίδα που χρειάζεται

 Τόσο το Kurilian Bobtail kitten, όσο και οι άλλες γάτες χρειάζονται ένα ονυχοδρόμιο, καθώς προωθεί το υγιές ξύσιμο και διατηρεί τα νύχια τους σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ράτσες με υψηλά κυνηγετικά ένστικτα, όπως η σημερινή μας ψιψίνα.

 Ταυτόχρονα, είναι μια πολύ δραστήρια γάτα, γι’ αυτό πρέπει οπωσδήποτε να έχει αρκετό χώρο και πολλαπλά επίπεδα ύψους για να μπορεί να τρέχει και να ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες της.

 Η Kurilian Bobtail ταιριάζει πολύ με μικρά παιδιά και άλλα κατοικίδια ζώα, κυρίως επειδή έχει εξωστρεφή και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα. Φυσικά, όλα τα ζώα χρειάζονται εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση, για να προσαρμοστούν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον.

 Τελικά, η πρώιμη κοινωνικοποίηση αποδίδει πραγματικά με αυτή τη ράτσα. Φροντίστε μόνο να την ανταμείβετε για την καλή συμπεριφορά της με τεχνικές θετικής ενίσχυσης και λιχουδιές.

 Μολονότι είναι μια γλυκιά και προικισμένη γάτα, η Kurilian Bobtail δεν έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Ως εκ τούτου, είναι απίθανο να την εντοπίσετε σε κάποιο εκτροφείο της Ελλάδας.

 Σε κάθε περίπτωση, χαρίζονται πολλά αδέσποτα γατάκια σε οικογένειες που μπορούν να τα μεγαλώσουν με αγάπη και αξιοπρέπεια, οπότε δεν θα δυσκολευτείτε να υιοθετήσετε μια τετράποδη σύντροφο!

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο