Γατάκια για υιοθεσία: Ποια διαδικασία προβλέπεται & tips

 Η υιοθεσία μιας γάτας είναι μια συναρπαστική στιγμή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο για να διασφαλίσετε ότι είστε σε θέση να του παρέχετε τη σωστή φροντίδα και προσοχή που τόσο έχει ανάγκη.

 Η διαδικασία της υιοθεσίας

 Η ιδιοκτησία μιας ψιψίνας είναι μια υπέροχη εμπειρία καθώς είναι εξαιρετικές σύντροφοι. Ωστόσο, αν κι οι γάτες είναι συχνά ανεξάρτητες και φαίνονται αρκετά αυτάρκεις, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι απαιτούν πολλή φροντίδα και στοργή από τους ανθρώπους τους.

 Κάθε καταφύγιο απαιτεί τη συμπλήρωση μιας φόρμας αίτησης υιοθεσίας και μπορεί να απαιτηθεί μια επιπλέον περίοδος 24 ωρών για να σας δοθεί η ευκαιρία να βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τη σωστή απόφαση.

 Μετά από αυτήν την περίοδο, μπορεί να κανονιστεί μια συνέντευξη με έναν υπεύθυνο υιοθεσίας για να διασφαλιστεί ότι έχει γίνει η καλύτερη δυνατή αντιστοίχιση ανάμεσα σε αδέσποτο ζώο και ιδιοκτήτη.

 Η σωστή επιλογή

 Όταν πρόκειται να επιλέξετε μια ενήλικη γάτα ή ένα μικρό γατάκι, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε ποιον τύπο γάτας αναζητάτε και ποιος τύπος κατοικίδιου είναι κατάλληλος για εσάς και την οικογένειά σας.

 Μια φιλοζωική ομάδα είναι ένα φανταστικό μέρος για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας. Θα βρείτε πολλά αδέσποτα γατάκια για υιοθεσία που είναι υγιή από ιατρικής άποψης και από άποψη συμπεριφοράς. Οι περισσότερες γατούλες είναι απόλυτα υγιείς και κοινωνικές και απλώς περιμένουν ένα νέο σπίτι και μια στοργική οικογένεια.

 Συγχρόνως, σίγουρα θα ξέρετε ότι χαρίζονται γατάκια για υιοθεσία μέσω των social media, που έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και είναι έτοιμα να δοθούν με συμβόλαιο υιοθεσίας και την απαραίτητη συμπληρωματική φροντίδα οπουδήποτε στην Ελλάδα.

 Βέβαια, σας προτείνουμε να το επισκεφθείτε και να συναναστραφείτε μαζί του, πριν το πάρετε στο σπίτι σας. Και αυτό γιατί ένα καλά κοινωνικοποιημένο γατάκι θα πρέπει κυριολεκτικά να σας επιλέξει. Θα πρέπει να είναι εξωστρεφές και να απολαμβάνει την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους.

 Θα πρέπει να είναι παιχνιδιάρικο όσο είστε εκεί και να δέχεται τη σωματική επαφή μαζί σας. Είναι πραγματικά σημαντικό να γνωριστείτε με το γατάκι πριν προχωρήσετε με την υιοθεσία.

 Η κατάλληλη φροντίδα μετά την υιοθεσία της γάτας σας

 Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να βοηθήσετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας να αισθάνεται ασφαλές και άνετα στο νέο του περιβάλλον, ώστε όλη η οικογένεια να μπορεί να απολαύσει αυτή τη νέα σχέση.

 Καλό είναι να έχετε υπόψη ότι η αδέσποτη ψιψίνα μπορεί να προέρχεται από κακοποιητικό περιβάλλον ή να έχει περάσει πολλά χρόνια στο δρόμο, με αποτέλεσμα να είναι φοβισμένη και διστακτική. Απο μεριά σας, θα πρέπει να της δώσετε τον απαιτούμενο χρόνο για να βρει τα πατήματά της και να συνηθίσει τους νέους ήχους, τις μυρωδιές και τα μέλη της οικογένειάς σας.

 Από κει και πέρα, πρέπει να διατηρείτε τη γάτα σας ασφαλή και χαρούμενη στο σπίτι όλη μέρα για να τη προστατέψετε από τον κινδύνο να περιπλανηθεί και να χαθεί. Οι γάτες πρέπει να περιορίζονται τουλάχιστον από το σούρουπο έως την αυγή.

 Αυτό βοηθάει στη μείωση των ατυχημάτων παρέχοντάς τους κάποια προστασία από την άγρια ​​ζωή, ενώ ταυτόχρονα, αυξάνεται η ευκαιρία αλληλοεπίδρασης μεταξύ των ιδιοκτητών και των κατοικίδιων ζώων.

 Υπάρχουν πολλά χρήσιμα tips συμβίωσης που θα σας βοηθήσουν με τη γάτα στο διαμέρισμα, παραδείγματος χάρη, να διασφαλίσετε ότι η φίλη σας έχει πρόσβαση σε:

  • Επαρκή άσκηση
  • Άφθονο χώρο
  • Στύλους ξυσίματος και παιχνίδια
  • Μέρη για απομόνωση και ύπνο όταν το θελήσουν
  • Παράθυρα για να κοιτάει έξω
  • Δοχείο με άμμο
  • Φρέσκο ​​πόσιμο νερό και τρόφιμα.
 Ασφάλεια ζωής για κατοικίδια

 Όπως κάθε μέλος της οικογένειάς σας, το κατοικίδιο ζώο σας μπορεί δυστυχώς και απροσδόκητα να αρρωστήσει ή να υποστεί κάποιο ατύχημα. Ακόμα και τα έξοδα για την ετήσια τακτική φροντίδα, όπως οι εμβολιασμοί, ο καθαρισμός των δοντιών, ο έλεγχος των ψύλλων, των κροτώνων κλπ μπορεί να είναι πολύ υψηλά.

 Σας προτείνουμε να ασφαλίσετε το κατοικίδιό σας, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη κτηνιατρική θεραπεία που του αξίζει, χωρίς να σκέφτεστε το άγχος που μπορεί να σας προκαλέσουν οι λογαριασμοί κάθε φορά που χρειάζεται βοήθεια.

 Αφού προχωρήσετε με την υιοθεσία της γάτας, βεβαιωθείτε πως έχετε τις απαραίτητες γνώσεις και τα κατάλληλα εργαλεία για να φροντίσετε τη νέα σας μαλλιαρή φιλενάδα. Επισκεφθείτε έναν κτηνίατρο, ο οποίος θα σας βοηθήσει να φτιάξετε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και θα σας ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για την υγεία της ψιψίνας σας.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο