Τροφή σκύλου για τρίχωμα: Ποια συστατικά πρέπει να περιέχει;

 Παραδεχτείτε το: Οι τρίχες του σκύλου σας κολλάνε στα πράγματά σας και συνήθως σας φαίνεται ότι πολλαπλασιάζονται και απλώνονται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτές.

 Η αλήθεια είναι όμως ότι η τριχόπτωση του σκύλου σας είναι φυσιολογική. Βέβαια, μερικοί σκύλοι μαδάνε περισσότερο από άλλους, οπότε αν και ο δικός σας αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, καλό είναι να δείτε τους τρόπους που μπορείτε να μειώσετε την υπερβολική απώλεια τριχών.

 Η σωστή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τον άνθρωπο, όσο και για τα ζώα.

 Για του λόγου το αληθές, ένας σκύλος με ανεπάρκεια βιταμινών μπορεί να αρχίσει να έχει φαγούρα ή ερεθισμένο δέρμα, κάτι που θα μπορούσε στη συνέχεια να του προκαλέσει κνησμό. Αυτός με τη σειρά του, προκαλεί την υπερβολική τριχόπτωση.

 Πώς θα βρείτε την καλύτερη τροφή για σκύλους με τριχόπτωση;

 Προτού αγοράσετε μία από τις καλύτερες τροφές για σκύλους με τριχόπτωση, ρίξτε μια ματιά στο τι πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα της συσκευασίας.

 Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα

 Ακριβώς όπως πολύ εύστοχα μας είπε ο Ιπποκράτης, «κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν», οι τροφές με λιπαρά οξέα θα βοηθήσουν σημαντικά στην πρόληψη της τριχόπτωσης του σκύλου, ειδικά όσες είναι πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

 Αυτά βοηθούν στη βελτίωση και τη θρέψη της ποιότητας του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου σας, παρέχοντάς του ένα πιο δυνατό, θωρακισμένο και υγιές δέρμα.

 Φυσικά συστατικά

 Τα φυσικά συστατικά είναι κάτι που πρέπει να αναζητάτε τόσο για τη δική σας διατροφή, όσο και για αυτή του σκύλου σας. Γιατί να καταναλώνετε χημικά, τεχνητά αρώματα και χρωστικές, όταν αυτά είναι εξαιρετικά επιβλαβή για την υγεία σας;

 Μία φυσική διατροφή συνήθως είναι συνώνυμο της διατροφής ενός υγειούς σκύλου.

 Όταν προσπαθείτε να καταλάβετε ποια τροφή για σκύλους είναι καλύτερη από άλλες, αναζητήστε μια λίστα συστατικών με προϊόντα που μπορείτε να κατανοήσετε. Συστατικά άγνωστα σε εσάς συχνά είναι σημάδι ότι η τροφή δεν είναι τόσο φυσική.

 Επιπροσθέτως, τα φυσικά συστατικά αποτελούν υψηλής ποιότητας πηγή θρεπτικών ουσιών και βιταμινών, σε αντίθεση με τα επεξεργασμένα τρόφιμα που έχουν χαμηλή θρεπτική αξία.

 Ολόκληρα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι παραδείγματα φυσικών συστατικών που θα βοηθήσουν στη θρέψη του δέρματος και του τριχώματος του σκύλου σας.

 Απαραίτητα Μέταλλα

 Ο σκύλος σας θα πρέπει να έχει 12 απαραίτητα μέταλλα ως μέρος της υγιεινής διατροφής του. Αυτά είναι ο χαλκός, το ασβέστιο, το ιώδιο, ο σίδηρος, το χλώριο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο, το νάτριο, ο φώσφορος, το κάλιο, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.

 Τουλάχιστον έξι από αυτά είναι αρκετά για να ενισχύσουν τη συνολική υγεία του σκύλου σας και να προωθήσουν έναν υγιεινό και ωφέλιμο τρόπο ζωής.

 Χωρίς τεχνητά συστατικά/ fillers

 Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για μια τροφή σκύλου για λαμπερό τρίχωμα είναι ότι τα τεχνητά συστατικά έχουν μηδαμινή έως πολύ χαμηλή θρεπτική αξία. Γι’ αυτό, είναι καλύτερο να τα αποφεύγετε στη διατροφή του σκύλου σας.

 Πόσο μάλλον όταν ορισμένα από αυτά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια τριχών και υπερβολική τριχόπτωση.

 Υπάρχουν επίσης ορισμένες ιατρικές παθήσεις, όπως η νόσος του υποθυρεοειδούς ή η νόσος του Cushing που μπορεί να προκαλέσουν στα τετράποδα φιλαράκια μας σημαντική απώλεια τριχών.

 Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας μπορεί να έχει ορμονικές ανισορροπίες, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον κτηνίατρό σας. Η παροχή μιας υψηλής ποιότητας τροφής για σκύλους μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη μείωση της τριχόπτωσης.

 Πρωτεΐνη

 Η πρωτεΐνη προέρχεται κυρίως από πηγές κρέατος που περιέχονται στις κροκέτες, στη barf τροφή για σκύλους και στις κονσέρβες.

 Για να βρείτε την καλύτερη τροφή για σκύλους με τριχόπτωση, βεβαιωθείτε ότι η ξηρά τροφή που αγοράζετε έχει ως πρώτο ή δεύτερο συστατικό στη λίστα κάποια υψηλής ποιότητας πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, καθώς αυτό σημαίνει ότι περιέχει σημαντική ποσότητα κρέατος.

 Οι σκύλοι χρειάζονται την πρωτεΐνη για να έχουν ενέργεια, υγιές πεπτικό σύστημα και γενικότερα έναν ακμαίο και δυνατό οργανισμό. Μείνετε, λοιπόν, μακριά από πηγές πρωτεΐνης χαμηλής ποιότητας, όπως τα ζωικά υποπροϊόντα.

 Βιταμίνες

 Πολλές ξηρές τροφές υψηλής ποιότητας έχουν συστατικά πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά ελέγχουν και εξισορροπούν τη συνολική ευημερία του σκύλου σας.

 Μπορείτε συνήθως να βρείτε βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη Ε να αναφέρονται μεταξύ των συστατικών. Επιπλέον, πρέπει να αναζητήσετε λαχανικά, όσπρια και φρούτα, τα οποία περιέχουν βιταμίνες και φυσικά αντιοξειδωτικά.

 Μία από τις καλύτερες βιταμίνες για την προώθηση ενός υγιούς τριχώματος είναι η βιταμίνη Β ή αλλιώς βιοτίνη.

 Η έλλειψη βιοτίνης έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οδηγεί σε τριχόπτωση στους ανθρώπους, γι’ αυτό και είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει ένα σκύλο να μαδάει λιγότερο.

 Συχνές ερωτήσεις που θέτουν οι κηδεμόνες δεσποζόμενων ζώων

 1. Τι προκαλεί την υπερβολική τριχόπτωση του σκύλου μου;

 Υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Η εποχική τριχόπτωση είναι ένας από αυτούς. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε σκύλους που δεν είναι συνηθισμένοι σε ζεστά κλίματα, όπως για παράδειγμα τα Huskies, που αρχίζουν να μαδάνε την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

 Ένας άλλος λόγος είναι η κακή διατροφή. Το να ταΐζετε το σκύλο σας με μια δίαιτα κακής ποιότητας, όπου οι διατροφικές του ανάγκες δεν ικανοποιούνται πλήρως, σταδιακά μπορεί να εμφανίσει τριχόπτωση.

 Γι’ αυτό, συνιστώνται τροφές με συστατικά υψηλής ποιότητας, επειδή παρέχουν όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζονται οι σκύλοι.

 Οι τροφικές ή δερματικές αλλεργίες είναι επίσης μια αιτία για την απώλεια τριχών από το σώμα των σκύλων.

 Ελέγχετε τις ετικέτες κάθε προϊόντος που χρησιμοποιείτε (σαμπουάν, κοντίσιονερ και κυρίως τροφίμων), διότι μπορεί να περιέχουν συστατικά στα οποία το κατοικίδιό σας είναι αλλεργικό.

 2. Πώς μπορώ να μειώσω την τριχόπτωση του σκύλου μου;

 Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να μειώσετε την τριχόπτωση είναι να του παρέχετε μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή.

 Εάν η τρέχουσα τροφή του κουταβιού σας δεν του δίνει ένα όμορφο τρίχωμα και οδηγεί μόνο σε απώλεια τριχών, η αλλαγή της τροφής και της διατροφής του συνολικά είναι η καλύτερη επιλογή.

 Άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το τρίχωμα του σκύλου σας είναι να το βουρτσίζετε και να το περιποιείστε τακτικά, να επιλέγετε τα κατάλληλα σαμπουάν που προάγουν ένα υγιές τρίχωμα και να διασφαλίζετε ότι διαβιώνει σε ένα χαρούμενο περιβάλλον, χωρίς άγχος.

 3. Πώς μπορεί η τροφή να βοηθήσει στην τριχόπτωση;

 Δίνετε στο μονάκριβο κατοικίδιό σας μια θρεπτική ξηρά ή υγρή τροφή με βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά οξέα. Θα παρατηρήσετε σχεδόν αμέσως πως το τρίχωμα και η συνολική του εμφάνιση θα αρχίσουν να βελτιώνονται.

 Η διατροφή είναι η απάντηση σε πολλά από τα προβλήματα υγείας των σκύλων μας, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής τριχόπτωσης.

 Μια αλλαγή στη διατροφή τους όμως μπορεί να είναι η προφανής απάντηση σε αυτό που μπορεί να ήταν πρόβλημα για πολύ καιρό.

 Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στην τροφή που παρέχετε στο σκυλάκι σας και προσέξτε αν περιλαμβάνει τα συστατικά που αναφέραμε παραπάνω.

 Μετά από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε μια καταλληλότερη τροφή και να κάνετε τη μετάβασή του στην καινούρια σταδιακά και ελεγχόμενα, αναμειγνύοντάς την για ένα διάστημα μαζί με την παλιά.

 Μια καλή τροφή για σκύλους όχι μόνο θα μειώσει την τριχόπτωση, αλλά θα παρατείνει τη ζωή του τετράποδου φίλου σας για αρκετά χρόνια.

 Εκτός από την αλλαγή σε μια πιο υγιεινή διατροφή, προσέξτε επίσης το περιβάλλον διαβίωσης του σκύλου σας. Το άγχος και η έλλειψη προσοχής είναι γνωστό ότι μπορεί να οδηγήσουν στην απώλεια του τριχώματος.

 Για να κάνετε μια πραγματική αλλαγή, πρέπει να λάβετε υπόψη όλους τους παράγοντες. Εάν δεν είστε σίγουροι, συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο, για να επαναφέρετε το τρίχωμα του μπαγασάκου σας στη φυσιολογική του κατάσταση και εμφάνιση!

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο