Εάν έχετε κι εσείς ένα σκυλάκι που ξετρελαίνεται να κοιμάται κουλουριασμένο στα πόδια σας κάθε βράδυ, τότε καταλαβαίνετε γιατί ο σκύλος μου θέλει να κοιμάται μαζί μου και θα πρέπει να ξέρετε πως δεν είστε οι μόνοι.
Τώρα, το αν σας αρέσει να κοιμάστε αγκαλίτσα ή όχι, είναι δικό σας θέμα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το αν ψάχνετε τρόπους για το πως να κατεβάσω το σκύλο από το κρεβάτι μου.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η όλη κατάσταση φαίνεται να αρέσει στον αγαπημένο τετράποδο φίλο σας, μιας και σας αγαπάει πάρα πολύ. Θέλει βλέπετε να σας αισθάνεται κοντά του.
Αυτός όμως δεν είναι ο μόνος λόγος. Για να το πούμε λιγάκι καλύτερα, το γιατί ο σκύλος μου θέλει να κοιμάται μαζί μου έχει τις ρίζες της πίσω στις ιστορικές καταβολές του σκύλου σας.
Μην ξεχνάτε πως αυτή η συμπεριφορά του σκύλου προέρχεται από τους λύκους. Με τη σειρά τους, εκείνοι είναι ζώα αγέλης κι έτσι έχουν τη τάση να κοιμούνται παρέα, με σκοπό να παρέχουν ζεστασιά και ασφάλεια ο ένας στον άλλον.
Κάπως έτσι, λοιπόν, ο λατρεμένος σκυλάκος σας ακολουθεί τα χνάρια των προγόνων του. Μιας και είστε ο αρχηγός της αγέλης του θέλει να είναι πάντοτε κοντά σας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Ένας ακόμα λόγος που βρίσκεται πίσω από το «γιατί ο σκύλος μου θέλει να κοιμάται μαζί μου», είναι πως έχει την ανάγκη να σας παρέχει προστασία. Με το να κοιμάται στο πλευρό σας ουσιαστικά αναλαμβάνει καθήκοντα φύλαξης.
Κι όμως, το να κοιμάστε με τον σκύλο σας δεν είναι τάση της εποχής!
Υπάρχουν ορισμένοι εκεί έξω που ισχυρίζονται πως οι περισσότεροι σκυλογονείς συμπεριφέρονται στα λατρεμένα μαλλιαρά παιδάκια τους σαν να είναι ισότιμα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας τους.
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών πιστεύουν πράγματι πως είναι ισότιμα μέλη. Έτσι, τους επιτρέπουν την είσοδο στο κρεβάτι τους τα βράδια.
Κι όμως, δεν πρόκειται για μια απλή μόδα. Ή, αν θέλετε να το πούμε λιγάκι διαφορετικά, οι άνθρωποι φαίνονται πως μοιράζονταν τα κρεβάτια τους με τα σκυλιά τους εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Ο Αιγύπτιος Φαραώ, ο Ramses ο Μέγας, είχε ένα κυνηγόσκυλο που λεγόταν «Pahates». Αυτόν τον φώναζαν «Συνοδός κρεβατιού του Φαραώ».
Ο δικός μας Μέγας Αλέξανδρος, πάλι, κοιμόταν στο πλευρό του λαγωνικού του, του Περτιά, όταν βρισκόντουσαν σε κάποια μάχη.
Την ίδια στιγμή, η Βασίλισσα Βικτώρια άφησε την τελευταία της πνοή στο αναπαυτικό κρεβάτι της με την αγαπημένη της σκυλίτσα Turi να βρίσκεται στο πλευρό της.
Πίσω στην κρύα Ρωσία, ο Μέγας Πέτρος, ο Τσάρος, κοιμόταν αγκαλιά με το ιταλικό λαγωνικό του, τη Λισέτα. Το παράδειγμα του αυτό ακολουθούσε ο Fredrick ο Μέγας της Πρωσσίας.
Ανακαλύψτε: Γιατί κλαίνε τα σκυλιά; Οι πραγματικοί λόγοι!
Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;
Είναι απολύτως κατανοητό γιατί ο σκύλος σας προτιμάει να παίρνει τον υπνάκο του κουλουριασμένος στα πόδια σας τα βράδια. Γιατί όμως συμβαίνει το ίδιο και με εσάς;
Επιστήμονες του τομέα της ψυχολογίας ισχυρίζονται πως οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν επειδή το να έχουν αγκαλιά το σκυλί τους τους παρέχει ένα μοναδικό αίσθημα ασφάλειας και θαλπωρής.
Όσο κρύα ή σκοτεινή κι αν είναι η νύχτα, λοιπόν, το τετράποδο αυτό πλασματάκι βρίσκεται πάντοτε πλάι σας για να κρατάει μακριά την μοναξιά και την ανασφάλεια.
Ας μην ξεχνάμε όμως πως ειδικά κατά τα παρελθόντα έτη, πολλοί συνάνθρωποι μας δεν απολάμβαναν το προνόμιο ενός ζεστού σπιτιού. Έτσι, χρησιμοποιούσαν τα αγαπημένα τους κατοικίδια σαν μια εναλλακτική της κλασικής σόμπας.
Κάνει να κοιμάμαι αγκαλιά με τον σκύλο μου;
Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που να λειτουργεί απαγορευτικά στο να κοιμάστε αγκαλιά με τον αγαπημένο τετράποδο φίλο σας κάθε βράδυ. Αυτό ισχύει τουλάχιστον από άποψη υγείας, εκτός κι αν είστε αλλεργικοί.
Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ένα σωρό άλλοι παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν αποφασίσετε που θα πρέπει να κοιμάται ο σκύλος σας.
Ένας από αυτούς είναι το γεγονός του να κοιμάστε ελαφριά το βράδυ και να ξυπνάτε από τις άγαρμπες κινήσεις ή το ροχαλητό του. Όπως αντιλαμβάνεστε, κάτι τέτοιο μάλλον θα διαταράξει τον, κατά τα άλλα, γαλήνιο ύπνο σας.
Έπειτα, σε περίπτωση που κοιμάστε με το έτερον ήμισυ σας, ίσως θα θέλετε να ρωτήσετε κι εκείνο για το πως αισθάνεται με τον σκύλο στο κρεβάτι σας. Αν δεν το προτιμάει, μάλλον ο φιλαράκος σας θα πρέπει να μεταφερθεί στο δικό του κρεβατάκι.
Σε τελική ανάλυση όμως, το αν θα κοιμάστε ή όχι μαζί με το τρισχαριτωμένο αυτό πλασματάκι είναι καθαρά και μόνο δική σας επιλογή κι όχι του σκύλου.
Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι μόλις συνηθίσετε τον σκυλάκο στο κρεβάτι σας, μπορεί να δυσκολευτείτε λιγάκι να τον μυήσετε αργότερα σε μια νέα ρουτίνα.
Πολλοί σκυλογονείς που κοιμόντουσαν για χρόνια με το κατοικίδιο τους, ύστερα αναρωτιόντουσαν «πως να κατεβάσω το σκύλο από το κρεβάτι», μιας και ο γούνινος φίλος δεν ήθελε να απομακρυνθεί από τη ζεστή φωλίτσα του.
Έτσι, λοιπόν, έχουμε να σας δώσουμε μια και μοναδική συμβουλή για το ζήτημα αυτό: αποφασίστε με γνώμονα τις δικές σας προτιμήσεις και ιδιαίτερες ανάγκες. Αν αυτό είναι που σας ταιριάζει, τότε όνειρα γλυκά και στους δύο σας!
Αλήθεια, εσείς επιτρέπετε στο κατοικίδιο σας να ανεβαίνει στο κρεβάτι σας ή ψάχνετε να βρείτε έναν αποτελεσματικό τρόπο να τον κατεβάσετε μια και καλή; Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια από κάτω!
Διαβάστε στο Petmagazine:
- Γάτα Τονκινέζα: Γιατί θεωρείται μία αληθινή και πιστή φίλη;
- Μικρόσωμες ράτσες σκύλων: Βρες το σκυλάκι που σου ταιριάζει!
- Σκύλος στο αυτοκίνητο: 10 πολύτιμες συμβουλές για το ταξίδι σας!
- Πετ σοπ: 5 πολύτιμες συμβουλές για ασφαλείς & σωστές αγορές!
- Γάτα Αγκύρας: Τα χαρακτηριστικά αυτής της επιδέξιας ράτσας!