Πως να μην μυρίζει η άμμος της γάτας; Εγγυημένα tips!

 Η γατούλα σας μπορεί φαινομενικά να είναι ένα αξιολάτρευτο μικροσκοπικό πλασματάκι και να πιστεύετε πως μυρίζει πάντοτε σαν να μπήκε η άνοιξη!

 Είναι μέχρι να πλησιάσετε την τουαλέτα απορριμμάτων της και να καταρρεύσει ο κόσμος όλων σας. Μάλιστα, η άμμος της μυρίζει τόσο άσχημα, που σχεδόν σας κάνει να εύχεστε να μην είχατε την ικανότητα της όσφρησης.

 Κλείνετε τη μύτη σας. Απομακρύνεστε από κοντά της. Κάνετε κυριολεκτικά ό,τι περνάει από το χέρι σας, αλλά η μυρωδιά είναι τόσο έντονη, που κοντεύει να σας σπάσει τη μύτη.

 Παρακάτω θα δείτε 7 χρήσιμες συμβουλές για το πως να μην μυρίζει η άμμος της γάτας σας, ώστε να αποφύγετε όλη αυτή την ταλαιπωρία και τη δυσοσμία.

 1. Διαλέξτε τον κατάλληλο τύπο άμμου

 Για δικό σας καλό, η άμμος της γάτας σας έρχεται σε ένα σωρό μορφές, κατασκευασμένη από ό,τι υλικό μπορείτε να φανταστείτε.

 Βέβαια, κάτι τέτοιο ενδέχεται να σας δυσκολέψει σε σημείο που να μην είστε σίγουροι για τον τύπο του προϊόντος που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας γατούλα.

 Για να βρείτε το ιδανικό προϊόν, θα πρέπει να πειραματιστείτε. Πάρτε την μικρή συσκευασία από όλες τις διάσημες εταιρείες άμμου για γάτες και κάντε μια δοκιμή.

 Τοποθετήστε ένα φλιτζάνι από κάθε προϊόν σε διαφορετικά δοχεία. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι αμμωνίας σε κάθε δοχείο ξεχωριστά και αφήστε το να «καθίσει». Η μύτη σας θα σας πει ποια άμμος μυρίζει λιγότερο άσχημα.

 Μόλις βρείτε τον τύπο εκείνο που αρμόζει στο κατοικίδιό σας, θα πρέπει να το εισάγετε σταδιακά στην καθημερινότητα του. Αναμειγνύετε το καινούριο με το παλιό προϊόν, μέχρι να το αντικαταστήσετε πλήρως.

 Αυτό που θα πρέπει να αποφύγετε είναι οι συσκευασίες με πρόσθετα συντηρητικά και αρώματα. Οι γάτες σιχαίνονται την τεχνητή μυρωδιά και είναι πολύ πιθανό να αποφεύγουν να κάνουν την ανάγκη τους όπου υπάρχει.

 2. Προσθέστε μαγειρική σόδα στην άμμο

 Η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως ένα φυσικό αποσμητικό που εξουδετερώνει τις άσχημες οσμές. Για αυτό, μη διστάσετε να προσθέσετε λίγη στο κιβώτιο της γατούλας σας αν ψάχνετε πως να μυρίζει η άμμος της γάτας σας.

 Είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία της γάτας. Επομένως, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε άφοβα και να την προσθέτετε στην κανονική της άμμο.

 Σημειώστε όμως πως είναι απαραίτητο να μαζέψετε τις ακαθαρσίες, να καθαρίσετε το κιβώτιο της και να το πλένετε καλά ακόμη κι αν το πασπαλίζετε πάντοτε με λίγη μαγειρική σόδα.

 Για ακόμα μία φορά, αποφύγετε οποιαδήποτε αρωματισμένη μαγειρική σόδα που θα αποτρέψει τη φιλενάδας σας να χρησιμοποιει την άμμο της.

 3. Η σωτηρία βρίσκεται στη χρήση φίλτρων άνθρακα

 Παρόμοια φίλτρα άνθρακα βοηθούν στην απομάκρυνση κάθε επίμονης οσμής που προέρχεται από τις ακαθαρσίες της γάτας σας.

 Μάλιστα, είναι φιλικά και για το ίδιο το περιβάλλον, πέρα από την ευαίσθητη μύτη και των δύο σας! Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, απλώς κατασκευάζονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως τα φίλτρα από μπαμπού.

 Με μια απλή αναζήτηση θα μπορέσετε να βρείτε φίλτρα άνθρακα, με μεγάλη χρονική διάρκεια και υψηλή αποτελεσματικότητα.

 4. Μην καλύπτετε τις μυρωδιές της άμμου με σπρέι, πρόσθετα συντηρητικά ή ποτ πουρί

 Στο εμπόριο θα μπορέσετε να βρείτε ένα σωρό αποσμητικά χώρου που υπόσχονται να απομακρύνουν τη δυσοσμία μια και καλή από τη ζωή και την καθημερινότητα σας.

 Ωστόσο, αυτά ενδέχεται να μην είναι φιλικά για το ευαίσθητο δερματάκι και το τρίχωμα της μαλλιαρής φιλενάδας σας. Έτσι, ίσως της προκαλέσουν ένα σωρό δερματικά ή αναπνευστικά προβλήματα.

 Επιπλέον, υπάρχουν μερικά αρωματικά οικιακά προϊόντα που μπορούν να είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία της. Το λάδι ποτ πουρί για παράδειγμα μπορεί να της προκαλέσει εγκαύματα!

 Δοκιμάστε μια εναλλακτική λύση DIY αντί για τα τοξικά προϊόντα του εμπορίου. Έτσι, θα διατηρείτε τη μυρωδιά του χώρου σας πάντοτε φρέσκια.

 5. Εξασκηθείτε στη διατήρηση της καλής υγιεινής της τουαλέτας της

 Σε γενικές γραμμές, αν θέλετε να μάθετε πως να μην μυρίζει η άμμος της γάτας, καλό είναι να καθαρίζετε το κουτί της άμμου σε καθημερινή βάση. Αφαιρέστε τυχόν περιττώματα με κάποιο ειδικό φτυαράκι για την απομάκρυνση τους.

 Από εκεί και πέρα, δεν θα πρέπει να παραλείπετε να αλλάζετε την άμμο της. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μια φορά την εβδομάδα.

 Κατά την αλλαγή της άμμου, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και το κουτί της. Πλύνετε το καλά με ζεστό νερό και μη αρωματικό σαπούνι.

 Παρόλα αυτά, ίσως δείτε πως έχει τη τάση να κρατάει τις άσχημες μυρωδιές και να τις συσσωρεύει με την πάροδο του χρόνου. Τότε, μπορείτε να ψεκάσετε το εσωτερικό του με ένα αντιβακτηριακό διάλυμα που είναι ασφαλές για τις γάτες. Ρωτήστε σχετικά τον κτηνίατρο σας.

 6. Βεβαιωθείτε πως αυτό βρίσκεται σε ένα καλά αεριζόμενο μέρος του σπιτιού

 Ίσως σας φαίνεται δελεαστικό να κρύψετε το δοχείο απορριμμάτων της σε ένα σκοτεινό μέρος του σπιτιού, στο οποίο δεν έχετε εύκολη πρόσβαση εσείς ή οι επισκέπτες σας.

 Παρόλα αυτά, σας προτείνουμε να το αποφύγετε. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, απλώς πολλές γατούλες δεν αρέσκονται στο να κάνουν την ανάγκη τους σε πολύ σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία, ειδικά αν είναι η γάτα μόνη στο σπίτι. Αφήστε, που μπορεί και να ξεχάσετε να το καθαρίσετε. Άνθρωποι είμαστε!

 Ίσα ίσα, που καλό είναι να προτιμήσετε μια περιοχή του σπιτιού που είναι ευάερη και ευήλια. Δοκιμάστε να το βάλετε στο σαλόνι σας ή δίπλα σε κάποια μπαλκονόπορτα και πείτε αντίο στη δυσοσμία!

 7. Συζητήστε με τον κτηνίατρο σας για τη διατροφή της γάτας σας

 Μήπως έχετε προσέξει πως οι ακαθαρσίες της αγαπημένης σας γατούλας μυρίζουν υπερβολικά άσχημα τώρα τελευταία και ψάχνετε εναγωνίως πως να μην μυρίζει η άμμος της γάτας σας;

 Εάν απαντήσατε καταφατικά στην παραπάνω ερώτηση, τότε έχει έρθει η στιγμή να αναζητήσετε τη συμβουλή κάποιου ειδικού. Εκείνος θα σας συστήσει μια ασφαλή, υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

 Λένε πως η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και έχουν απόλυτο δίκιο! Εξάλλου, σε κανέναν δεν αρέσει η δυσοσμία που εκπέμπει ένα βρώμικο δοχείο απορριμμάτων.

 Για αυτό, είναι σημαντικό να κρατάτε την τουαλέτα της αγαπημένης τετράποδης φίλης σας πάντοτε καθαρή. Αυτό θα προσφέρει άνεση στην ίδια και ηρεμία σε εσάς, αφού θα ξεφορτωθείτε μια και καλή κάθε άσχημη μυρωδιά!

 Έχετε κι άλλες απορίες περί γατίσιας υγιεινής; Ή μήπως θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας τα δικά σας tips για τον αποτελεσματικό έλεγχο των άσχημων μυρωδιών; Όπως κι αν έχει, μη διστάσετε να μας αφήσετε ένα σχετικό σχόλιο!

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο