Γάτα Λύκος: Γιατί είναι τόσο ανάρπαστα αγαπητή ράτσα;

 Η Lykoi Cat είναι μια πρόσφατη φυσική ράτσα, που προέκυψε τυχαία μόλις το 2011 εξαιτίας μιας φυσικής μετάλλαξης και όχι με τη συμμετοχή της σε κάποιο πρόγραμμα εκτροφής. Τα γατάκια της είναι είναι έξυπνα, ενεργητικά και στοργικά.

 Οι θαυμαστές της ράτσας την αποκαλούν συχνά ως «γάτα λυκάνθρωπο». Αυτό οφείλεται στην εντυπωσιακή της εμφάνιση, καθώς το μισό της σώμα δεν φέρει τρίχες.

 Πολύ γρήγορα τα γατάκια της ράτσας απέκτησαν τεράστια φήμη, λόγω της υψηλούς ευφυΐας και της περιέργειάς τους. Ταυτόχρονα, επιζητούν συνεχώς προσοχή και δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους.

 Χώρα Προέλευσης: ΗΠΑ

 Μέγεθος: Μικρό έως Μεσαίο

 Σωματικό βάρος: 2 έως 4 κιλά

 Προσδόκιμο ζωής: Άγνωστο

 Η ιστορία της ράτσας της

 Η ανάπτυξη της ράτσας πιστώνεται στους εκτροφείς Brittney και Johnny Gobble και την Patti Thomas.

 Αφού διέκριναν μια ιδιαίτερη όψη, μια φυσική μετάλλαξη σε μερικά νεογέννητα γατάκια δύο διαφορετικών οικογενειών, μίας στο Τενεσί και μίας δεύτερης στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, οι εκτροφείς ξεκίνησαν την επιλεγμένη εκτροφή τους και τη καθιέρωση ενός προτύπου της φυλής.

 Τα συγκεκριμένα γατάκια ήταν ανέφικτο να περάσουν απαρατήρητα, καθώς η μυστυριακή, αν θέλετε, απόκοσμη όψη τους και το μερικώς άτριχο σώμα τους δεν συναντάται πουθενά αλλού και τα καθιστά μοναδικά του είδους.

 Το όνομα της ράτσας προέρχεται, φυσικά, από την ελληνική λέξη «λύκος». Η Lykoi είναι επίσημα αναγνωρισμένη από την International Cat Association (TICA) από την οποία έλαβε το πλήρες καθεστώς πρωταθλήματος το 2016.

 Ο χαρακτήρας της Lykoi cat

 Αν έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε με μια Lykoi, θα παρατηρήσετε αμέσως πόσο έξυπνες είναι αυτές οι γάτες.

 Συγχρόνως, είναι περίεργες και εξαιρετικές στην επίλυση προβλημάτων, επομένως θα πρέπει να παρέχετε στη τετράποδη φιλενάδα σας διαδραστικά παιχνίδια για γάτες, τα οποία θα εναλλάσσετε τακτικά.

 Είναι ένα σούπερ έξυπνο γατάκι που λατρεύει τα παιχνίδια έλξης και γενικά οτιδήποτε τη κρατάει δημιουργική και δραστήρια. Σε περίπτωση όμως που κάποιος έχει την επιθυμία να υιοθετήσει ένα Lykoi kitten, θα πρέπει να του παρέχει επαρκή χώρο και δυνατότητες για αναρρίχηση.

 Ευτυχώς, στο τέλος μιας μέρας γεμάτη παιχνίδια, δεν αγαπάει τίποτα περισσότερο από το να χαλαρώνει στην αγκαλιά των ανθρώπων της.

 Ο καλλωπισμός του τριχώματος μιας γάτας Λύκου

 Το τρίχωμά της Lykoi συνήθως είναι μαύρο ή γκρι, αλλά μερικές φορές εμφανίζεται και μια ασημί απόχρωση του λευκού.

 Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι της εμφάνισής της όμως είναι ότι ένα μέρος του σώματός της είναι συνήθως άτριχο, δίνοντάς της τη χαρακτηριστική όψη του «λυκάνθρωπου».

 Όσον αφορά στην περιποίηση, οι περισσότερες γάτες Lykoi αρκούνται σε ένα εβδομαδιαίο βούρτσισμα, το οποίο όμως πρέπει να γίνεται με απαλό τρόπο, ώστε να μην ερεθιστεί ή τραυματιστεί το δέρμα τους.

 Επίσης, λόγω της έλλειψης τρίχας σε ορισμένα σημεία, θα χρειαστεί πιο συχνό λούσιμο σε σχέση με άλλες ράτσες γάτας, για διατηρήσει υπό έλεγχο τα φυσικά έλαια του δέρματος.

 Όσον αφορά στις συνθήκες διαβίωσης, οι περισσότερες γάτες της ράτσας προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε κλίμα και περιβάλλον, αν και γενικά προτιμούν τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Θα πρέπει, ωστόσο, να έχουν καθημερινή πρόσβαση σε σκιά και φρέσκο ​​νερό κατά τους θερμότερους μήνες.

 Όπως συμβαίνει με όλες τις γάτες, είναι σημαντικό να συνεχίζετε τους τακτικούς κτηνιατρικούς ελέγχους για να εντοπίσετε έγκαιρα τυχόν προβλήματα υγείας.

 Ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια ρουτίνα φροντίδας που θα κρατήσει τη γάτα σας ολοκληρωτικά υγιή και ευτυχισμένη.

 Τι χρειάζεται μια τέτοια ράτσα στη καηθημερινότητά της;

 Επενδύστε σε ένα ονυχοδρόμιο. Αυτό θα βοηθήσει στην προώθηση του υγιούς γρατσουνίσματος και θα διατηρήσει τα νύχια της γάτας σε καλή κατάσταση. Το Lykoi είναι τόσο ενεργητικό γατάκι, που είναι εξαιρετικά σημαντικό τα νύχια του να διατηρούνται σε εξαιρετική φόρμα.

 Επιπλέον, επειδή η συγκεκριμένη ψιψίνα είναι μια γάτα με πολύ υψηλά επίπεδα ενέργειας, είναι επιτακτική ανάγκη να προσθέσετε ένα γατόδεντρο με πολλαπλά επίπεδα στο σπίτι σας.

 Εναλλακτικά, μπορείτε να της φτιάξετε μερικά ραφάκια για να σκαρφαλώνει με ασφάλεια, να τοποθετήσετε μια αιώρα γάτας στο παράθυρο και να δημιουργήσετε στενούς χώρους για να κρύβεται.

 Η Lykoi και τα μικρά παιδιά είναι ένας κορυφαίος συνδυασμός. Τα παιδιά σας θα λατρέψουν να αλληλοεπιδρούν και να δημιουργούν δεσμούς με μια γάτα που μοιάζει με λυκάνθρωπο!

 Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι επαρκώς κοινωνικοποιημένα και ότι τα όρια έχουν τεθεί σωστά και στις δύο πλευρές.

 Όσον αφορά στη συμπεριφορά της με άλλα κατοικίδια, θα τη χαρακτηρίζαμε αξιοπρεπέστατη. Ωστόσο, η πρώτη γνωριμία πρέπει να γίνεται πάντα με την επίβλεψη του κηδεμόνα των ζώων.

 Μερικές φορές αυτές οι σχέσεις είναι εξαιρετικά ρευστές, καθώς εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την προσωπικότητα του εκάστοτε ζώου.

 Βέβαια, η εκπαίδευση των κατοικιδίων και η καθιέρωση μιας σταθερής ρουτίνας που πρέπει να τηρείται με συνέπεια και σεβασμό από όλους μέσα στο σπίτι, είναι ικανές να εξαλείψουν οποιοδήποτε πρόβλημα συγκατοίκησης και διαβίωσης.

 Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημάνουμε πως είναι σχεδόν αδύνατον να ακούσετε ότι χαρίζονται γατάκια της συγκεκριμένης ράτσας, καθώς πρόκειται για μια πολύ νέα ράτσα που υπάγεται σε πρόγραμμα αυστηρής και επιλεκτικής εκτροφής στα διάφορα εκτροφεία ανά τον κόσμο.

 Ωστόσο, ανεξαρτήτως ράτσας, υπάρχουν πολλές αδέσποτες γάτες που τις αξίζει να βρουν μια οικογένεια που θα τις αγκαλιάσει και θα τις μεγαλώσει με αγάπη και σεβασμό.

 Αν είστε κι εσείς μία από αυτές τις οικογένειες, η υιοθεσία ενός εγκαταλελειμμένου ζώου είναι η υπέρτατη πράξη αγάπης που μπορείτε να κάνετε για αυτά τα πλασματάκια.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο