Μυρωδιές που απωθούν τους Σκύλους!

 Για πολλούς αιώνες μέχρι και σήμερα, οι άνθρωποι συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τη δυνατή αίσθηση της όσφρησης των σκύλων για να διευκολύνουν κάποιες δραστηριότητές τους, όπως το κυνήγι και οι αστυνομικές υποθέσεις.

 Aυτή η «σούπερ» όσφρηση των σκύλων όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ σας και για έναν ακόμα λόγο: για να απομακρύνετε τον τετράποδο φίλο σας από τον κήπο και τα έπιπλά σας.

 Ποιες είναι αυτές οι μυρωδιές που απωθούν τους σκύλους; Αφού του μάθετε πως να μη τρώει πράγματα μέσα και έξω από το σπίτι, δείτε και ποιο είναι το καλύτερο απωθητικό σκύλων για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι δεν θα πλησιάσει ποτέ τα έπιπλα.

 Εσπεριδοειδή

 Σχεδόν όλα τα σκυλιά αντιπαθούν τη μυρωδιά των εσπεριδοειδών, είτε είναι πορτοκάλια, λεμόνια, λάιμ ή γκρέιπφρουτ.

 Ευτυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τη φρέσκια μυρωδιά των εσπεριδοειδών και δεν είναι επικίνδυνο ή επιβλαβές για αυτούς, καθιστώντας το εύχρηστο προς χρήση στο σπίτι και την αυλή.

 Οι φρέσκες φλούδες εσπεριδοειδών αποτελούν ένα εξαιρετικό προσωρινό απωθητικό. Αναμείξτε συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού με νερό για να δημιουργήσετε ένα απωθητικό σπρέι που είναι ασφαλές για χρήση σχεδόν οπουδήποτε.

 Δοκιμάστε το σπρέι εσπεριδοειδών πρώτα σε ευαίσθητα φυτά και υφάσματα που θα μπορούσαν να αποχρωματιστούν.

 Καυτερή πιπεριά

 Η καψαϊκίνη, η χημική ουσία που είναι υπεύθυνη για την πικάντικη αίσθηση στις πιπεριές τσίλι, είναι ερεθιστική για την ευαίσθητη μύτη του σκύλου. Εξαιτίας αυτού, τα περισσότερα σκυλιά αποφεύγουν οτιδήποτε μυρίζει σαν καυτερή πιπεριά.

 Μπορείτε να τρίψετε ή να πασπαλίσετε τη σκόνη καγιέν και την αποξηραμένη σκόνη τσίλι απευθείας σε αντικείμενα και περιοχές όπου τα σκυλιά είναι ανεπιθύμητα. Μπορείτε επίσης να το αναμίξετε με νερό δημιουργώντας ένα απωθητικό σπρέι.

 Αν και η πιπεριά τσίλι δεν είναι τοξική, μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, τη μύτη και το λαιμό. Το να το αγγίξετε με τα χέρια σας και στη συνέχεια να αγγίξετε κατά λάθος τα μάτια σας μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση καψίματος.

 Προσέξτε όμως! Χρησιμοποιήστε το απωθητικό σε σημεία όπου τα παιδιά δε θα έρθουν σε επαφή με αυτό ή δεν θα το εισπνεύσει κάποιος άλλος άνθρωπος, ειδικά αν έχει αναπνευστικά προβλήματα.

 Ξύδι

 Για σας που ρωτάτε ποια μυρωδιά απωθεί τα σκυλιά, το ξύδι είναι από τα πιο αποτελεσματικά απωθητικά. Μάλιστα, χάρη στις απίστευτα ευαίσθητες μύτες φαίνεται να αντιδρούν στη μυρωδιά του περισσότερο και από κάποιους ανθρώπους. Τοποθετήστε το ξύδι σε μικρά ανοιχτά δοχεία, μουλιάστε το σε ένα πανί ή ψεκάστε το γύρω από περιοχές όπου δε θέλετε να πλησιάσει ο σκύλος σας.

 Αν και το ξύδι είναι από τις καλύτερες μυρωδιές που απωθούν τους σκύλους, οι περισσότεροι άνθρωποι δε θέλουν να μυρίζει το σπίτι τους, επομένως είναι πιο κατάλληλο για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

 Δοκιμάστε το πρώτα σε ευαίσθητα φυτά, αλλά γενικά, είναι ασφαλές να ψεκάζετε ένα μείγμα με ξύδι και νερό οπουδήποτε στην αυλή ή στον κήπο σας.

 Ναφθαλίνη

 Η ναφθαλίνη δεν κρατάει μόνο τους σκόρους μακριά, αλλά και τον ζημιάρη σκύλο σας. Η αλήθεια είναι ότι σε κανέναν δεν αρέσει η μυρωδιά της, αλλά οι σκύλοι τη μισούν ακόμα περισσότερο. Ναι μεν είναι χρήσιμη για να απωθήσετε το σκύλο σας από μια ολόκληρη περιοχή, αλλά πρέπει δε να τη χρησιμοποιείτε με προσοχή.

 Η ναφθαλίνη είναι δηλητηριώδης για τα περισσότερα ζώα και για τους ανθρώπους, οπότε πρέπει να την τοποθετήσετε μακριά από κατοικίδια και παιδιά, ώστε να μη μπορούν να έρθουν άμεσα σε επαφή με αυτήν και να την καταπιούν! Η μυρωδιά της και μόνο είναι αρκετή.

 Αμμωνία

 Όπως η σκόνη τσίλι, έτσι και η μυρωδιά της αμμωνίας είναι ερεθιστική για την ευαίσθητη μύτη του σκύλου σας. Ψεκάστε αμμωνία σε αντικείμενα ή μουλιάστε την σε ένα πανί ή βαμβάκι.

 Χρησιμοποιήστε τη μόνο σε καλά αεριζόμενους χώρους, καθώς οι ισχυρές αναθυμιάσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν ερεθισμό στο ανθρώπινο αναπνευστικό.

 Οινόπνευμα

 Οι άνθρωποι φαίνεται είτε να αγαπούν είτε να μισούν τη μυρωδιά του αλκοόλ. Τα σκυλιά δεν είναι τόσο διχασμένα, μιας και δεν τους αρέσει το έντονο άρωμα που αναδύει το οινόπνευμα.

 Για να διαρκέσει λίγο περισσότερο η μυρωδιά, μη ψεκάζετε το οινόπνευμα, αλλά καλύτερα τοποθετήστε το σε μπάλες από βαμβάκι και βάλτε τις σε σημεία που θέλετε να αποφεύγει ο σκύλος σας. Και φυσικά, βεβαιωθείτε ότι οι μπάλες βαμβακιού παραμένουν μακριά από παιδιά.

 Έχετε απελπιστεί με τη συμπεριφορά του σκύλου σας του μπαγάσα που δεν αφήνει σε ησυχία τα έπιπλα και τα πράγματα του σπιτιού σας; Δοκιμάστε κάποια από τα παραπάνω αποθητικά σκύλων για να τον αποτρέψετε από τον επόμενο στόχο που έχει βάλει στο μάτι!

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο