Νόργουιτς Τεριέ: Γνώρισε τη ράτσα που τους αγαπάει όλους!

 Το Norwich Terrier εκτράφηκε ως κυνηγός αρουραίων στα αγροκτήματα και αργότερα χρησιμοποιήθηκε για να βγάζει τις αλεπούδες από τα κρησφύγετά τους κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

 Σήμερα, είναι ένας διασκεδαστικός σύντροφος που κρατάει το σπίτι και την αυλή σας απαλλαγμένα από αρουραίους και άλλα παράσιτα.

 Αυτά τα εξαιρετικά στοργικά σκυλιά είναι υπέροχα κατοικίδια για διαμέρισμα και τα πηγαίνουν καλά με όλους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, άλλων σκύλων, ακόμα και αγνώστων που έρχονται στην πόρτα σας.

 Τα κουτάβια της ράτσας έχουν υψηλή ενέργεια και πρέπει να παραμένουν σωματικά δραστήρια, ενώ δεν απολαμβάνουν το να μένουν μόνα στο σπίτι για πολλές ώρες.

 Κατηγορία: Σκύλος Τεριέ

 Ύψος: έως 25 εκατοστά

 Σωματικό βάρος: έως 6 κιλά

 Προσδόκιμο ζωής: 10 με 14 χρόνια

 Πώς είναι η συμβίωση με ένα Νόργουιτς Τεριέ;

 Είναι ένας υπέροχος σύντροφος για ένα δραστήριο άτομο ή μια οικογένεια.

 Το όνομά του σας δίνει μια ιδέα για την εμφάνισή του και σας βοηθά να τον ξεχωρίσετε από το αδερφάκι του, το Norfolk Terrier: θυμηθείτε ότι το Norwich έχει όρθια αυτάκια σε αντίθεστη με το Νόρφολκ Τεριέ.

 Το Norwich Terrier χρησιμοποιήθηκε κάποτε για το κυνήγι τόσο παρασίτων, όσο και αλεπούδων και σήμερα μπορεί να το δει κανείς να κυνηγάει σε διάφορα μέρη. Αποτελεί μια εργαζόμενη ράτσα και τα σκυλάκια της είναι πιο ευτυχισμένα όταν έχουν μια δουλειά να κάνουν.

 Το εν λόγω σκυλάκι απολαμβάνει να σκάβει και να γαβγίζει για διασκέδαση. Το θετικό είναι ότι είναι πιστός και σε εγρήγορση, χαρακτηριστικά που το κάνουν εξαιρετικό φύλακα.

 Γενικά, είναι θαρραλέα, αλλά δεν πρέπει ποτέ να γίνουν επιθετικά. Αυτή η ράτσα είναι γνωστή για την ισορροπημένη φύση της και ευδοκιμεί στη συντροφιά των ανθρώπων που αγαπά.

 Εάν μπορείτε να ανταπεξέλθετε στην έντονη ορμή του θηράματος και τις τάσεις του να γαβγίζει και να σκάβει, το Norwich Terrier είναι ένας υπέροχος σύντροφος και φίλος, που μπορεί να σας εκπλήξει με την ευελιξία και την αθλητικότητά του.

 Πράγματα που θα σας εκπλήξουν στη ράτσα:

 • Τα Norwich Terriers έχουν μεγάλη τάση για κυνήγι και δεν πρέπει ποτέ να τα εμπιστεύεστε χωρίς λουρί όταν δεν βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο.
 • Απαιτούν τουλάχιστον δύο μεγάλες βόλτες την ημέρα για να διατηρηθούν σε φόρμα και να αποβάλλουν την υπερβολική ενέργεια. Όπως αντιλαμβάνεστε, αποτελούν εξαιρετικούς συντρόφους στο περπάτημα.
 • Μπορεί να είναι δύσκολο να εκπαιδευτούν στο σπίτι και παρόλο που είναι πρόθυμα να ευχαριστήσουν το αφεντικό τους, η εκπαίδευσή τους μπορεί να είναι δύσκολη όταν δεν έχουν τα κατάλληλα κίνητρα. Να είστε υπομονετικοί, να τηρείτε ένα κανονικό πρόγραμμα και να τα επιβραβεύετε με λιχουδιές.
 • Μπορούν να συνυπάρξουν με άλλους σκύλους και γάτες, αλλά όχι με μικρά τρωκτικά, π.χ το χάμστερ. Δεν ταιριάζουν καλά σε σπίτια όπου επιτρέπεται στα μικρά κατοικίδια να περιφέρονται ελεύθερα.
 • Το γάβγισμα είναι συχνά ένα σημάδι ότι βλέπει κάτι ύποπτο, ότι βαριέται ή ότι δεν έχει ικανοποιήσει τις ανάγκες του για άσκηση.
 • Αυτά τα σκυλιά μπορούν να ζήσουν σε διαμερίσματα εάν τους παρέχετε αρκετή άσκηση.
 • Όπως πολλά τεριέ, απολαμβάνει το σκάψιμο. Λάβετε υπόψη ότι είναι πιο εύκολο να εκπαιδεύσετε ένα σκυλί να σκάβει σε μια συγκεκριμένη περιοχή παρά να κόψετε τη συνήθειά του ολοκληρωτικά.
 • Είναι μια σπάνια ράτσα και, ως εκ τούτου, ακριβή.

 Η ιστορία της ράτσας του

 Το Norwich Terrier είναι μία από τις νεότερες ράτσες σκύλων που υπάρχουν σήμερα και μοιράζεται την ιστορία του με το Norfolk Terrier.

 Στην πραγματικότητα, το Norfolk Terrier θεωρούνταν ίδιο με το Norwich Terrier μέχρι το 1964, όταν ο Βρετανικός Κυνολογικός Όμιλος χώρισε τα δύο είδη σε δύο διαφορετικές ράτσες, λόγω των διαφορετικών αφτιών τους.

 Πριν από εκείνη την εποχή, ωστόσο, το Norwich Terrier ήταν μια ράτσα που σπάνια είχε ένα πρότυπο – μια γραπτή περιγραφή της φυλής. Η ράτσα προέρχεται από την Αγγλία και πολλές ράτσες μπορεί να συνέβαλαν στην ανάπτυξή της, συμπεριλαμβανομένου του Irish Terrier.

 Μεταξύ 1899 και 1902, ένα ημίαιμο θηλυκό σκυλί στικτού χρώματος διασταυρώθηκε με ένα Cantab Terrier. Τα κουτάβια που προέκυψαν ονομάστηκαν Trumpington terrier.

 Ένα εξ αυτών, ο «Rags». έγινε ο ιδρυτής της φυλής Norwich Terrier, που διασταυρώθηκε με διάφορα Trumpington terriers και Glen of Imaal terriers. Για ένα διάστημα, η ράτσα έγινε γνωστή ως Jones terrier, από τον Frank Jones, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή τους.

 Το Νόργουιτς Τεριέ μετακόμισε με τον Φρανκ Τζόουνς στις Ηνωμένες Πολιτείες και βρήκε τη θέση του όχι μόνο ως κυνηγός παρασίτων, αλλά και ως τεριέ που μπορούσε να δουλέψει μαζί με τα Φοξχάουντ.

 Δεν άργησε να γίνει γνωστό στις Ηνωμένες Πολιτείες και να χρησιμοποιηθεί από Αμερικανούς κυνηγούς για κυνήγι αλεπούδων.

 Το 1979, ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος ακολούθησε το προβάδισμα που είχε ήδη καθορίσει ο Βρετανικός Κυνολογικός Όμιλος το 1964 και χώρισε τις δύο ποικιλίες σε δύο διαφορετικές ράτσες.

 Η προσωπικότητά του

 Το Norwich Terrier είναι γνωστό για τη στοργική συμπεριφορά του. Γενικά, αγαπάει τους πάντες και τα πηγαίνει καλά σε νοικοκυριά με πολλά κατοικίδια και παιδιά.

 Η ευαίσθητη ευφυΐα του και η άγρυπνη φύση του διασφαλίζουν ότι θα σημάνει «συναγερμό» αν εντοπίσει οτιδήποτε ή οποιονδήποτε ύποπτο κοντά στο σπίτι του.

 Τα Norwich Terriers έχουν έναν ανεξάρτητο και ελεύθερο τρόπο σκέψης, αλλά γενικά απολαμβάνουν τη ζωή και θέλουν να ευχαριστούν τόσο τον εαυτό τους όσο και τους ιδιοκτήτες τους.

 Είναι μικρά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα καλομάθετε. Αυτό οδηγεί απλώς σε προβλήματα συμπεριφοράς.

 Είναι δραστήρια πλάσματα και τους αρέσει να παίζουν με μπάλες και παιχνίδια ή απλώς να παίζουν με τους ανθρώπους που αγαπά. Ευδοκιμούν με την συντροφιά των ανθρώπων και εντάσσονται πλήρως στη καθημερινότητά τους.

 Χρειάζονται όμως πρώιμη κοινωνικοποίηση για να διαμορφώσουν έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα που θα συμβαδίζει με τις απαιτήσεις και τον τρόπο ζωής της οικογένειας που τον υιοθέτησε.

 Η γενική κατάσταση της υγείας του

 Δεν θα λέγαμε ότι είναι ένα φιλάσθενο σκυλί. Τουναντίον, είναι αρκετά ανθεκτικό και εύρωστο, οπότε σπάνια αρρωσταίνει.

 Ωστόσο, η υιοθεσία ενός σκύλου προϋποθέτει να γνωρίζουμε ποια προβλήματα συνδέονται με τη ράτσα.

 Εν προκειμένω, ορισμένες καταστάσεις για τις οποίες πρέπει να προσέχετε εσείς και ο κτηνίατρός σας είναι:

 • Κατάρρευση τραχείας
 • Επιμήκης μαλακή υπερώα
 • Επιληψία

 Ο καλλωπισμός και η κατάλληλη περιποίηση

 Το Norwich Terrier έχει ένα σκληρό, ίσιο εξωτερικό τρίχωμα πάνω από ένα απαλό, χνουδωτό και ζεστό υπόστρωμα. Οι τρίχες στον λαιμό και τους ώμους του σχηματίζουν μια προστατευτική χαίτη.

 Τα μικρά σκούρα μάτια λάμπουν κάτω από τα ελαφρά φρύδια. Οι τρίχες στο υπόλοιπο κεφάλι του, συμπεριλαμβανομένων των αυτιών και του ρύγχους, είναι κοντές.

 Θα το βρείτε στα χρώματα του κόκκινου, του grizzle (ένα μείγμα μαύρων ή κόκκινων τριχών με άσπρες τρίχες), του σταρένιου (ωχροκίτρινο ή φαιοκίτρινο) και του μαύρου.

 Το τρίχωμά του μαδάει μέτρια. Βουρτσίζετέ τον κάθε εβδομάδα για να αφαιρείτε τις νεκρές τρίχες. Μάλιστα, το τακτικό βούρτσισμα θα κρατήσει το Norwich σας καθαρό. Δεν χρειάζεται συχνά μπάνιο εκτός και αν κυλιστεί μέσα σε ακαθαρσίες και λάσπες.

 Η απογύμνωση του τριχώματος δύο φορές το χρόνο – τραβώντας το νεκρό τρίχωμα με το χέρι ή με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου – διατηρεί τη χαρακτηριστική σκληρή υφή του τριχώματός του. Χωρίς τη συγκεκριμένη διαδικασία, θα φαίνεται λίγο ατημέλητος και θα μαδάει περισσότερο.

 Βουρτσίζετε τα δόντια του τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να απομακρύνετε τη συσσώρευση πέτρας και τα βακτήρια της πλάκας.

 Το καθημερινό βούρτσισμα είναι ακόμα καλύτερο αν θέλετε να αποτρέψετε την ασθένεια των ούλων και την κακοσμία του στόματος.

 Μάλιστα, οι μικρόσωμες ράτσες σκύλων, όπως το Norwich Terrier, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε σοβαρή ουλίτιδα.

 Τέλος, κόβετε τα νύχια τουεάν ο σκύλος σας δεν τα φθείρει φυσικά.

 Η φροντίδα που χρειάζεται

 Το Norwich Terrier είναι ένα έξυπνο σκυλί εργασίας, που είναι πιο χαρούμενο όταν έχει μια δουλειά να κάνει. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, η εκπαίδευσή του μπορεί να είναι αρκετά εύκολη, εφόσον του παρέχετε σαφείς και συνεπείς κανόνες.

 Το να κάνετε την εκπαίδευση ενδιαφέρουσα, παρά επαναλαμβανόμενη, είναι ένας άλλος τρόπος για να κρατήσετε το κατοικίδιό σας αφοσιωμένο στη διαδικασία.

 Η εκπαίδευση της τουαλέτας μπορεί να είναι μια πρόκληση και να απαιτήσει σημαντικό χρόνο και υπομονή από μέρους σας.

 Η εκπαίδευση με κλουβί σκύλου ωφελεί κάθε κατοικίδιο και είναι ένας ευγενικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το Νόργουιτς δεν θα έχει ατυχήματα μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, μην τον αφήνετε ποτέ εκεί μέσα όλη την ημέρα.

 Αυτά τα σκυλάκια απαιτούν καθημερινή άσκηση και όπως πολλές ράτσες Τεριέ, έχουν άφθονη ενέργεια μέσα τους. Αποτελούν τέλεια παρέα περπάτημα και οι απαιτήσεις τους για άσκηση μπορούν να καλυφθούν με δυο περιπάτους 10 ή 15 λεπτών την ημέρα ή με παιχνίδια στην αυλή.

 Είναι γνωστά για την αγάπη που δείχνουν σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Μάλιστα, τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα μαζί τους αν μεγαλώνουν στο ίδιο σπίτι.

 Την ίδια στιγμή, έχουν ευπρεπή συμπεριφορά σε άλλα σκυλιά, ειδικά αν συγκατοικούν κάτω από την ίδια στέγη. Μπορούν να προσαρμοστούν ακόμα και σε ένα περιβάλλον με γάτες, αρκεί να κοινωνικοποιηθούν σωστά μαζί τους από κουτάβια.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο