Πατερντέιλ Τεριέ: Πως είναι η συμβίωση μαζί του;

 Το εκκεντρικό και ενεργητικό Patterdale Terrier κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Γεμάτο αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία, αυτό το αγαπημένο σκυλί εκτράφηκε αρχικά για να κυνηγάει αλεπούδες και κουνέλια.

 Η αλήθεια είναι ότι απαιτείται πολλή υπομονή κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, καθώς αυτά τα σκυλιά έχουν τη φήμη ότι είναι πεισματάρικα. Ωστόσο, είναι γοητευτικά, στοργικά και δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με την οικογένειά τους.

 Αυτά τα αξιολάτρευτα κουτάβια λατρεύουν την ανθρώπινη προσοχή και αλληλεπίδραση, ενώ απεχθάνονται το να μένουν μόνα τους για πολλές ώρες.

 Ένα μεγάλο σπίτι με αυλή είναι ιδανικό μέρος για να ζήσουν. Βεβαιωθείτε όμως ότι έχετε πάρει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, γιατί είναι επιρρεπή στην παρακολούθηση και την περιπλάνηση.

 Κατηγορία: Σκύλος Τεριέ

 Ύψος: 30 έως 38 εκατοστά

 Σωματικό βάρος: 5 έως 6 κιλά

 Προσδόκιμο ζωής: 11 με 14 χρόνια

 Πράγματα που θα σας εκπλήξουν στο Patterdale Terrier:

 • Το τρίχωμά του διατίθεται σε μια ποικιλία χρωμάτων που περιλαμβάνουν το στικτό, το μαύρο, το κόκκινο και το καφέ και είναι λείο, κυματιστό ή τραχύ.
 • Τα Patterdale Terrier είναι επιρρεπή στην αύξηση βάρους και έχουν υψηλά επίπεδα ενέργειας. Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας κάνει τουλάχιστον έναν καλό περίπατο μισής έως μίας ώρας την ημέρα, σε συνδυασμό με παιχνίδια ή δραστηριότητες, για να παραμένει λυγερός και καλλίγραμος.
 • Δεν πρέπει να μένουν μόνα τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς παρουσιάζουν καταστροφική συμπεριφορά όταν αισθάνονται απομονωμένα.
 • Μπορεί να γίνουν ξέφρενα όταν παίζουν, επομένως, πρέπει να κοινωνικοποιούνται σωστά και να επιβλέπονται όταν αλληλοεπιδρούν με πολύ μικρά παιδιά.
 • Συνήθως ταιριάζουν άλλα σκυλιά, αλλά έχουν ισχυρή ορμή για το θήραμά τους και δεν πρέπει να τα εμπιστεύεστε γύρω από μικρά ζώα, όπως πουλιά ή χάμστερ.

 Η ιστορία της ράτσας του

 Το Patterdale Terrier πήρε το όνομά του από ένα χωριό στην Αγγλία από το οποίο κατάγεται και είναι στενά συνδεδεμένο με το Fell Terrier. Το Fell αναπτύχθηκε στη Βόρεια Αγγλία, ώστε να είναι σε θέση να αντέχει σε πιο σκληρά κλίματα.

 Τα Patterdale Terrier είναι εξίσου ευέλικτα όσον αφορά στην ανοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

 Αυτά τα σκυλιά εκτράφηκαν εξαρχής για να κυνηγούν αρουραίους, αλεπούδες και άλλα παράσιτα. Έτσι, τα μικρά σώματά τους είναι σε θέση να στριμώχνονται σε σήραγγες και λαγούμια για να βγάζουν τα θηράματα από τις κρυψώνες τους.

 Σήμερα, είναι περισσότερο επιθυμητά για την ατρόμητη και ζωηρή προσωπικότητά τους ως κατοικίδια ζώα.

 Ο Ηνωμένος Κυνολογικός Όμιλος αναγνώρισε τη ράτσα μόλις το 1995, ενώ ακολούθησαν και άλλοι πολλοί διεθνείς σύλλογοι ανά τον κόσμο.

 Τα στοιχεία που συγκροτούν τον χαρακτήρα του

 Ο εν λόγω σκύλος είναι εξωστρεφής, ζωηρός και διασκεδαστικός. Είναι σκύλος εργασίας και του αρέσει όταν έχει να επιτελέσει κάποια δουλειά, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι.

 Το Patterdale Terrier χρειάζεται πρώιμη κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση σε νεαρή ηλικία για να βεβαιωθείτε πως θα διαμορφώσει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα που ταιριάζει με τις απαιτήσεις και τον τρόπο ζωής σας.

 Η εξωστρεφής φύση του τον κάνει την κατάλληλη επιλογή για ένα δραστήριο άτομο που μπορεί να του δώσει αρκετή προσοχή. Αγαπάει τα παιδιά και είναι ένα εξαιρετικό κατοικίδιο, γιατί είναι σε θέση να συμβαδίζει με τα παιδιά όλων των ηλικιών.

 Επίσης, θα απολαύσει εξίσου ένα παιχνίδι ανάκτησης αντικειμένου με ένα διαδραστικό, διεγερτικό παιχνίδι ή μια μεγάλη βόλτα. Όσο νιώθει απασχολημένος και χρήσιμος, θα είναι πολύ ικανοποιημένος.

 Συνεπώς, δεν πρέπει να μένει μόνο του για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς παρουσιάζει καταστροφική συμπεριφορά και έντονη νευρικότητα.

 Προβλήματα υγείας που συνδέονται με τη ράτσα

 Μολονότι δεν εμφανίζει συχνά προβλήματα υγείας, οι ιδιοκτήτες του πρέπει να κάνουν εξετάσεις για:

 • Δυσπλασία ισχίου
 • Υοθυρεοειδισμός
 • Εξάρθωση φακού
 • Ξηροδερμία
 • Νόσο μεσοσπονδύλιου δίσκου

 Ο καλλωπισμός και η περιποίηση

 Το τρίχωμά του διατίθεται σε μια σειρά από χρώματα, όπως παρδαλό, μαύρο, κόκκινο και καφέ, ενώ μπορεί να είναι λείο, κυματιστό ή τραχύ.

 • Λείο τρίχωμα – κοντό και λαμπερό
 • Κυμματιστό τρίχωμα – τραχύ με πιο μακριές τρίχες γύρω από το πρόσωπο και το πηγούνι
 • Τραχύ τρίχωμα – μακριές τρίχες σε όλο το σώμα και παχύ διπλό τρίχωμα

 Αν και αυτή η ράτσα δεν είναι η ιδανική επιλογή για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες, το τρίχωμά του είναι πολύ εύκολο στη φροντίδα. Μπάνιο χρειάζεται εξαιρετικά σπάνια, γιατί τα φυσικά έλαια του δέρματος τον βοηθούν να ανταπεξέρχεται στη ζέστη και το κρύο.

 Ένα πολύ κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσες ράτσες έχουν κοντό και λείο τρίχωμα είναι η ξηροδερμία. Το Πατερντέιλ Τεριέ δεν μαδάει πολύ, οπότε η υπερβολική τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε στρεσογόνες καταστάσεις.

 Τα Patterdales είναι επιρρεπή σε μολύνσεις των αυτιών, επομένως, είναι σημαντικό τα αφτιά του να παραμένουν υγιή και καθαρά. Τα νύχια του χρειάζονται κόψιμο μία με δύο φορές τον μήνα.

 Μία από τις πιο δύσκολες υποχρεώσεις κατά τη φροντίδα οποιουδήποτε ζώου είναι η διατήρηση της στοματικής τους υγιεινής.

 Μάλιστα, οι μικρές ράτσες σκύλων είναι επιρρεπείς σε οδοντικά προβλήματα, οπότε είναι καλύτερο να αρχίσετε να βουρτσίζετε τα δόντια του κουταβιού σας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

 Η φροντίδα που χρειάζονται

 Τα Patterdale Terrier είναι επιρρεπή στην αύξηση βάρους, παρόλο που έχουν υψηλά επίπεδα ενέργειας. Έτσι, λοιπόν, χρειάζονται καθημερινά γυμναστική, περιπάτους τουλάχιστον μισής ώρας και συμμετοχή σε δραστηριότητες.

 Από εκεί και πέρα, δένονται με όλους στην οικογένεια και θέλουν συνεχώς να παίζουν. Βέβαια, μερικές φορές τείνουν να ενθουσιάζονται υπερβολικά, επομένως, πρέπει να κοινωνικοποιούνται και να επιβλέπονται όταν αλληλοεπιδρούν πολύ μικρά παιδιά.

 Όσον αφορά τη συμπεριφορά τους απέναντι σε άλλα σκυλιά, αυτή χαρακτηρίζεται γενικά καλή. Ωστόσο, έχουν ισχυρό κυνηγετικό ένστικτο για το θήραμά τους και δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά σε μικρά ζώα, όπως πουλιά ή χάμστερ.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο