Τα 10 πιο έξυπνα σκυλιά: Μικρά & μεγάλα σκυλιά διάνοιες

 Πράγματι, τα σκυλιά είναι οι πιο πιστοί και αφοσιωμένοι φίλοι του ανθρώπου και σε αυτό δεν χωράει καμία απολύτως αμφιβολία. Γνωρίζατε όμως ότι ορισμένα είναι και από τα εξυπνότερα πλάσματα στον κόσμο;

 Κι όμως! Σε ό,τι αφορά την εργασιακή νοημοσύνη, δηλαδή το να ακολουθούν εντολές, κάποιες ράτσες σκυλιών που ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη αγέλη και ανακηρύσσονται ως τα πιο έξυπνα σκυλιά του κόσμου.

 Βέβαια, ο δείκτης ευφυίας τους καθορίζεται από ένα σωρό παράγοντες και διακρίνεται σε πολλές διαφορετικές μορφές. 

 Το μόνο σίγουρο είναι πως ο δείκτης νοημοσύνης τους έχει να κάνει με την κληρονομικότητα και το ένδοξο παρελθόν της κάθε φυλής. Έτσι, σκυλιά, όπως είναι τα τσοπανόσκυλα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και έρχονται να μας δείξουν τι θα πει εξυπνάδα.

 Το παράδειγμά τους ακολουθούν όμως και άλλες ράτσες σκύλων, που διακρίνονται για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε πως αυτά έχουν τη τάση να εκπαιδεύονται λιγάκι πιο εύκολα.

 Το δίχως άλλο, πάμε να γνωρίσουμε 10 σκυλιά με «κοφτερό» μυαλουδάκι και αναπτυγμένες δεξιότητες!

 1. Border Collie

 Ένας από τους εκπροσώπους των πιο έξυπνων σκυλιών του κόσμου είναι το αξιαγάπητο Border Collie. Μπορεί να μάθει μια νέα εντολή σε λιγότερο από 5 λεπτά και να την ακολουθήσει πιστά σε ποσοστό επιτυχίας 95%!

 2. German Shepherd

 Ένας παράγοντας για να καταλάβετε ποια είναι τα πιο έξυπνα σκυλιά στον κόσμο είναι να ελέγξετε αν η ράτσα τους χρησιμοποιείται σε διάφορες υπηρεσίες, όπως είναι η αστυνομία και ο στρατός.

 Ο Γερμανικός Ποιμενικός αριστεύει σε ένα σωρό δραστηριότητες, αναλαμβάνοντας καθήκοντα σκύλου θεραπείας, ιατρικού βοηθού και, φυσικά, αστυνομικού. Το μόνο σίγουρο είναι πως μαζί του μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι.

 3. Shetland Sheepdog

 Πρόκειται για μια πανέξυπνη και σκληρά εργαζόμενη ράτσα, που σαρώνει σε κάθε είδους ασκήσεις ευκινησίας, συλλογής κοπαδιών και υπακοής.

 Ο υπέροχος χαρακτήρας και ο υψηλός δείκτης ευφυΐας των Ποιμενικών των Σέτλαντ σημαίνει πως μπορείτε να εκπαιδεύσετε αυτά τα μικρά έξυπνα σκυλιά με σχετική ευκολία και να τα μετατρέψετε σε εξαίρετους φύλακες για το σπίτι και το κτήμα σας – αν αντέχετε το γαύγισμά τους δηλαδή.

 4. Poodle

 Πέρα από άκρως υποαλλεργικό και ιδανικό για όσους από εσάς πάσχετε από τα ενοχλητικά συμπτώματα κάποιας αλλεργίας, το γλυκύτατο poodle είναι ένα από τα δέκα πιο έξυπνα σκυλιά στον κόσμο.

 Με Γερμανική προέλευση και αρχικό σκοπό εκτροφής του το κυνήγι υδρόβιων πτηνών, αυτό το μπουκλωτό φατσουλίνι είναι πάρα πολύ υπάκουο, τρυφερό και με μια εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ.

 5. Doberman Pinscher

 Γεννημένο για να εκπληρώνει δύο βασικά καθήκοντα, το μεγαλοπρεπές Ντόπερμαν Πίντσερ είναι ένας εξαιρετικός προστάτης για την οικογένεια και το σπίτι, αλλά και ένας πιστός και τρυφερός σύντροφος.

 Το ένδοξο παρελθόν του αποδεικνύει όλα τα παραπάνω, αφού το έχουμε δει να συμμετάσχει σε ένα σωρό αστυνομικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις, σε διασώσεις και να εργάζεται ως σκύλος θεραπείας.

 6. Rottweiler

 Πιστό, θαρραλέο και δυνατό, το Ροτβάιλερ έρχεται από τα βάθη της Γερμανίας, όπου εργαζόταν σκληρά στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κατοικίδιο συντροφιάς.

 Μιλάμε για ένα έμφυτο και τρομερά αναπτυγμένο ένστικτο παροχής προστασίας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο το έχουμε δει να συνεργάζεται με στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις.

 7. Golden Retriever

 Μπορεί να δημιουργήθηκε με σκοπό το κυνήγι, αλλά πλέον έχει μετατραπεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα κατοικίδια συντροφιάς και μάλιστα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν ψάχνετε να βρείτε το λόγο που συμβαίνει αυτό, ρίξτε μια ματιά στην παιχνιδιάρικη συμπεριφορά του σκύλου και την σπιρτάδα του πνεύματός του.

 Βέβαια, αν θέλετε να αποκτήσετε κι εσείς ένα Γκόλντεν Ριτρίβερ, θα πρέπει να επενδύσετε στην εκπαίδευσή του. Είναι ο μόνος τρόπος για να το μετατρέψετε σε ένα καλόβολο και φρόνιμο πλάσμα.

 8. Labrador Retriever

 Το γλυκύτατο αυτό πλάσμα γνωρίζει πολύ καλά πως να αλλάζει ρόλους με επιτυχία. Γι’ αυτό άλλωστε και το βλέπουμε ως πιστό κατοικίδιο, τρυφερό σύντροφο, εξαίρετο κυνηγόσκυλο, σκύλο θεραπείας και συνοδείας ατόμων με ειδικές ανάγκες, αλλά και ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών!

 Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο πρόκειται για το πιο δημοφιλές κατοικίδιο από το 1991 έως και σήμερα! Α και για να μη ξενιόμαστε ένα από τα πιο έξυπνα σκυλιά του κόσμου. Βλέπετε, όλοι αγαπούν την εξυπνάδα και την τσαχπινιά του!

 9. Papillon

 Γνωστά για τα περίεργα, πεταχτά αυτάκια τους, αυτά τα μικρόσωμα σκυλιά ονομάζονται και «Butterfly Dogs».

 Μην αφήνετε όμως το μικροσκοπικό τους μέγεθος να σας ξεγελάσει, γιατί είναι πανέξυπνα! Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο σαρώνουν στη βασική υπακοή του σκύλου και σε σχετικούς διαγωνισμών σκυλιών από όλον τον κόσμο.

 10. Australian Cattle Dog

 Πρόκειται για την προσωποποίηση της εξυπνάδας, της παρατηρητικότητας, της διερευνητικότητας και της ευκινησίας.

 Έχετε το νου σας όμως. Το Australian Cattle Dog είναι γνωστό πως έχει άφθονη ενέργεια και γι’ αυτό απαιτεί συνεχή σωματική εκτόνωση και πνευματική διέγερση, για να παραμένει χαρούμενη και υγιής.

 Τώρα που μάθατε ποια είναι τα 10 πιο έξυπνα σκυλιά στον κόσμο, ένα πράγμα μένει μόνο: να αποφασίσετε ποιο σκυλάκι είναι εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις σας.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο