Κορυφαία σκυλιά φύλακες όλου του κόσμου!

 Αλήθεια, μήπως γνωρίζατε πως οι σκύλοι προστατεύουν τα αφεντικά τους ήδη από την εποχή του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη; Κι όμως!

 Για του λόγου το αληθές, οι ανάγκες μας για ασφάλεια, συντροφιά και αφοσίωση δεν έχουν αλλάξει και πολύ από τότε. Επομένως, οι σκύλοι αποτελούν την ιδανική επιλογή για κτήμα, για σπίτι, για οικογένεια, για παιδιά και για διαμέρισμα.

 Ένας σκύλος επιτηρητής αναμένεται να αρχίσει να γαυγίζει ή να βρει άλλους τρόπους για να προειδοποιήσει τα μέλη της αγαπημένης του οικογένειας πως κάποιος ή κάτι πλησιάζει, ενώ ένας σκύλος φύλακας θα κάνει τα πάντα για τα σώσει!

 Ακόμα και τα πιο μεγαλόσωμα ή άγρια σκυλιά φύλακες μετατρέπονται σε παιχνιδιάρικα κουτάβια μπροστά σε γνωστούς και φίλους, αλλά δεν θα διστάσουν να επιτεθούν προκειμένου να σώσουν την ζωή όσων αγαπάνε.

 Συνήθως τα καλύτερα σκυλιά φύλακες δεν είναι μικρόσωμα. Αντιθέτως, είναι μεγαλόσωμα με εξαιρετική ευφυΐα, αξιοθαύμαστο θάρρος και αφοπλιστική αφοσίωση.

 Πάμε όμως να δούμε ποιες είναι οι καλύτερες ράτσες σκύλων – φύλακες που ταιριάζουν καλύτερα σε εσάς και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις και ανάγκες σας.

 1. Airedale Terrier

 Ο Βασιλιάς των Terriers είναι άκρως φιλικός και δραστήριος. Είναι πολύ φιλικός και κατάλληλος για παιδιά. Μαθαίνει πάρα πολύ γρήγορα και είναι ένας εξαιρετικός σκύλος φύλακας.

 Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η συγκεκριμένη ράτσα κέρδισε τις εντυπώσεις για το θάρρος και την αυτοσυγκέντρωσή της και ανέλαβε ένα σωρό καθήκοντα, όπως αυτά του φύλακα και του μεταφορέα.

 Ακόμα και σήμερα, το Ερντέιλ Τεριέ αν αισθανθεί κάποιου είδους απειλή, θα αρχίσει να γαυγίζει ασταμάτητα και δεν θα διστάσει μέχρι και να επιτεθεί αν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο για να κρατήσει ασφαλείς τους ανθρώπους του.

 Με την κατάλληλη εκπαίδευση, την ορθή κοινωνικοποίηση και την ψυχοσωματική διέγερση υπόσχεται να μετατραπεί σε ένα γλυκό και τρυφερό κουτάβι όταν βρίσκεται μαζί σας.

 2. Akita

 Αυτό το Ιαπωνικό τσοπανόσκυλο με τη διακριτή εμφάνιση είναι από τα πιο μεγαλόσωμα και καλύτερα σκυλιά φύλακες που θεωρείται εθνικό σύμβολο της χώρας του και αντικατοπτρίζει την καλή υγεία και την μακροζωία.

 Την ίδια στιγμή, η φύση του το καθιστά υπερπροστατευτικό και για αυτό έχει αναλάβει παρόμοιους ρόλους σε όλη τη διάρκεια της μακράς ιστορίας του – τον Μεσαίωνα φυλούσε τον Αυτοκράτορα και την οικογένεια του ας πούμε!

 Το Ακίτα είναι πολύ κοινωνικό και μπορεί να παίζει μαζί σας για ατελείωτες ώρες. Θα το δείτε να γαυγίζει μονάχα όταν υπάρχει πραγματικός λόγος, οπότε καλό είναι να το ακολουθήσετε όταν το ακούσετε.

 Προσέξτε όμως γιατί πρέπει να το εκπαιδεύσετε κατάλληλα και να το κοινωνικοποιήσετε ήδη από όταν είναι κουτάβι. Δεν θέλετε να αναπτύξει κάποια προβληματική συμπεριφορά απέναντι σε άλλα ζωάκια, σωστά;

 3. American Staffordshire Terrier

 Το γλυκύτατο Αμερικανικό Σταφορντσάιρ Τεριέ είναι πάρα πολύ τρυφερό, παιχνιδιάρικο και ενεργητικό, παρά την επιβλητική του εμφάνιση που φέρνει στο Μπουλντόγκ.

 Έχει μια έντονη προσωπικότητα και ένα δυναμικό ταπεραμέντο, που είναι σχεδόν αδύνατο να μην προσέξετε. Για τον ίδιο λόγο όμως χρειάζεται άφθονη σωματική άσκηση και πνευματική διέγερση.

 Μόλις φτάσει την πλήρη ενηλικίωση είναι μυώδες, γεροδεμένο και πολύ δυνατό με μια εξαιρετική αντοχή απέναντι στον πόνο. Δαμάστε τη δύναμη του με την κατάλληλη εκπαίδευση υπακοής από όταν είναι κουτάβι.

 Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι αυτός ο σκύλος φύλακας δεν αντέχει τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οπότε να προσέχετε όταν τον βγάζετε βόλτα το καλοκαίρι.

 4. Giant Schnauzer

 Οι γενειοφόροι αυτοί σκύλοι ζουν για να προστατεύουν τα μέλη της αγαπημένης τους οικογένειας. Τα ίδια τα φυσικά χαρακτηριστικά και η δύναμη τους είναι εκείνα που τους βοηθούν σε αυτό.

 Ο Σνάουτσερ γίγαντας θέλει πάντοτε την προσοχή σας και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να την κερδίσει, ακόμα κι αν χρειαστεί να δαγκώσει τα αγαπημένα σας παπούσια. Είναι όμως πολύ εύκολο να σας παρασύρει σε διάφορα δημιουργικά παιχνίδια για ώρες ατελείωτες!

 Βέβαια, έχει την τάση να κυνηγάει μικρότερα ζωάκια, οπότε δεν συνιστάται για εσάς που έχετε και άλλα μικρά σκυλιά μέσα στο σπίτι.

 5. Appenzeller Sennenhund

 Προερχόμενο από την Ελβετία, αυτό το τσοπανόσκυλο δεν είναι από τα πιο μικρά σκυλιά, αλλά ούτε από τα πιο μεγαλόσωμα. Αυτός ο κύλος φύλακας είναι πάρα πολύ ενθουσιώδης, έξυπνος και χαρούμενος.

 Σε γενικές γραμμές, το Appenzeller Sennenhund είναι πολύ φιλικό και κοινωνικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα κοιτάζει με μισό μάτι τους ξένους ή πως δεν θα διστάσει να σας υπερασπιστεί με την ίδια του τη ζωή, αν αυτό χρειάζεται.

 Ως μία από τις καλύτερες ράτσες σκύλων φύλακες, το Άπεντσελ αντεπεξέρχεται καλύτερα στο κρύο και δεν είναι ιδανικό κατοικίδιο για διαμέρισμα, καθώς χρειάζεται έναν άνετο χώρο για να τρέχει και να παίζει ανενόχλητος.

 6. Beauceron

 Μοιάζουν αρκετά με το Doberman Pinscher, αλλά είναι τα πιο μεγαλόσωμα από όλα τα Γαλλικά τσοπανόσκυλα.

 Το Μποσερόν διαθέτει μια ευαίσθητη καρδιά κι ένα έντονα αναπτυγμένο μυαλό, που συνδυάζονται άψογα με την εκπληκτική αυτοπεποίθηση και το δυναμικό ύφος του. Είναι ένας άψογος φύλακας που δεν θα διστάσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

 7. Belgian Malinois

 Φημισμένο για τη συμμετοχή του στις αστυνομικές δυνάμεις, το Βελγικό Μαλινουά πρόκειται για ένα εξαίρετο σκυλί. Ένα τέτοιο ήταν, ο Cairo, που βοήθησε την ομάδα Navy SEAL Team 6 να τα βάλει με τον Osama bin Laden το 2011.

 Εξωτερικά μοιάζει αρκετά με τον Γερμανικό Ποιμενικό. Είναι εξίσου δυνατό, έξυπνο, πιστό και προστατευτικό, αν και έχει την τάση να ζηλεύει λιγάκι και να εμφανίζει κτητική συμπεριφορά.

  Αν ψάχνετε ποιες είναι οι καλύτερες ράτσες σκύλου φύλακα, το Βελγικό Μαλινουά είναι μία από αυτές, αλλά χρειάζεται αρκετή εκπαίδευση για να σας υπακούει στο έπακρο. Μάθετε, λοιπόν, και τα μυστικά για την top εκπαίδευση του κουταβιού για τουαλέτα και προετοιμαστείτε κατάλληλα!

 8. Black Russian Terrier

 Αυτοί οι τεράστιοι σκίλοι εκτράφηκαν για να ενισχύσουν το Ρωσικό στρατό της δεκαετίας του 1930. Το αίμα τους φέρει τα χαρακτηριστικά 17 διαφορετικών φυλών!

 Σε αυτές οφείλουν και την φιλική όψη, με την τρελή προσωπικότητα και τον προστατευτικό χαρακτήρα. Πρόκειται για σκυλιά φύλακες που δεν είναι για όσους από εσάς γίνεστε ιδιοκτήτες για πρώτη φορά, γιατί τους αρέσει να παίρνουν τα ηνία στα χέρια τους!

 9. Chesapeake Bay Retriever

 Είναι μια από τις πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων φύλακες. Αν και το Τσέζαπικ Μπέι είναι ευαίσθητο και απόλυτα πιστό στην οικογένειά του, δεν είναι πολύ εκδηλωτικό απέναντι στους αγνώστους. Επίσης, έχει την τάση να είναι λιγάκι πεισματάρικο καμιά φορά.

 10. Boxer

 Ένα μεσαίου μεγέθους σκυλί, με μια στοργική προσωπικότητα, παιχνιδιάρικη διάθεση και άκρως φιλική και υπομονετική συμπεριφορά. Το Μπόξερ είναι ο ιδανικός σύντροφος για παιδιά κάθε ηλικίας.

 Μην αφήνετε την φοβιστική τους εμφάνιση να σας ξεγελάει, καθώς στη πραγματικότητα δεν είναι καθόλου, μα καθόλου άγρια και επιθετικά σκυλιά. Μπορείτε όμως να τα εκπαιδεύσετε σωστά, ώστε να τα μεταμορφώσετε σε θεσπέσιους φύλακες.

 11. Cane Corso

 Το ίδιο το όνομα του αναφέρεται σε έναν σωματοφύλακα. Έτσι, και αυτός ο σκύλος εκτράφηκε για να είναι υπάκουος στους ανθρώπους του.

 Το Κάνε Κόρσο διαθέτει μια άκρως επιβλητική εμφάνιση με ένα τεράστιο κορμί που καλύπτεται εξωτερικά από κοντό γυαλιστερό τρίχωμα.

 Είναι καχύποπτο και επιθετικό απέναντι σε όσους δεν εμπιστεύεται, ωστόσο, με την οικογένειά του είναι ένα παιχνιδιάρικο και τρυφερό κουτάβι. Όπως κι αν έχει, θα πρέπει να του δείξετε ποιος έχει το πάνω χέρι.

 Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σκυλιά φύλακες που δεν το σταματάει τίποτα όταν πρέπει να σώσει τους δικούς του.

 12. Bouvier des Flandres

 Μην αφήνετε την φιλική εμφάνιση και την ευγενική συμπεριφορά του να σας ξεγελάσει. Ο σκύλος Μπουβιέ της Φλάνδρας, πέρα από πανέξυπνος, είναι πάρα πολύ μυώδης, δυναμικός και θαρραλέος.

 Στον ελεύθερο χρόνο του είναι παιχνιδιάρης, κοινωνικός και πολύ ήρεμος. Αν όμως αισθανθεί απειλή, δεν θα διστάσει να επιτεθεί και να προστατέψει τους αγαπημένους του.

 13. Doberman Pinscher

 Δυναμικό, ατρόμητο και γρήγορο. Αυτά είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά ενός Ντόμπερμαν, εξαιτίας των οποίων θεωρείται ένας εκπληκτικός φύλακας για σπίτι, για διαμέρισμα και για κτήμα, που δεν χαρίζεται σε κανέναν. Όταν δεν υπάρχει κίνδυνος τριγύρω, είναι σε θέση να κάνει τα πάντα για να σας δει να χαμογελάτε!

 14. Estrela Mountain Dog

 Πρόκειται για ένα πολύ τρυφερό και υπάκουο ζωντανό που είναι καλό για ανθρώπους και για παιδιά κάθε ηλικίας, αν και έχει την τάση να προσκολλάται επάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.

 Ο σκύλος της Εστρέλα είναι πανέξυπνος, ατρόμητος και ένα από τα καλύτερα σκυλιά φύλακες, γι’αυτό δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί το σπίτι και την οικογένεια του.

 Φροντίστε μονάχα να ικανοποιείτε τις ανάγκες του για σωματική άσκηση και πνευματική εκτόνωση και εκείνος θα σας επιτρέπει να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια.

 15. German Shepherd

 Πρόκειται για μια από τις πιο κλασικές επιλογές που ξεχωρίζει για την επιβλητική εμφάνιση και το δυνατό γαύγισμά του. Για αυτό άλλωστε και τον βλέπουμε παντού να ρισκάρει τη ζωή του χωρίς ενδοιασμούς.

 Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι πανέξυπνος και διερευνητικός σκύλος φύλακας. Έτσι, είναι πάρα πολύ εύκολο να τον εκπαιδεύσετε και να του μάθετε ένα σωρό κόλπα. Μάλιστα, ίσως τον δείτε να παίρνει τα καθήκοντα του λιγάκι πιο σοβαρά – είναι βλέπετε εργασιομανής!

 16. Κangal ή Anatolian Shepherd

  Δεν τα λες και μικρόσωμα σκυλιά! Αυτά τα γιγαντιαία πλάσματα εκτράφηκαν για πρώτη φορά πριν από 6.000 χρόνια με σκοπό να προσέχουν τα κοπάδια των αγροτών. Έτσι, το Κάνγκαλ είναι καχύποπτο και προστατευτικό από τη φύση του και ιδανική επιλογή για κτήμα με ζωντανά.

 Το Κάνγκαλ είναι όμως και πολύ κτητικό. Για αυτό, θα πρέπει να το εκπαιδεύσετε σωστά, ώστε να δαμάσετε το έντονο ταπεραμέντο του και να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητες συμπεριφορές εκ μέρους του.

 Δεδομένου του χαρακτήρα και της φύσης του, αυτός ο σκύλος φύλακας δεν προορίζεται για σπίτι ή για διαμέρισμα, καθώς χρειάζεται αρκετό χώρο για να εκτονώνει τις ψυχοσωματικές του ανάγκες.

 17. Great Dane

 Ορίστε ο περίφημος Scooby-Doo! Μόνο που ο κανονικός σκύλος είναι γεμάτος χάρη. Ο Μεγάλος Δανός είναι θαρραλέος, με ένα πολύ βαθύ και τρομακτικό γαύγισμα που συνδυαστικά και με το μεγαλοπρεπές κορμί του είναι σε θέση να διώξει ακόμη και τον πιο επίμονο κλέφτη.

 Βέβαια, θα πρέπει να τον μετατρέψετε εσείς σε σκύλο φύλακα. Κατά τα άλλα, είναι στοργικός, ευγενικός και πάρα πολύ κοινωνικός. Από μόνος του δηλαδή το πιθανότερο είναι να αρχίσει να παίζει παρά να γαυγίζει.

 18. Rhodesian Ridgeback

 Το όνομα του προέρχεται από την χαρακτηριστική λωρίδα τριχώματος που έχει στην πλάτη του. Κατά τα άλλα, είναι ένα από τα καλύτερα σκυλιά φύλακες, καθώς έχει εκτραφεί για να κυνηγάει μεγάλα θηράματα, όπως τα λιοντάρια και να παρέχει προστασία.

 Το Ροδεσιανό Ρίτζμπακ είναι λιγάκι ιδιότροπο και κυριαρχικό. Για αυτό, θα πρέπει να το εκπαιδεύσετε κατάλληλα και να του δείξετε από νωρίς ποιος κάνει κουμάντο.

 Παρ’ ό,τι είναι στοργικός και φιλικός με την οικογένειά του δεν είναι ο ιδανικός σκύλος φύλακας για παιδιά, αλλά με τη κατάλληλη εκπαίδευση θα τα πάνε μια χαρά.

 19. Rottweiler 

 Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σκυλιά φύλακες και όχι αδίκως. Αυτό οφείλεται στην μεγαλοπρεπή εμφάνιση και το δυνατό δάγκωμά τους, που είναι σε θέση να αφοπλίσουν τον οποιονδήποτε. 

 Παρ’ ό,τι είναι πάρα πολύ γλυκά και τρυφερά με την οικογένεια τους, μπορούν να γίνουν πολύ άγρια αν χρειαστεί. Όπως και να’χει, Θα δείτε το αγαπητό σας Ρότι να αποζητάει διαρκώς τα χάδια και την προσοχή σας ή να σας καλεί σε αγώνες παιχνιδιού.

 Α! Όπως όλες οι ράτσες σκύλων φύλακες, το Ροτβάιλερ χρειάζεται καλή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση από κουτάβι για να μπορεί να διακρίνει ποιος αποτελεί απειλή και ποιος όχι.

 20. Tibetan Mastiff

 Είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα και μεγαλόσωμα σκυλιά φύλακες που θα βρείτε εκεί έξω κι αυτό οφείλεται στο ίδιο το ένδοξο παρελθόν του ως προστάτης για ανθρώπους, για κτήμα, για σπίτι, αλλά και για ζώα.

 Την ίδια στιγμή όμως, είναι πολύ μυώδες και κτητικό με το χώρο του. Αν το έχετε μέσα στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό να μη δέχεται κανέναν απολύτως επισκέπτη. Για αυτό, θα πρέπει να επενδύσετε στην εκπαίδευσή του.

 21. Caucasian shepherd

 Είναι μια από τις πιο διάσημες ράτσες σκύλων στη Ρωσία, και αν διακρίνουμε από το γλυκούλι μουσουδάκι τους, όχι αδίκως. Η δυναμικότητα και η επιθετικότητά τους, τα έκανε ιδανικά στα μάτια των ανθρώπων για να προστατεύουν το κοπάδι και το σπίτι τους, όπως επίσης να κυνηγάνε λύκους και αρκούδες.

 Αργότερα, αξιοποιήθηκαν στη φύλαξη κρατουμένων στα Σοβιετικά στρατόπεδα και στη περιπολία των συνόρων στο τείχος του Βερολίνου.

 Μπορεί να όλα αυτά να σας κάνουν να πιστεύετε ότι πρόκειται για ένα άγρο σκυλί, αλλά ο Καυκάσιο φίλος μας είναι πολύ γλυκός και ήρεμος με την οικογένειά του αν εκπαιδευτεί.

 Ψάχνετε κι εσείς τα καλύτερα σκυλιά φύλακες για οικογένεια, για σπίτι ή για κτήμα; Τέλεια! Οι καλύτερες ράτσες σκύλου φύλακα που μόλις είδατε διαθέτουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα ώστε να σας κάνουν να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια. Διαλέξτε εκείνο που σας ταιριάζει καλύτερα.

 Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για κάποια από τις παραπάνω ράτσες, δεν έχετε παρά να μας το πείτε στα σχόλια από κάτω!

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο