Boykin Spaniel: Ο καλύτερος σύντροφος στις τρέλες σας!

 Κατηγορία: Αθλητικός σκύλος

 Ύψος: 35 με 45 εκατοστά

 Σωματικό βάρος: 11 με 18 κιλά

 Προσδόκιμο ζωής: 10 με 12 χρόνια

 Τα σκυλιά της ράτσας Boykin Spaniel ταιριάζουν τόσο σε κυνηγούς, όσο και σε οικογένειες με παιδιά χάρη στις κυνηγετικές τους ικανότητες, αλλά και στην εξυπνάδα και τη φιλική τους συμπεριφορά. Ωστόσο, η οικογένεια πρέπει να είναι λάτρης των σπορ, καθώς αυτός ο σκύλος χρειάζεται πολλή άσκηση.

 Παρόλο που πρόκειται για καθαρόαιμα σκυλιά, μπορεί να τα βρείτε σε καταφύγια ή φιλοζωϊκές ομάδες. Να θυμάστε ότι η υιοθεσία είναι η καλύτερη επιλογή!

 Αυτά τα έξυπνα κουτάβια λατρεύουν τα μέλη της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών. Μπορούν ακόμα και να τα πάνε καλά με άλλα σκυλιά στο σπίτι, αρκεί να έχουν κοινωνικοποιηθεί σωστά.

 Ωστόσο, η έντονη ενέργειά τους μπορεί να τα κάνει κακή επιλογή για διαμέρισμα. Αυτά τα έξυπνα και παιχνιδιάρικα σκυλιά, χρειάζονται άφθονο σωματικά και ψυχικά ερεθίσματα για να παραμείνουν ευτυχισμένα. Εάν μπορείτε να συμβαδίσετε με ένα δραστήριο κουτάβι, αυτή η ράτσα μπορεί να είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς!

 Πώς είναι η καθημερινότητα με ένα Boykin Spaniel;

 Αυτός ο σκύλος εκτράφηκε από κατοίκους της Νότιας Καρολίνας για να βοηθάει στο κυνήγι γαλοπούλας και υδρόβιων πτηνών στους βάλτους της πολιτείας.

 Το μεσαίο σε μέγεθος Boykin Spaniel διαθέτει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Σπάνιελ: ικανότητα ανάκτησης, προθυμία για εργασία, ελκυστικά κρεμαστά αφτιά και φιλική ουρά που λατρεύει να κουνά.

 Εκτός από εξαιρετικός κυνηγετικός σκύλος σε βολικό μέγεθος, είναι ένας σκύλος που βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, έχει αυτοπεποίθηση και είναι τρομερά έξυπνος, γεγονός που τον καθιστά και εξαιρετικό σύντροφο για οικογένειες. Τα πάει καλά με άλλα σκυλιά και παιδιά και εκπαιδεύεται εύκολα.

 Ο καλλωπισμός και η κατάλληλη περιποίηση του τριχώματός του

 Το τρίχωμά του είναι ίσιο έως ελαφρώς κυματιστό και διαθέτει ένα ένα κοντό και πυκνό υπόστρωμα που το κρατάει ζεστό όταν βγαίνει από το νερό. Θα το βρείτε στα χρώματα του καφέ και του σοκολατί.

 Το Boykin Spaniel χρειάζεται αρκετή περιποίηση γιατί μαδάει αρκετά. Καλό είναι να το βουρτσίζετε καθημερινά για να απομακρύνετε τις νεκρές τρίχες από πάνω του.

 Βουρτσίστε τα δόντια του τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση πέτρας και τα βακτήρια.

 Αν μπορείτε να τα βουρτσίζετε καθημερινά ακόμα καλύτερα, για να αποτρέψετε την ασθένεια των ούλων και την κακοσμία του στόματος. Τέλος, κόψτε τα νύχια του μία ή δύο φορές το μήνα ή όσο χρειάζεται.

 Να θυμάστε πως είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να κάνετε τον καλλωπισμό μια θετική εμπειρία γεμάτη επαίνους και ανταμοιβές για να κάθεται όσο πιο φρόνιμος γίνεται.

 Η φροντίδα που χρειάζεται

 Δεν είναι απλώς ενεργητικό σκυλί, αλλά και έξυπνο, επομένως, χρειάζεται πολλή άσκηση και πνευματική τόνωση κάθε μέρα. Όσον αφορά στην εκπαίδευση του Boykin Spaniel, να είστε συνεπείς αλλά ποτέ σκληροί.

 Ο χρακτήρας αυτού του σκυλάκου δεν ταιριάζει με τη ζωή σε ένα διαμέρισμα ή στην πόλη, εκτός εάν έχετε πραγματικά το χρόνο και την αφοσίωση για να του παρέχετε την ποσότητα και τον τύπο άσκησης που χρειάζεται.

 Το Boykin Spaniel λατρεύει να τρέχει σε ανοιχτούς χώρους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να του μάθετε να έρχεται κοντά σας όταν το καλείτε. Εκπαιδεύστε τον με σταθερότητα και συνέπεια, αλλά ποτέ μην είστε σκληροί. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κλουβί ως μέρος της εκπαίδευσης.

 Ακολουθώντας μια σωστή εκπαίδευση με θετική ενίσχυση και αφιερώνοντας χρόνο και προσοχή στο κουτάβι σας, θα αποκτήσετε έναν πιστό και στοργικό φίλο.

 Εάν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας κουτάβι, σας προτείνουμε να κοιτάξετε σε σχετικές αγγελίες μήπως χαρίζονται κουτάβια. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την υιοθεσία προσφέροντας σε ένα σκυλάκι, που έχει ανάγκη, τη στοργή και την αγάπη σας.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο