Crate σκύλου: Γιατί είναι απαραίτητη η εκπαίδευσή του;

  • Η εκπαίδευση με ένα crate (συρμάτινο κλουβί σκύλου) είναι ένα εργαλείο ζωτικής σημασίας για ένα σκύλο οποιασδήποτε ηλικίας.
  • Τα κουτάβια, τα ενήλικα και τα ηλικιωμένα σκυλιά μπορούν να επωφεληθούν έχοντας εκπαιδευτεί κατάλληλα με το crate
  • Η εκπαίδευση με το κλουβί δίνει στους σκύλους μια αίσθηση ασφάλειας και βοηθάει τους ιδιοκτήτες να έχουν μεγαλύτερη ψυχική ηρεμία.
 Γιατί οι εκτροφείς και οι κτηνίατροι συνιστούν την εκπαίδευση του σκύλου σας με το crate;

 Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων μπορεί να αισθάνονται ένοχοι με το να χρησιμοποιήουν το crate στην εκπαίδευση του σκύλου τους. Ίσα ίσα όμως, που οι κλειστοί χώροι δημιουργούν ένα «καταφύγιο» για τον σκύλο σας, ώστε να μπορεί να ξεκουράζεται και να χαλαρώνει.

 Στην πραγματικότητα, οι σκύλοι αναζητούν ενστικτωδώς μικρούς χώρους για να δημιουργήσουν προστατευτικά καταφύγια για τον εαυτό τους.

 Το κλουβί σκύλου είναι ένα χρήσιμο εργαλείο εκπαίδευσης για κουτάβια, ασφαλές καταφύγιο για ηλικιωμένους σκύλους και σωτήριο μέσο για έκτακτες ανάγκες.

 Οι περισσότεροι κτηνίατροι, εκπαιδευτές και εκτροφείς συνιστούν τη χρήση του crate από νεαρή ηλικία. Αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι της εκπαίδευσης για τουαλέτα, καθώς στα σκυλιά δεν αρέσει να λερώνουν το μέρος που κοιμούνται.

 Με αυτόν τον τρόπο, μαθαίνουν να κρατούν την ουροδόχο κύστη τους ενώ βρίσκονται στο κλουβί τους, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να καθαρίζετε συνεχώς το σπίτι σας από τα μικρά «ατυχήματα» του αγαπημένου σας κατοικίδιου.

 Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το crate μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ασφάλειας και αβεβαιότητας. Πρέπει να είστε σε θέση να εκκενώνετε γρήγορα το χώρο σας, επομένως, η συνεργασία με τον σκύλο σας είναι απαραίτητη, ώστε να μπει γρήγορα στο κλουβί εξοικονομώντας σας χρόνο.

 Η διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του σκύλου σας κατά τη διάρκεια μιας ενδεχόμενης εκκενώσης μειώνει την πιθανότητα να χαθεί ή να τραυματιστεί. Επίσης, το crate τον βοηθάει να μείνει εκεί μέσα ατάραχος μέχρι να επιστρέψετε στην ασφάλεια του σπιτιού σας.

 Η εκπαίδευση με το crate κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη

 Για έναν σκύλο που δεν είναι εκπαιδευμένος να μένει στο κλουβί, το να βρεθεί μέσα σε αυτό μπορεί να είναι το πιο τρομακτικό κομμάτι μιας δυσμενούς κατάστασης.

 Η εκπαίδευσή του φιλαράκου σας μπορεί να τον βοηθήσει να αποφύγει το άγχος κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης.

 Στη χειρότερη περίπτωση, ο σκύλος σας μπορεί να χρειαστεί να μείνει για ένα διάστημα στο κλουβί του για να αναρρώσει από μια χειρουργική επέμβαση.

 Άλλωστε, οι σκύλοι είναι λιγότερο πιθανό να έχουν επιπλοκές μετά από μια χειρουργική επέμβαση όταν έχουν μάθει να να χαλαρώσουν με ηρεμία στο crate. Αντιθέτως, μπορεί να επιδεινώσουν κατά λάθος το τραύμα τους όταν δεν μπορούν να ηρεμήσουν μέσα σε αυτό.

 Επιπλέον, η εκπαίδευση με το κλουβί είναι χρήσιμη στην καθημερινότητα των σκύλων γιατί μπορεί να χρειαστούν ένα διάλειμμα από ένα πολυσύχναστο σπίτι με θορυβώδη παιδάκια ή άλλα σκυλιά ή ένα οικείο μέρος για να ξεκουραστούν.

 Συγχρόνως, βοηθάει το κατοικίδιό σας να μάθει να καταπραΰνει την συμπεριφορά του ή να αντιμετωπίζει το άγχος του σε καταστάσεις όπου στρεσάρεται υπερβολικά, όπως κατά τη διάρκεια των πυροτεχνημάτων, μιας καταιγίδας ή κάποιων εργασιών στο σπίτι.

 Ανά πάσα στιγμή, ο τετράποδς φίλο σας μπορεί να «υποχωρήσει» στο κλουβί του όταν βιώνει χαοτικές ή τρομακτικές καταστάσεις. Μπορεί επίσης να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία μια νέα συγκυρία, όπως είναι ο ερχομός ενός νέου μωρού στην οικογένεια.

 Το κλουβί του σκύλου διευκολύνει και την ασφαλή μεταφορά του με αυτοκίνητο ή με αεροπλάνο κατά τη διάρκεια των διακοπών ή ενός μακρινού ταξιδιού.

 Αυτομάτως, οι μεγάλες βόλτες με αυτοκίνητο γίνονται πιο ευχάριστες τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας, επειδή του επιτρέπει να ξαπλώνει και να κοιμάται χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

 Όσον αφορά στα αεροπορικά ταξίδια, καλό είναι να αποφεύγετε την καταστολή του σκύλου, καθώς η καταστολή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών ή αναπνευστικών προβλημάτων. Επομένως, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνον να γνωρίζει πώς να συμπεριφέρεται στο crate κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

 Οι μεγαλύτεροι ηλικιακά σκύλοι αντιμετωπίζουν ασθένειες όπως η ακράτεια, η αρθρίτιδα ή η γνωστική δυσλειτουργία και δεν χρειάζονται το πρόσθετο άγχος της εκμάθησης νέων κανόνων. Γι’ αυτό, καλό είναι να συστήσετε από νωρίς το crate στον σκύλο σας.

 Η εκπαίδευση με το κλουβί τον βοηθάει να αντιμετωπίσει ζητήματα υγείας παρέχοντάς του ένα μέρος για να ξεκουράζει τις αρθρώσεις του ή να κοιμάται, αποτρέπει τη νυχτερινή περιπλάνηση και διευκολύνει τη μεταφορά του στο ραντεβό με τον κτηνίατρο.

 Η εκπαίδευση στο κλουβί ωφελεί όλους τους τύπους σκυλιών

 Για τα αδέσποτα σκυλιά, το crate παρέχει έναν ασφαλή χώρο για να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον, καθώς και την πολυτέλεια να μην χρειάζεται να παλέψουν για τον δικό τους χώρο.

 Επιπλέον, το κλουβί σκύλου παρέχει άνεση, καθώς κάποια εγκαταλελειμμένα σκυλιά αισθάνονται φόβο όταν βρίσκονται γύρω από κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους ή χώρους.

 Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για σκύλους με τραυματικό παρελθόν εγκατάλειψης ή κακοποίησης. Τους επιτρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν τη δική τους περιοχή και κανείς δε μπορεί να τους βλάψει μέσα σε αυτό.

 Πολλοί αδέσποτοι σκύλοι δεν έχουν δεξιότητες κοινωνικοποίησης, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με το γάβγισμα ή σε καταστροφικές συμπεριφορές. Αν θέλετε να μάθετε στον σκύλο σας να μη τρώει πράγματα μέσα στο σπίτι, η εκπαίδευση με το κλουβί σκύλου μπορεί να βελτιώσει την αυτοπεποίθησή τους και να περιορίσει τις καταστροφικές τάσεις τους.

 Το crate ωφελεί και τους κυνηγετικούς σκύλους, διατηρώντας την άνεσή τους κατά τη διάρκεια του κυνηγιού. Φυσικά, αυτό ωφελεί και τους κυνηγούς, καθώς δεν χρειάζεται να ανησυχούν μη τυχόν ο σκύλος λερώσει το αυτοκίνητο με λάσπες και βρωμιές κατά την επιστροφή από το κυνήγι.

 Πολλά κυνηγετικά σκυλιά έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην ύπαιθρο, όπου είχαν μικρή αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους, για αυτό και πρέπει να λάβουν την ίδια εκπαίδευση με ένα μικρό κουτάβι.

 Δεδομένου ότι οι σκύλοι αισθάνονται υπεύθυνοι για την περιοχή τους, οι ανασφαλείς σκύλοι χρειάζονται λιγότερο χώρο για να προστατεύσουν κάποιον ή κάτι. Ένα κλουβί (και όχι ολόκληρο το σπίτι) σημαίνει λιγότερη περιοχή για «περιπολία», πράγμα που τους διευκολύνει στο να χαλαρώσουν.

 Συμβουλές για μια επιτυχημένη εκπαίδευση με το κλουβί

 Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στην εκπαίδευση του σκυλάκου με το κλουβί είναι να μετατραπεί σε μια θετική εμπειρία. Δοκιμάστε να τον ταΐζετε ή να του δίνετε λιχουδιές ενώ βρίσκεται μέσα στο κλουβί, ώστε ο χρόνος που περνάει μέσα σε αυτό να φαίνεται σαν ανταμοιβή.

 Μην τον αφήνετε ποτέ στο κλουβί όλη μέρα. Περιορίστε τον χρόνο με βάση το πόσο περνάει εκεί καθημερινά, την ηλικία του και το πόσο καλά εκπαιδευμένος είναι με τη τουαλέτα.

 Η κατανόηση της ανάγκης για την εκπαίδευση των σκύλων με το crate είναι μόνο το πρώτο βήμα. Η ίδια η εκπαίδευση απαιτεί τη μεγαλύτερη προσοχή.

 Φροντίστε να κάνετε εκτεταμένη έρευνα για το πώς να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας να μένει στο κλουβί και φροντίστε να τηρείτε το πλάνο που έχετε επιλέξει να ακολουθήσετε, ώστε να εξασφαλίσετε τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο