Ξενοδοχείο σκύλων – πανσιόν: Τα θετικά & τα αρνητικά!

 Σε όλους μας αρέσει να ταξιδεύουμε, να εξερευνούμε καινούρια μέρη και να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους, κουλτούρες και πολιτισμούς.

 Μέσα σε όλα αυτά, εάν τυχόν έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε και στην ζεστή και τρυφερή συντροφιά του τετράποδου φίλου μας, όλες οι εμπειρίες μας είναι μοναδικές και αξιομνημόνευτες.

 Παρ’ όλ’ αυτά, όσο κι αν θέλουμε να έχουμε τον σκύλο μας πάντοτε μαζί μας, υπάρχουν κάποιες φορές που αυτό δεν γίνεται.

 Σίγουρα, το να λείψουμε εκτός πόλης και να τον αφήσουμε πίσω ίσως μοιάζει τρομακτικό εκ πρώτης όψεως. Ποιος θα τον προσέχει; Ποιος θα τον ταΐζει και θα τον βγάζει βόλτα;

 Το βέβαιο είναι πως δεν μπορεί να μείνει μόνος του για πολύ καιρό στο σπίτι. Για αυτό, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναζητήσουμε κάποιο αξιόπιστο ξενοδοχείο σκύλων.

 Πάμε, λοιπόν, να δούμε αναλυτικότερα όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε πριν ολοκληρώσουμε την κράτηση μας – καλά και κακά.

 Τα καλά είναι πως…
 Ο σκύλος μας θα είναι ασφαλής

 Συνήθως, τα ξενοδοχεία σκύλων αποτελούν ασφαλή μέρη, όπου σαν σκυλογονείς μπορούμε να αφήνουμε τα μαλλιαρά παιδιά μας.

 Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να το σκάσουν ακόμα κι αν δεν τα πηγαίνουν καλά το ένα με το άλλο. Μπορούν απλώς να ζήσουν σε ξεχωριστούς χώρους ώστε να μην βλέπονται.

 Ο σκύλος μας θα απολαμβάνει μια ρουτίνα

 Σαν υπεύθυνοι και σωστοί κηδεμόνες που είμαστε γνωρίζουμε ήδη πως κάποια σκυλάκια μπορεί να είναι πιο αγχώδη από άλλα, αλλά όλα λατρεύουν ένα και μόνο πράγμα: τη ρουτίνα.

 Σε μια πανσιόν για σκύλους ξέρουμε ήδη πως το εξειδικευμένο προσωπικό θα είναι σε θέση να φροντίσει το κατοικίδιο μας, να το γνωρίσει καλά, αλλά και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ή, αν θέλετε, να του προσφέρει αυτή την πολυπόθητη ρουτίνα.

 Ο σκύλος μας θα έχει την φροντίδα που χρειάζεται

 Μία από τις κύριες ανησυχίες μας είναι εάν το προσωπικό στο ξενοδοχείο σκύλων θα τον φροντίζει σωστά. Κι όμως, υπάρχει λόγος που βλέπουμε πως τα υπόλοιπα ζωάκια εκεί μέσα είναι χαρούμενα, ενθουσιώδη και δραστήρια – περνάνε καλά!

 Ακόμα κι αν το δικό μας είναι λιγάκι φοβιτσιάρικο, δεν υπάρχει θέμα. Θα απολαμβάνει την δέουσα προσοχή και τα οφέλη αυτής.

 Ας μην ξεχνάμε πως τα μέλη του προσωπικού στη πανσιόν σκύλων είναι πάνω από όλα άνθρωποι που αγαπούν τα σκυλάκια και γνωρίζουν ακριβώς πως να ικανοποιούν την κάθε τους ανάγκη.

 Κάπως έτσι, λοιπόν, μπορούμε να είμαστε λιγάκι πιο σίγουροι σχετικά με το ότι θα τρώει καλά, θα πίνει αρκετό νεράκι, θα κάνει νέους φίλους και γενικότερα ότι θα απολαύσει τη διαμονή του εκεί στο έπακρο.

 Λένε όμως πως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και έχουν απόλυτο δίκιο! Έτσι, η πανσιόν σκύλων είναι εξίσου πιθανό να έχει και κάποια αρνητικά στοιχεία. Αυτά ίσως μας κάνουν να το ξανασκεφτούμε πριν κλείσουμε κάποιο δωμάτιο.

 Μπορεί να του φανεί αγχωτικό

 Όσο καλά προετοιμασμένοι κι αν είναι οι άνθρωποι εκεί ή όσες παροχές κι αν προσφέρουν, το σκυλί μας μάλλον θα νιώσει αγχωμένο κι αυτό επειδή δεν γνωρίζει το περιβάλλον.

 Την ίδια στιγμή, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως εμείς είμαστε οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή του. Αφήνοντας τον μόνο του, λοιπόν, με ανθρώπους και ζωάκια που δεν γνωρίζει είναι πολύ πιθανό να τον κάνουμε έστω και άθελα μας να αισθανθεί έντονο άγχος.

 Εννοείται πως όλη αυτή η κατάσταση θα είναι ανυπόφορη για τον σκύλο μας εάν πάσχει από άγχος αποχωρισμού ή είναι φοβισμένος.

 Μπορεί να κολλήσει κάτι

 Η διαμονή σε έναν κοινό χώρο με άλλα σκυλιά για μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως είναι σε θέση να τον κάνει να κολλήσει κάποια ασθένεια. Γι’ αυτό, θα πρέπει να βρούμε ένα ξενοδοχείο σκύλων με επαρκή χώρο, που να τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής.

 Μπορεί η τιμή της διαμονής ή το κόστος των παροχών να μην μας συμφέρουν

 Το ξενοδοχείο σκύλων θα πρέπει να είναι η τελευταία μας επιλογή κι αυτό εφόσον δεν μπορούμε να αφήσουμε τον σκύλο μας σε κάποιο αξιόπιστο δικό μας άνθρωπο για όσο καιρό θα λείπουμε.

 Βέβαια, έχουμε πάντοτε και την επιλογή του να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία φροντιστή ή ιδιώτη. Ίσως μας συμφέρει περισσότερο όσον αφορά το κόστος, ενώ παράλληλα γλιτώνουμε και τα υπόλοιπα αρνητικά του ξενοδοχείου σκύλων.

 Το καλό με αυτή την περίπτωση είναι πως το άτομο που θα προσλάβουμε μπορεί να έρχεται στο σπίτι μας μονάχα για να φροντίζει το κατοικίδιο μας ή να του επιτρέψουμε να μείνει κιόλας, ώστε να του κρατάει παρέα.

 Στη πρώτη περίπτωση, όπου θα έρχεται μόνο για να ταΐζει και να βγάζει βόλτα τον σκυλάκο μας, η τιμή των υπηρεσιών θα είναι πολύ πιο χαμηλή προφανώς.

 Όπως κι αν έχει όμως, το ξενοδοχείο σκύλων είναι μια εξαίρετη επιλογή. Αυτό επειδή προσφέρει ένα πολύ φιλικό και άνετο περιβάλλον για το κατοικίδιο μας, δίνοντάς του παράλληλα τη δυνατότητα να κάνει μερικούς νέους φίλους.

 Την ίδια στιγμή, όσοι άνθρωποι εργάζονται σε αυτό είναι εκεί ακριβώς επειδή λατρεύουν τα ζώα και είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την απόλυτη φροντίδα του δικού μας. Έτσι, θα φροντίσουν πως θα έχει μια μοναδική εμπειρία ζωής!

 Δεν θα πρέπει όμως να μην λάβουμε υπόψη μας και το πόσο στρεσογόνα μπορεί να είναι αυτή η μετάβαση για το ίδιο το κατοικίδιο μας, εφόσον θα λείπουμε από το πλευρό του.

 Γι’ αυτό, θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά αν πρέπει να κάνουμε σήμερα κιόλας την κράτηση μας σε μια πανσιόν σκύλων ή όχι. Εδώ διακυβεύεται η άνεση και η ασφάλεια του λατρεμένου μας φίλου!.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο