Τι τρώνε τα Γιορκσάιρ Τεριέ; Ο απόλυτος οδηγός για σας!

 Μία από τις μικρότερες ράτσες Τεριέ, το Τεριέ του Γιορκσάιρ ζυγίζει μόλις 2 έως 4 κιλά όταν ενηλικωθεί πλήρως. Όσο μικρό κι αν είναι όμως, αυτό το μικρό σκυλάκι είναι γεμάτο θάρρος, ενέργεια και τσαγανό.

 Στην πραγματικότητα, πολλά Yorkies δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν από τα μεγαλύτερα σκυλιά. Και το κλειδί βρίσκεται στην εύρεση της καλύτερης τροφής που θα βοηθήσει στην υγιή ανάπτυξη του μικρού τετράποδου φίλου σας.

 Εάν έχετε την υπομονή να φροντίσετε το μακρύ, μεταξένιο τρίχωμα ενός Yorkie, θα απολαύσετε όλη την αγάπη που έχει να σας δώσει αυτό το μικροσκοπικό, αλλά τόσο στοργικό σκυλάκι.

 Εκτός από την κάλυψη των αναγκών του καλλωπισμού του, θα χρειαστεί επίσης να γνωρίζετε τις διατροφικές του απαιτήσεις για να βεβαιωθείτε ότι τον ταΐζετε με την κατάλληλη σκυλοτροφή.

 Αλλά ποια είναι στην πραγματικότητα η καλύτερη ξηρά τροφή για Γιορκσάιρ; Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με της διατροφικές ανάγκες του κατοικίδιού σας, ώστε να μπορείτε να προσφέρετε στο κουτάβι την υψηλής ποιότητας, θρεπτική τροφή που του αξίζει.

 Τα βασικά συστατικά της διατροφής των σκύλων

 Η πρωτεΐνη είναι το θεμέλιο μιας υγιεινής διατροφής για σκύλους. Οι τετράποδοι φίλοι μας χρειάζονται περίπου 1 γραμμάριο ανά κιλό του φυσιολογικού σωματικού τους βάρους καθημερινά.

 Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης υποστηρίζει την ανάπτυξη του γιορκσάιρ κουταβιού και βοηθά τους ενήλικους σκύλους να διατηρήσουν τη μυϊκή τους μάζα. Το λίπος παρέχει μια συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων και βοηθά τον σκύλο σας να απορροφά τις λιποδιαλυτές βιταμίνες.

 Σε αντίθεση με τις γάτες που είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγα ζώα και έχουν μια βιολογική ανάγκη για μια διατροφή με βάση το κρέας, οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να αντλούν την τροφή τους και από φυτικές πηγές.

 Επιπλέον, το Yorkshire Terrier σας δεν έχει καμία διατροφική απαίτηση για υδατάνθρακες (αν και οι υγιεινές πηγές μπορεί να παρέχουν τα βασικά θρεπτικά συστατικά) και χρειάζεται μια συλλογή βιταμινών και μετάλλων.

 Ο Αμερικανικός Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων (AAFCO) έχει καθορίσει τις ελάχιστες απαιτήσεις για τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένας σκύλος στη διατροφή του.

 Οι συστάσεις της AAFCO ορίζουν πως απαιτούνται τουλάχιστον 22% πρωτεΐνη για την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των σκύλων (κουτάβια και θηλάζοντα θηλυκά) και ένα ελάχιστο 18% για ενήλικους σκύλους. Για το λίπος, αυτοί οι αριθμοί είναι 8% και 5%, αντίστοιχα.

 Για τη καλύτερη φροντίδα του κατοικίδιού σας, ταΐστε το Yorkie σας με Super premium τροφή για σκύλους που βασίζεται σε υγιεινεές πηγές τροφίμων.

 Οι ζωικές πρωτεΐνες, όπως το κρέας ή τα πουλερικά, θα πρέπει να είναι το επίκεντρο της σκυλοτροφής με υψηλότερη από το μέσο όρο περιεκτικότητα σε λιπαρά και περιορισμένη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

 Λάβετε επίσης υπόψη ότι δεν έχουν όλες οι τροφές την ίδια περιεκτικότητα σε θερμίδες, γι’ αυτό συγκρίνετε τις θερμίδες ανά φλιτζάνι με τις συστάσεις της διατροφής ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του σκύλου σας.

 Να θυμάστε ότι οι προδιαγραφές του AAFCO υπάρχουν για να ενθαρρύνουν τις εταιρείες σκυλοτροφών να συμμορφώνονται με τις ελάχιστες διατροφικές απαιτήσεις.

 Ωστόσο, όλοι θα συμφωνήσετε ότι ο σκύλος σας αξίζει περισσότερα από το ελάχιστο. Ελέγχετε πάντα τη συσκευασία της τροφής, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι δεν αναγράφεται ο όρος «διατροφική ανεπάρκεια» του AAFCO.

 Αν και η ίδια η δήλωση δεν αποτελεί μια ολοκληρωμένη εγγύηση ποιότητας, με αυτόν τον τρόπο, σταδιακά θα εξαλείψετε τις κακής ποιότητας σκυλοτρφές από το εμπόριο.

 Αξίζει ακόμα να αφιερώσετε χρόνο και έρευνα για να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο της διατροφής των σκύλων, ώστε να μπορέσετε να πάρετε τη σωστή απόφαση για την επιλογή της καλύτερης ξηράς τροφής για το Γιορκσάιρ σας.

 Τι είδους διατροφή χρειάζεται το Yorkshire Terrier;

 Υπάρχουν εκατοντάδες ράτσες σκύλων, αλλά όλες είναι μοναδικές με τον δικό τους τρόπο. Παρ’ όλη τη μοναδικότητά τους όμως, δεν υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στις διατορφικές ανάγκες ενός Γιόρκι με αυτές ενός Μεγάλου Δανού.

 Γενικά, όλοι οι σκύλοι είναι του ίδιου είδους (Canis familiaris) και ως εκ τούτου, έχουν πολύ παρόμοιες διατροφικές ανάγκες συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων σε πρωτεΐνη.

 Αν και οι βασικές ανάγκες του Yorkie σας για πρωτεΐνη, λίπος και βασικά θρεπτικά συστατικά δεν αλλάζουν λόγω της ράτσας του, το μέγεθός του είναι ένας παράγοντας που αξίζει να ληφθεί υπόψη.

 Όπως θα περίμενε κανείς, τα Yorkies δεν τρώνε τόσο πολύ όσο τα μεγαλύτερα σκυλιά, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι στην πραγματικότητα καίνε τις θερμίδες με ταχύτερο ρυθμό.

 Ο μέσος σκύλος χρειάζεται περίπου 30 θερμίδες ανά κιλό σωματικού βάρους. Ωστόσο, οι μικρές ράτσες έχουν γρήγορο μεταβολισμό και μπορεί να απαιτούν έως και 10 θερμίδες ανά κιλό σωματικού βάρους περισσότερες από έναν μεγαλύτερο σκύλο.

 Το Γιορκσάιρ Τεριέ ζυγίζει κατά μέσο όρο 2 έως 4 κιλά, επομένως, όταν ενηλικιωθεί μπορεί να χρειάζεται από 150 έως 250 θερμίδες την ημέρα. Τα κουτάβια μπορεί να χρειάζονται πολύ περισσότερες.

 Οι μικρόσωμες ράτσες απαιτούν επίσης μια σταθερή προσφορά ενέργειας για την πρόληψη της υπογλυκαιμίας. Για αυτόν το λόγο, το Yorkie σας μπορεί να χρειάζεται τρία ή τέσσερα μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσει τη καλή λειτουργία του μεταβολισμού του.

 Τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας για τα κουτάβια και τους ηλικιωμένους σκύλους

 Επειδή οι μικρές ράτσες όπως τα Yorkies έχουν γρήγορο μεταβολισμό, απαιτούν μια διατροφή πλούσια σε θερμίδες και σε θρεπτικά συστατικά. Με αυτόν τον τρόπο παίρνουν όλη την ενέργεια που χρειάζονται χωρίς να καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα τροφής καθημερινά. 

 Ο απλούστερος τρόπος για να του εξασφαλίσετε την καλύτερη διατροφή είναι να του παρέχετε μια σκυλοτροφή κατάλληλη για μικρόσωμες ράτσες. Είναι πλούσια σε θερμίδες, λιπαρά και θρεπτικά συστατικά, ενώ κυκλοφορεί και σε μικρότερα μεγέθη κροκέτας.

 Η υπογλυκαιμία είναι μια σοβαρή ανησυχία για τα κουτάβια της ράτσας, επομένως, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο μικρούλης σας έχει συνεχή πρόσβαση σε τροφή. Καθώς πλησιάζει το ιδανικό βάρος του ενήλικα σκύλου, μπορείτε να αρχίσετε να εισάγετε στη διατροφή του μια ρουτίνα τριών ή τεσσάρων μικρών γευμάτων τη μέρα για να τον βοηθήσετε να διατηρήσει ένα υγιές σωματικό βάρος.

 Όταν το σκυλάκι πλησιάζει περίπου την ηλικία των 8 έως 10 ετών, η δραστηριότητα και η όρεξή του μπορεί να επιβραδυνθούν. Ωστόσο, δε χρειάζεται απαραίτητα να μεταβείτε σε μια τροφή για ηλικιωμένους σκύλους.

 Απλώς προσέχετε το βάρος του και επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας σχετικά με τα συμπληρώματα για την υποστήριξη της υγείας των οστών και των αρθρώσεων του σκύλου σας.

 Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε την τροφή του Yorkie σας

 Η επιλογή μιας ειδικά σχεδιασμένης τροφής για μικρότερες ράτσες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η διατροφή του σκύλου σας θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μεγέθους του, αλλά πρέπει να κρίνετε μόνοι σας την ποιότητα της.

 Ρίξτε μια ματιά στην ανάλυση εγγύησης για να ελέγξετε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπος και, στη συνέχεια, τσεκάρετε τη λίστα των συστατικών για να δείτε από πού προέρχονται αυτά τα θρεπτικά συστατικά.

 Εδώ είναι μερικά στοιχεία που πρέπει να αναζητήσετε στον πίνακα συστατικών της συσκευασίας:

  • Αληθινό κρέας, πουλερικά ή ψάρι ως πρώτο συστατικό (ιδανικά δύο από τα τρία πρώτα)
  • Άφθονο ζωικό λίπος για ενέργεια (ιδανικά 18% έως 22% ακατέργαστο λίπος)
  • Περιορισμένη περιεκτικότητα σε εύπεπτους υδατάνθρακες (δημητριακά ολικής αλέσεως και λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε άμυλο)
  • Φυσικές πηγές για βασικές βιταμίνες και μέταλλα (φρέσκα φρούτα και λαχανικά)
  • Χωρίς τεχνητά πρόσθετα, όπως χρωστικές, γεύσεις ή συντηρητικά

 Φροντίστε να ελέγξετε και τις συστάσεις ταΐσματος. Αυτές οι τροφές τείνουν να είναι πολύ συμπυκνωμένες σε θερμίδες ούτως ή άλλως, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεται να ταΐσετε το Yorkie σας μια αδικαιολόγητα μεγάλη μερίδα για να καλύψετε τις διατροφικές του ανάγκες. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το μέγεθος της κροκέτας είναι μικρό.

 Τα Γιόρκι είναι μια από τις μικρότερες ράτσες σκύλων που υπάρχουν. Αν και ο σκύλος σας μπορεί να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο στο σπίτι σας, καταλαμβάνει πολύ χώρο στην καρδιά σας και του αξίζει η καλύτερη ξηρά τροφή για γιορκσάιρ που μπορείτε να του δώσετε.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο