Ευρωπαϊκή Κοντότριχη Γάτα: Η διασημότερη ράτσα της ηπείρου!

 Η European Shorthair Cat είναι μία ακόμα φυσική ράτσα γάτας, η οποία αναπτύχθηκε χωρίς ο ανθρώπινος παράγοντας να επιδράσει πάνω της. 

 Η συγκεκριμένη φυλή έχει τις ρίζες της στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι η πιο δημοφιλής ράτσα γάτας στην Ευρώπη! Αυτά τα κοινωνικά γατάκια είναι υπέροχα κατοικίδια για μια οικογένεια.

 Χώρα Προέλευσης: Ιταλία

 Μήκος: Μεσαίο

 Σωματικό βάρος: 4 έως 7 κιλά

 Προσδόκιμο ζωής: 15 με 20 χρόνια

 Αναδρομή στην απαρχή της ράτσας

 Η ιστορία της Ευρωπαϊκής Κοντότριχης γάτας ξεκινάει στην αρχαία Ρώμη, όπου ήταν πολυπόθητη για τις εξαιρετικές κυνηγετικές της ικανότητες.

 Καθώς η γάτα άρχισε να γίνεται γνωστή στην Ευρώπη, πριν καν γίνει γνωστή ως κατοικίδιο, ανταποκρινόταν εξαιρετικά στα καθήκοντά της στις φάρμες, και πάλι λόγω του ταλέντου της στον έλεγχο των παρασίτων.

 Κάποια στιγμή ήταν γνωστή ως Κελτική Κοντότριχη, αλλά τελικά επικράτησε ως Ευρωπαϊκή Κοντότριχη.

 Ο χαρακτήρας της European Shorthair

 Η European Shorthair έχει κερδίσει εξαιρετική φήμη ως μια από τις πιο επιθυμητές γάτες για μέσα στο σπίτι. Είναι αθλητική και έξυπνη, ενώ της αρέσει να δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους στη ζωή της.

 Αγαπάει τα παιχνίδια και τις αγκαλιές. Μια πτυχή που πρέπει να λάβετε υπόψη, ωστόσο, είναι η τάση της για κυριαρχία και εδαφικότητα.

 Αν και μπορεί να υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην προσωπικότητα μεταξύ των μεμονωμένων γατών της φυλής, σε γενικές γραμμές, ο χαρακτήρας της ισορροπεί θαυμάσια μεταξύ του να είναι παιχνιδιάρα και πιστή.

 Οι ανάγκες περιποίησης της ράτσας

 Η European Shorthair είναι μια ράτσα γάτας που θα βρείτε σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Σε αυτά περιλαμβάνονται το καφέ, το μαύρο, το σκούρο καφέ και το γκρι, ενώ συχνά θα τη βρείτε σε τιγρέ μοτίβα.

 Όσον αφορά στην περιποίησή του, το European Shorthair kitten είναι ένα αιλουροειδές αρκετά χαμηλής συντήρησης. Λόγω του κοντού τριχώματος, θα χρειαστεί να το βουρτσίζετε μόνο μία φορά την εβδομάδα περίπου.

 Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε σημαντικά τις πιθανότητες να σχηματιστούν τριχόμπαλες και κόμποι.

 Η φροντίδα της συνοδεύεται επίσης από τον έλεγχο και τον καθαρισμό των αφτιών, αλλά και των δοντιών. Με τα κατάλληλα εργαλεία και ελάχιστο προσωπικό χρόνο, η γούνινη φίλη σας θα χαίρει άκρας υγείας, ενώ δεν θα ταλαιπωρείται από επίπονες μολύνσεις και οξύ πόνο.

 Όσον αφορά στις συνθήκες διαβίωσης της ράτσας, η Ευρωπαϊκή Κοντότριχη είναι γενικά μια προσαρμόσιμη ψιψίνα, που δεν έχει υψηλές απαιτήσεις και μπορεί να ζήσει με μεγάλη ευκολία σε ένα διαμέρισμα.

 Η καθημερινότητα της Ευρωπαϊκής Κοντότριχης Γάτας

 Όπως συμβαίνει με κάθε ράτσα που έχει υψηλά επίπεδα ενέργειας, η European Shorthair cat θα πρέπει να έχει αρκετό χώρο για να τρέχει και να εξερευνά, ως μια κατεξοχήν κυνηγετική ράτσα, επομένως θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα δέντρο γάτας.

 Από εκεί και έπειτα, τα διαδραστικά και έξυπνα παιχνίδια όχι μόνο θα τη διασκεδάσουν, αλλά θα της προσφέρουν τη πνευματική διέγερση που χρειάζεται για να είναι ολοκληρωτικά ευτυχισμένη.

 Η European Shorthair είναι μια τρυφερή γάτα που η συμπεριφορά της ενδείκνυται για μικρά παιδιά, αρκεί βέβαια και εκείνα να σέβονται τα όρια και τις ιδιοτροπίες που έχουν τα αιλουροειδή.

 Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε πως συμβιώνει αξιοπρεπώς με άλλα κατοικίδια, αλλά δεν είναι η ιδανική επιλογή για μικρά τρωκτικά, όπως χάμστερ ή ινδικά χοιρίδια, καθώς το ένστικτο του θηρευτή δεν θα αργήσει να βγει στην επιφάνεια.

 Αληθινή κυνηγός, αθλητική και μάχιμη, η Ευρωπαϊκή Κοντότριχη Γάτα είναι από τις πιο διάσημες και ικανές γάτες στον κόσμο των αιλουροειδών. Τόσο τα ταλέντα της, όσο και ο χαρακτήρας της εξηγούν απόλυτα γιατί είναι τόσο αγαπητή από τους ανθρώπους.

  Αν είστε και εσείς λάτρης της ράτσας και θέλετε να προσθέσετε ένα τετράποδο μέλος στο σπίτι της, μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση σε ένα εκτροφείο με γάτες.

 Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αμέτρητα αδέσποτα γατάκια που χαρίζονται για υιοθεσία και περιμένουν εναγωνίως στα καταφύγια, οπότε, αν αποφασίσετε να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο, έχετε πολλές επιλογές στη διάθεσή σας.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο