14 μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε & είναι υποαλλεργικά!

 Κάθε σκυλάκι είναι μοναδικό και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την τσαχπινιά του υπόσχεται να κλέψει την καρδιά των υπόλοιπων μελών της αγαπημένης του οικογένειας. Σε αυτό δεν χωράει καμία απολύτως αμφιβολία.

 Βέβαια, δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο το να βρίσκεστε όλη μέρα με μια σκούπα στο χέρι, προκειμένου να μαζεύετε τις τρίχες του από το πάτωμα ή τα έπιπλά σας.

 Για εσάς, λοιπόν, που είστε λάτρεις των σκύλων αλλά όχι του καθαρίσματος, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 15 αξιολάτρευτα μικροσκοπικά σκυλάκια που δεν χάνουν τρίχωμα καθόλου, μα καθόλου!

 1. Bichon Frise

 Με καταγωγή από τη Γαλλία, το γλυκύτατο Μπισονάκι είναι από τα πιο αγαπητά σκυλιά για διαμέρισμα πουν δεν μαδάνε και το ιδανικό σκυλάκι αγκαλιάς. Αυτό ακριβώς σημαίνει και το ίδιο το όνομά του άλλωστε.

 Έχει μικροσκοπικό μέγεθος, ένα άκρως υποαλλεργικό τρίχωμα και μπορεί άνετα να ζήσει μέσα σε κάθε τύπο διαμερίσματος.

 2. Bolognese

 Όπως ακριβώς το Μπισν Φριζέ, έτσι και το Μπολονέζ είναι ένα μικρόσωμο, τρυφερό πλασματάκι, που διακρίνεται για το απαλό σαν μετάξι τρίχωμά του.

 Χρειάζεστε μονάχα ένα τακτικό βούρτσισμα για να κρατάτε το τρίχωμα του πάντοτε υγιές, λαμπερό, αλλά και βελούδινο!

 3. Brussels Griffon

 Η αξιόπιστη και άκρως αγαπησιάρικη αυτή ράτσα έρχεται σε δύο εκδοχές, μία με τραχύ και μία με μαλακό τρίχωμα. Μάλιστα, καμία από τις δύο δεν χάνει τρίχωμα. Τα Brussels Griffon χρειάζονται όμως ένα τακτικό κουρεματάκι, για να παραμένουν περιποιημένα.

 4. Chinese Crested

 Μπορεί να είναι ο βασικός εκπρόσωπος των άτριχων φυλών, αλλά έρχεται και σε μία εκδοχή με πλούσιο τρίχωμα – δεν το περιμένατε, έτσι;

 Κι όμως, ισχύει! Αυτά τα μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε εξίσου υπόσχονται να κρατήσουν μακριά τα ενοχλητικά συμπτώματα των αλλεργιών σας, χάρη στο υποαλλεργικής φύσεως τρίχωμά τους.

 5. Cockapoo

 Το συγκεκριμένο ζωάκι αποτελεί μια διασταύρωση του Cocker Spaniel και του Poodle. Έτσι, συγκεντρώνει στο μικροσκοπικό, υποαλλεργικό προσωπάκι του την ευχάριστη προσωπικότητα και τον ευφυή χαρακτήρα τους.

 6. Havanese

 Προερχόμενο από την μακρινή Κούβα, το Χαβανέζ είναι ένα μικρούλι, ευχάριστο και πολύ φιλικό σκυλί, με ένα διερευνητικό, παιχνιδιάρικο βλέμμα κι ένα βελούδινο τρίχωμα.

 7. Miniature Schnauzer

 Μπορεί να είναι μικροσκοπικό, αλλά μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό φύλακα. Το αξιόπιστο και πανέξυπνο αυτό πλάσμα υπόσχεται να φυλάει πάντοτε τα νώτα σας, καταπραΰνοντας παράλληλα και τα ενοχλητικά συμπτώματα των αλλεργιών σας.

 8. Poodle

 Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή σκυλάκια μικρά παγκόσμιο επίεπεδο, που δεν χάνουν τρίχωμα κιόλας. Μάλιστα, έρχεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη: στάντερτ, μινιατούρα και μικροσκοπικό (toy).

 Ομολογουμένως, έχει μια μοναδική εμφάνιση, με ένα άοσμο, υποαλλεργικό τρίχωμα που πέφτει απαλά σε κυματιστές μπουκλίτσες, χαρίζοντάς του μια εξαιρετική γλυκύτητα. Εξίσου μοναδικός και εκτυφλωτικός όμως είναι και ο χαρακτήρας του.

 9. Scottish Terrier

 Το συγκεκριμένο Τεριέ δεν έχει υψηλές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στον καλλωπισμό της εξωτερικής του εμφάνισης. Είναι, βλέπετε, αρκετά ανεξάρτητο.

 Βέβαια, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τον χαρακτήρα του. Παραμένει απόλυτα πιστό στο γένος των Τεριέ κι έτσι διαθέτει μια άκρως ανεξάρτητη, αλλά τρυφερή φύση.

 10. Shih Tzu

 Το Σιχ Τσου ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα σκυλιά της παρούσας κατηγορίας για το μακρύ και εξαιρετικά πλούσιο τρίχωμα του. Είναι αυτό που του προσδίδει την όψη ενός υπερήφανου λιονταριού!

 Σε αντίθεση με το λιοντάρι όμως, το μικρούτσικο αυτό σκυλάκι δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο που να θυμίζει ένταση ή δύναμη. Είναι γλυκύτατο και στοργικό με τους πάντες.

 11. Shih Poo

 Πρόκειται για μια εξαιρετική διασταύρωση ανάμεσα σε ένα Shih Tzu κι ένα Poodle. Αποτέλεσμα αυτής είναι ένα μικρόσωμο σκυλάκι, με ένα βελουδένιο τρίχωμα που δεν μαδάει καθόλου!

 Παρόλα αυτά, δεν θα πρέπει να αφήνετε το μέγεθος του να σας ξεγελά. Έχει μια έντονη προσωπικότητα, μια σπουδαία γλύκα και μια μεγάλη όρεξη για ζωή.

 12. Xoloitzcuintli (Mexican Hairless)

 Λένε πως τον Μεξικανό αν τον τσαντίσεις γίνεται Τούρκος! Ο συγκεκριμένος όμως παραμένει πάντοτε ήρεμος και ευδιάθετος, χάρη στον ήπιο χαρακτήρα και την τρομερά καλοσυνάτη συμπεριφορά του.

 Όσο για την εμφάνιση, το λέει και το ίδιο το όνομα. Ο σκύλος αυτός είναι μια από τις αρχαιότερες φυλές, με ελάχιστο τρίχωμα στο κεφαλάκι του.

 Έτσι, ισχύει ό,τι και για όλες τις υπόλοιπες άτριχες φυλές. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιποιείστε το ευαίσθητο δερματάκι του.

 13. Yorkipoo

 Πρόκειται για το φυσικό απότοκο που ήρθε από την ένωση ενός Yorkshire Terrier και ενός Poodle.

 Ζυγίζει λιγότερο από 4.5 κιλάκια κι αυτό όταν έχει φτάσει στο στάδιο της πλήρους ανάπτυξης. Παράλληλα όμως, διαθέτει κι ένα άκρως υποαλλεργικό τρίχωμα που δεν μαδάει καθόλου. Έτσι, έχει πάρει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά των γονιών του.

 14. Yorkshire Terrier

 Το τρισχαριτωμένο Yorkie είναι ένα από τα πιο μικρόσωμα σκυλιά που δεν μαδάνε.

 Όσα του λείπουν σε ύψος όμως, τα έχει σε προσωπικότητα. Είναι ευχάριστο, διασκεδαστικό, παιχνιδιάρικο και απόλυτα αφοσιωμένο στην αγαπημένη του οικογένεια.

 Παρ’ ότι φτάσαμε στο τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η παραπάνω λίστα δεν είναι σε καμία περίπτωση εξαντλητική.

 Υπάρχουν πολλές άλλες ράτσες μικρόσωμων σκύλων που είναι ιδανικοί για όσους από εσάς πάσχουν από κάποια ενοχλητική αλλεργία. Αυτό οφείλεται στο υποαλλεργικό τρίχωμα ή την μειωμένη τριχόπτωσή τους.

 Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάστε πως όλα χρειάζονται κάποια περιποίηση και φροντίδα εκ μέρους σας. Ο σωστός καλλωπισμός είναι ο μόνος τρόπος για να κρατάτε το ευαίσθητο δερματάκι τους υγιές, αλλά και λαμπερό.

 Σας ενδιαφέρει κάποια από τις παραπάνω ράτσες; Θα θέλατε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτή; Εάν ναι, τότε δεν έχετε παρά να μας αφήσετε ένα σχόλιο!

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο