Σκυλάκια μικρά για σπίτι με αξιοζήλευτο ταμπεραμέντο!

 Οι μικρές ράτσες σκύλων έχουν εκτραφεί για το διαχειρίσιμο μέγεθός τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο μικροκαμωμένος σωματότυπος των σκύλων ωφέλησε την ικανότητα εργασίας ή κυνηγιού, καθώς μπορούσαν να μπουν σε μικρούς χώρους που οι ιδιοκτήτες τους (και τα μεγαλύτερα σκυλιά) δεν μπορούσαν.

 Σε άλλες περιπτώσεις, ήταν απλώς επιθυμητά ως σκυλιά αγκαλιάς και ελκυστικά ζώα συντροφιάς.

 Γενικά, τα μικρά σκυλιά είναι εύκολο να μεταφερθούν αν ταξιδεύετε συχνά και συνήθως το κόστος της τροφής και της φαρμακευτικής αγωγής τους είναι χαμηλότερο απ’ ότι στις μεγάλες ράτσες σκύλων. Επιπλέον, πολλά μικρά σκυλάκια διαβιώνουν καλύτερα σε σπίτια με περιορισμένους χώρους.

 Χωρίς άλλη καθυστέρηση, πάμε να γνωρίσουμε 10 μικρά σκυλάκια που δεν μεγαλώνουν και τα οποία είναι εξαιρετικά κατοικίδια μια οικογένεια.

 Χαρακτηριστικά μιας ράτσας

 Γενικά, τα σκυλιά που ζυγίζουν μέχρι εννέα κιλά θεωρούνται μικρά. Βέβαια, δεν αρέσει σε όλα τα μικρά σκυλάκια να βρίσκονται συνεχώς μέσα σε μια αγκαλιά κι αυτό, γιατί πολλές φορές έχουν περισσότερη ενέργεια από ορισμένες μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων.

 Έτσι, αν ψάχνετε για μια ράτσα που μπορεί να προσαρμοστεί μέσα στο σπίτι, φροντίστε να επιλέξετε μια που είναι γνωστή για τον ήρεμο χαρακτήρα της.

 Βέβαια, έχει παρατηρηθεί ότι ακόμα και πολύ μικρά σκυλιά αναπληρώνουν το μέγεθός τους με τον πληθωρικό χαρακτήρα τους, πράγμα που σημαίνει ότι επωφελούνται από τη βασική υπακοή του σκύλου και τις μεθόδους θετικής ενίσχυσης.

 Φυσικά, όλα τα σκυλιά, ανεξαρτήτως μεγέθους και προσωπικότητας, εξακολουθούν να χρειάζονται καθημερινή άσκηση και δραστηριότητες για να εξασκούν το μυαλό και το σώμα τους.

 1. Yorkshire Terrier

 Πολλά Γιορκσάιρ Τεριέ λατρεύουν να κάθονται στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη τους και είναι πολύ βολικά στη μεταφορά τους. Ώς ένα από τα κατεξοχήν μικρά σκυλάκια, τα Γιόρκι αναπληρώνουν το μικρό τους ανάστημα με το ταμπεραμέντο και τη προσωπικότητά τους.

 Μολονότι είναι μικροσκοπικά, μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί φύλακες, γιατί αντιλαμβάνονται την οποιαδήποτε κίνηση μέσα και γύρω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να γαυγίζουν.

 Ωστόσο, πρωτίστως είναι ζώα συντροφιάς που δεν χρειάζονται πολύ χώρο για να ασκηθούν και να παίξουν με την οικογένειά τους.

 • ΎΨΟΣ: 18 έως 20 εκατοστά.
 • ΒΑΡΟΣ: 3 κιλά.
 • ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Συμπαγές σώμα, μεταξωτό τρίχωμα σε πολλά χρώματα.

 2. Pomeranian

 Τα Πομεράνιαν μοιάζουν με διασταύρωση λούτρινου ζώου και μικροσκοπικού λιονταριού, χάρη στο μακρύ, χνουδωτό τρίχωμά τους.

 Αν και μικρά, τείνουν να είναι σε εγρήγορση και μερικές φορές αποκτούν αυταρχική συμπεριφορά.Όπως αντιλαμβάνεστε, χρειάζονται συνεπή εκπαίδευση και όρια για να κρατήσουν το ισχυρό τους πνεύμα υπό έλεγχο. Λόγω του μικρού τους μεγέθους, οι καθημερινές βόλτες και τα παιχνίδια μέσα ή έξω από το σπίτι θα καλύψουν τις ανάγκες τους για άσκηση.

 • ΎΨΟΣ: 15 έως 18 εκατοστά.
 • ΒΑΡΟΣ: 1 έως 3 κιλά.
 • ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Συμπαγές σώμα. Χνουδωτό τρίχωμα. Τα χρώματα της ράτσας είναι κυρίως μαύρο, πορτοκαλί, κρεμ, καφέ, λευκό, κόκκινο και μπλε.

 3. Caniche/Poodle

 Τα Κανίς διατίθενται σε τρία μεγέθη: toy (μικροσκοπικά), μινιατούρα και στάνταρ. Τα στάνταρ είναι αρκετά μεγάλα, ενώ οι μινιατούρες και τα toy ανήκουν στην κατηγορία των μικρών σκύλων.

 Τα μικρότερα Κανίς είναι γνωστά για τη μακροζωία, την εξυπνάδα και τις σφιχτές μπουκλίτσες τους. Μπορεί να είναι στοργικά ζώα συντροφιάς, αλλά χρειάζονται πολλές δραστηριότητες για να διασκεδάσουν.

 Ωστόσο, μπορούν να μείνουν ακόμα και σε ένα πολύ μικρό διαμέρισμα, έχοντας ως μόνη απαίτηση την ενασχόληση και τα παιχνίδια με το αφεντικό τους.

 • ΎΨΟΣ: Μινιατούρα: 25 έως 38 εκατοστά. Toy: έως 25 εκατοστά.
 • ΒΑΡΟΣ: Μινιατούρα: 4 έως 7 κιλά. Τόι: 2 έως 3 κιλά.
 • ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Σγουρό, πυκνό τρίχωμα. Τα χρώματα περιλαμβάνουν το λευκό, το βερικοκί, το μαύρο, το καφέ και πολλά άλλα.

 4. Shih Tzu

 Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τη λίστα με τα μικρά σκυλάκια χωρίς το διάσημο Σιχ Τσου. Ομολογουμένως, είναι από τα καταλληλότερα ζώα αγκαλιάς και συντροφιάς, που διακρίνονται για το μακρύ, μεταξένιο και υποαλλεργικό τους τρίχωμα.

 Βέβαια, πολλοί ιδιοκτήτες συνιθίζουν να κόβουν το τρίχωμά τους για ευκολότερη συντήρηση και καθαρισμό. Γενικά, είναι πολύ ανθεκτικά σκυλάκια, ενώ βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση και έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση.

 Δείτε φανταστικά ονόματα για μικρά σκυλάκια, για να δώσετε στο δικό σας πλασματάκι εκείνο που αντιπροσωπεύει καλύτερα τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

 • ΎΨΟΣ: 23 έως 28 εκατοστά.
 • ΒΑΡΟΣ: 4 έως 7 κιλά.
 • ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Μακρύ, διπλό τρίχωμα. Τα κυριότερα χρώματα της ράτσας είναι το μαύρο, το μπλε, το ασημί, το λευκό, το στικτό και πολλά άλλα.

 5. Miniature Schnauzer

 Είναι ένα εκκεντρικό σκυλάκι με φιλική, αλλά σκληρoπυρηνκή προσωπικότητα. Αναγνωρίζεται εύκολα από τη χαρακτηριστική γενειοφόρα μουσούδα του και έχει μια έντονη αίσθηση πίστης και προστατευτικότητας προς την οικογένειά του. 

 Επιπλέον, είναι γνωστό ότι γαβγίζει πολύ και γι’ αυτό χρειάζεται μια σταθερή βάση εκπαίδευσης. Ωστόσο, αν του παρέχετε καθημερινές βόλτες και τρομερά παιχνίδια μέσα στο σπίτι, προσαρμόζεται πολύ καλά σε ένα μικρό σπίτι.

 • ΎΨΟΣ: 30 έως 35 εκατοστά.
 • ΒΑΡΟΣ: 5 έως 9 κιλά.
 • ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Πλούσια γένια και φρύδια. Βασικά χρώματα είναι το μαύρο, το άσπρο, το ασημί και το χρώμα του αλατοπίπερου.

 6. Chihuahua

 Τα Τσιουάουα είναι μερικά από τα πιο μικροσκοπικά, αν όχι το πιο μικροσκοπικό σκυλάκι στον κόσμο, με έντονο ταμπεραμέντο. Αξιαγάπητα και πολύ αφοσιωμένα, τα Τσιουάουα διακρίνονται για τη δραστήρια και – ολίγον τι – τσαμπουκαλίδικη συμπεριφορά τους.

 Αυτά τα μικρά σκυλάκια που δεν μεγαλώνουν δένονται βαθιά με τους αγαπημένους τους ανθρώπους, αλλά είναι επιφυλακτικά με όλους τους υπόλοιπους.

 Τα καλά νέα είναι ότι το μικροσκοπικό τους μέγεθος τα καθιστά ιδανικά για ένα μικρό διαμέρισμα, καθώς δεν χρειάζονται πολύ χώρο για να παίξουν και να αποβάλλουν την ενέργειά τους.

 • ΎΨΟΣ: 12 έως 20 εκατοστά.
 • ΒΑΡΟΣ: Έως 3 κιλά.
 • ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Πάντα σε εγρήγορση. Λείο ή μακρύ τρίχωμα σε διάφορα χρώματα.

 7. Pug

 Τα Παγκ ήταν κάποτε κατοικίδια βασιλιάδων και σύντροφοι μοναχών στο μακρινό Θιβέτ. Έχουν πολύ στοργικό χαρακτήρα και είναι ιδανικά κατοικίδια για ένα μικρό διαμέρισμα.

 Βέβαια, έχουν την τάση να αναπτύσσουν αναπνευστικά και οφθαλμολογικά προβλήματα, επομένως, τα καθιερωμένα ραντεβού στον κτηνίατρο δεν πρέπει να αμελούνται.

 • ΎΨΟΣ: 25 έως 33 εκατοστά.
 • ΒΑΡΟΣ: 6 έως 8 κιλά.
 • ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Τετράγωνο σώμα, κοντά πόδια και πεπλατυσμένο πρόσωπο. Τα χρώματα περιλαμβάνουν το μαύρο και το φαιοκίτρινο.

 8. Dachshund

 Το Ντάτσχουντ έχει πολλά παρατσούκλια: doxie, wiener dog, sausage dog, hot dog και πολλά άλλα. Φυσικά, αυτά τα ονόματα σχετίζονται κυρίως με την ξεχωριστή του εμφάνιση, που θυμίζει λουκάνικο.

 Τα Ντάτσχουντ θα τα βρείτε σε κανονικό ή μικροσκοπικό μέγεθος. Το τελευταίο είναι ιδανικό για τους λάτρεις των μικρών σκύλων. Ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, όμως, όλα είναι στοργικά με τις οικογένειές τους, αλλά επιφυλακτικά με τους ξένους.

 Φυσικά, είναι από τα καλύτερα σκυλιά για διαμέρισμα που δεν μαδάνε και δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις συντήρησης.

 • ΎΨΟΣ: 13 έως 23 εκατοστά.
 • ΒΑΡΟΣ: Έως 15 κιλά.
 • ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Χαμηλό, μακρύ σώμα και κοντά πόδια. Θα το βρείτε σε πολλά χρώματα, όπως σοκολατί, μαύρο, κόκκινο και πολλά άλλα.

 9. Boston Terrier

 Το Τεριέ της Βοστώνης είναι ένα χαρούμενο, πιστό και εύθυμο σκυλί. Η ράτσα προήλθε από τη διασταύρωση ενός Αγγλικού Μπουλντόγκ με ένα λευκό Αγγλικό Τεριέ και πήρε το όνομά της από την πόλη στην οποία δημιουργήθηκε.

 Τα Boston Terriers λατρεύουν το παιχνίδι, αν και τους αρέσει να περνούν χρόνο στην αγκαλιά των ιδιοκτητών τους. Γενικά προσαρμόζονται πολύ εύκολα στο περιβάλλον ενός διαμερίσματος και είναι με όλους φιλικά και καλόβολα.

 • ΎΨΟΣ: 38 έως 43 εκατοστά
 • ΒΑΡΟΣ: 5 έως 11 κιλά
 • ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Κοντό πρόσωπο. Λείο τρίχωμα. Τα βασικά χρώματα είναι το ασπρόμαυρο και το στικτό με το άσπρο

 10. Maltese

 Αυτά τα μικρά, άσπρα σκυλάκια διακρίνονται για τον ευγενικό και γενναίο χαρακτήρα τους. Γενικά, είναι πολύ παιχνιδιάρικα πλάσματα και δένονται πολύ με την οικογένειά τους.

 Στην αρχαιότητα, το Μαλτεζάκι ήταν ο αγαπημένος σύντροφος της βασιλικής και αριστοκρατικής τάξης. Σήμερα, εξακολουθεί να λατρεύει τη βασιλική μεταχείριση και καλό είναι η οικογένειά του να γνωρίζει τι πρέπει να τρώνε τα Μαλτέζ, για να απολαμβάνουν μια υγιεινή και ανέμελη ζωή.

 • ΎΨΟΣ: 18 έως 23 εκατοστά
 • ΒΑΡΟΣ: Έως 3 κιλά
 • ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: Σκούρα, άγρυπνα μάτια. μεταξωτό, λευκό παλτό

 Προφανώς, οι λάτρεις των μικρόσωμων σκύλων δεν θα αναζητήσουν μεγαλόσωμες ράτσες, όπως ο Γερμανικός Ποιμενικός και το Χάσκι Σιβηρίας.

 Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό να αποκλείσουν τυχόν ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά και σε μικρά σκυλιά, όπως τα υψηλά επίπεδα ενέργειας, οι αυξημένες ανάγκες άσκησης και τα κυνηγετικά ένστικτα, στα οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

 Για του λόγου το αληθές, υπάρχουν αρκετά σκυλιά μικρού έως μεσαίου μεγέθους, όπως το Τζακ Ράσελ Τεριέ, που γενικά έχουν υψηλές ανάγκες δραστηριότητας και μπορεί να μην είναι κατάλληλα κατοικίδια για μικρούς χώρους.

 Φυσικά, τα παραπάνω σκυλάκια είναι κάτι παραπάνω από ιδανικά ζώα συντροφιάς για ένα μικρό σπίτι, διότι ούτε πολύ υψηλές απαιτήσεις έχουν, ούτε μπορούν να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον χωρίς οικογενειακή φροντίδα και θαλπορή. Βρείτε, λοιπόν, αυτό που σας ταιριάζει και υιοθετήστε το παντοτινό σας φιλαράκι.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο