Ποια είναι η πιο πιστή ράτσα σκύλου;

 Ήδη από την πρώτη στιγμή που οι άνθρωποι αρχίσαμε να μοιραζόμαστε αγκαλιές και χάδια με τους αγαπημένους τετράποδους φίλους μας, αναρωτιόμασταν ποια είναι η πιο πιστή ράτσα σκύλου.

 Σαφέστατα, αγαπάμε όσο τίποτα ένα σκυλάκι που αισθάνεται ακριβώς το ίδιο για εμάς, ενώ είναι γνωστό πως υπάρχουν αρκετές ράτσες σκύλων που είναι λιγάκι πιο πιστές και υπάκουες από άλλες.

 Σύμφωνα άλλωστε και με τους ειδικούς, είναι εκείνες οι ράτσες σκύλων που θα μας ξεχωρίσουν ανάμεσα στο πλήθος, θα μας ακολουθούν σε κάθε μας περιπέτεια και θα κουνούν πάντοτε τις ουρίτσες τους όταν μας βλέπουν.

 Ωραία είναι όλα αυτά. Ποιες είναι όμως αυτές οι ράτσες σκύλων που μας τάζουν αιώνια αφοσίωση και αγάπη;

 1. Akita

 Το γλυκύτατο Ακίτα θεωρείται πως μερικές φορές έχει μια σχετικά αλλόκοτη συμπεριφορά, ιδίως απέναντι σε όσους δεν γνωρίζει. Εάν ρωτήσετε όμως έναν ιδιοκτήτη του, θα σας πει πως υπερασπίζεται με σθένος την αγαπημένη του οικογένεια.

 Το συγκεκριμένο σκυλί αποτελεί έναν εξαίρετο σκύλο – φύλακα, ενώ παράλληλα θα το βρείτε πάντοτε πρόθυμο να σας βοηθήσει σε κάθε είδους δραστηριότητα. Τον υπόλοιπο καιρό, θα τον περνάει μαζί σας, επιζητώντας την αγκαλιά και τα χάδια σας!

 2. Chihuahua

 Είναι γνωστό πως το μικροσκοπικό αυτό πλασματάκι έχει τη τάση να προσκολλάται σε ένα μέλος της οικογένειας, εκείνο που αγαπάει περισσότερο. Σε εξαιρετικές περιστάσεις, ίσως χαρίσει την καρδιά του και στους υπόλοιπους.

 Αυτό δεν σημαίνει όμως πως το Τσιουάουα δεν μπορεί να είναι φιλικό και κοινωνικό με άλλα ζωάκια ή ανθρώπους. Είναι απλώς επιλεκτικό.

 3. Staffordshire Bull Terrier

 Ο συγκεκριμένος σκυλάκος λέγεται χαϊδευτικά και «νταντά», επειδή αγαπάει τόσο πολύ τους ανθρώπους. Είναι ευγενικός με τα παιδιά, πιστός στην οικογένειά του και ένα από τα πιο ευγενικά και τρυφερά πλάσματα εκεί έξω.

 Δυστυχώς όμως η φυλή του έχει μια κακή φήμη ως προς την επιθετικότητά της. Η αλήθεια όμως απέχει κατά πολύ από αυτή και θα το καταλάβετε και οι ίδιοι μόλις του δώσετε την ευκαιρία να σας δείξει ότι είναι από τα καλύτερα σκυλιά για σπίτι και οικογένειες.

 4. Doberman Pinscher

 Ήταν το 19ο αιώνα όταν ένας άνθρωπος χρειάστηκε στο πλευρό του ένα πιστό και υπάκουο σκυλί, που θα τα έβγαζε πέρα με την συλλογή των φόρων από τους πολίτες. Έτσι, βγήκε στην επιφάνεια το περίφημο Ντόμπερμαν.

 Ακόμα και σήμερα όμως, θεωρείται ένα από τα πιο πιστά σκυλιά που θα συναντήσετε ποτέ. Είναι φύλακας, προστάτης, αλλά και ένας τρυφερός σύντροφος που θα σταθεί επάξια στο πλευρό σας.

 5. German Shepherd

 Μια τέτοια λίστα αναφορικά με το ποια είναι η πιο πιστή ράτσα σκύλου θα ήταν ελλιπής δίχως τον αγαπημένο όλων μας, Γερμανικό Ποιμενικό.

 Υπάρχει λόγος, άλλωστε, που τον βλέπουμε να σαρώνει στο πλευρό των αστυνομικών και των στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και ως σκύλος θεραπείας ή προστασίας.

 Πρόκειται για ένα σκυλί που δεν θα μπορέσετε να ξεχάσετε ποτέ. Μάλιστα, φήμες λένε πως αν πάρετε έναν Γερμανικό Ποιμενικό, θα ταχτείτε υπέρ της ράτσας του για όλη σας τη ζωή!

 6. Golden Retriever

 Αξιοπιστία, άφθονη ενέργεια, χαρούμενη διάθεση και εξυπνάδα. Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά ενός Γκόλντεν Ριτρίβερ, εκείνα που το καθιστούν και ένα από τα πιο έξυπνα σκυλιά που θα συναντήσετε ποτέ.

 Μπορεί να είναι κοινωνικό και φιλικό με όλους. Ωστόσο, η καρδούλα του είναι πάντοτε ταγμένη στα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς του, τη δική του αγέλη.

 7. Yorkshire Terrier

 Το μικρούτσικο Γιορκσάιρ Τεριέ είναι ένα από τα πιο τρυφερά και ευγενικά πλάσματα που θα βρείτε εκεί έξω. Μην το αφήσετε όμως να ξεγελάσει, γιατί δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τους αγαπημένους του με νύχια και με δόντια!

 Πρόκειται για ένα από τα πιο πιστά σκυλιά εκ φύσεως. Ξεκίνησε την καριέρα του στο πλευρό των ανθρακωρύχων, προσφέροντάς τους πολύτιμη βοήθεια. Αργότερα όμως δεν άργησε να συνοδεύσει και έναν πιλότο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

 8. Labrador Retriever

 Αν του ζητούσατε να πηδήξει σε αναμμένα κάρβουνα ή στα πιο παγωμένα νερά του ωκεανού για εσάς, θα το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη και δισταγμό. Το περίφημο Λαμπραντόρ έρχεται να μας μάθει τι θα πει τέλος πάντων εμπιστοσύνη και αξιοπιστία.

 9. Cavalier King Charles Spaniel

 Ο εν λόγω σκυλάκος έρχεται για να μάθει σε όλους μας τι ακριβώς σημαίνει αξιοπιστία και αρχοντιά. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως κάποτε η θέση του βρισκόταν αποκλειστικά και μόνο στο πλευρό των ευγενών ανά την Ευρώπη.

 Κι αυτό το εννοούμε κυριολεκτικά. Είναι γνωστό πως το Cavalier King Charles Spaniel καθόταν ώρες ατελείωτες με τα μέλη της αριστοκρατικής τάξης και κινούνταν μονάχα όταν έβλεπε τα αφεντικά του να κάνουν το ίδιο, ακολουθώντας πιστά το παράδειγμά τους.

 10. Xoloitzcuintli

 Γνωστός και ως Μεξικανός Άτριχος σκύλος, ο Xolo εν συντομία, αποτελεί μια εξαίρετη και τρομερά αξιόπιστη συντροφιά για το ανθρώπινο είδος εδώ και περίπου 3,000 χρόνια!

 Η αλήθεια είναι πως δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά με τους ξένους. Είναι, βλέπετε, ιδιαίτερα καχύποπτος μαζί τους. Εάν όμως καταφέρετε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του, τότε να ξέρετε πως θα σας αφιερώσει τη ζωή του.

 Σκεφτείτε μονάχα πως οι Αζτέκοι πίστευαν τόσο πολύ στην αφοσίωση του Xolo, που βασίζονταν σε αυτόν για να τους οδηγήσει στην τελευταία κατοικία τους κατά τη διάρκεια της μεταθανάτιας ζωής τους.

 Τι έγινε λέει; Δεν είδατε το δικό σας σκυλάκι να βρίσκεται στην παραπάνω λίστα; Μην σκάτε, δεν έγινε και κάτι!

 Ούτως ή άλλως, όλοι γνωρίζουμε λίγο ή πολύ πως τα σκυλιά είναι οι πιο πιστοί φίλοι των ανθρώπων. Ο δικός σας σκυλάκος φυσικά δεν αποτελεί την εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Ίσα ίσα, που έρχεται για να τον επιβεβαιώσει κιόλας.

 Εάν, λοιπόν, έχετε ένα Dachshund ή ένα Kelpie ή κάποιο ημίαιμο σκυλάκι, τότε μάλλον γνωρίζετε ήδη τι θα πει αξιοπιστία. Πείτε μας περισσότερα πράγματα για το λατρεμένο σας κατοικίδιο στα σχόλια από κάτω!

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο