10 σκυλιά για σπίτι και παιδιά που θα σε συναρπάσουν!

 Αποφασίσατε επιτέλους να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να πάρετε ένα σκυλί για μέσα στο σπίτι; Συγχαρητήρια!

 Για να αποφασίσετε όμως ποια ράτσα σκύλου ταιριάζει καλύτερα στην οικογένεια και τον τρόπο ζωής σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένους παράγοντες, όπως είναι ο χαρακτήρας, το μέγεθος και τα επίπεδα δραστηριότητας του.

 Σαφέστατα, ο χαρακτήρας του σκύλου θα πρέπει να είναι ευγενικός, ήπιος και τρυφερός, ειδικά αν έχετε παιδιά στην οικογένεια.

 Την ίδια στιγμή, το μέγεθος της ράτσας καθορίζει αν μπορεί να ζήσει άνετα σε ένα διαμέρισμα ή όχι, πάντοτε όμως σε άμεση συνάρτηση και με τη προσωπικότητά του.

 Από εκεί και πέρα, το εάν θα διαλέξετε μεγάλα, μικρά ή μεσαία σκυλιά για σπίτι, συνδέεται με τις προτιμήσεις της οικογένειάς σας και από το εάν μπορείτε να τους αφιερώσετε τον κατάλληλο χρόνο ή όχι.

 Ακόμα κι αν λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω όμως, καλό είναι να κανονίσετε μια συνάντηση με το νέο και εν δυνάμει πιστό σας φίλο στο καταφύγιο ή το εκτροφείο σκύλων. Έτσι, θα μπορέσετε να δείτε με τα μάτια σας αν πράγματι ταιριάζετε ή όχι.

 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν την υιοθεσία του σκύλου

 Αμέσως μετά την συνάντησή σας, θα πρέπει να μιλήσετε λιγάκι με το καταφύγιο ή τους πρώην ιδιοκτήτες του – αν ο σκύλος άλλαξε αφεντικό  – για να μάθετε περισσότερα για το σκυλάκι που σας ενδιαφέρει. Ορίστε 5 βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε:

  1. Είναι ασφαλές για όλα τα μέλη της οικογένειας σας; Κάποια σκυλάκια είναι κοινωνικά και φιλικά με όλους, ενώ άλλα έχουν ιδιαίτερες προτιμήσεις σε ενήλικους ή ηλικιωμένους.
  2. Τι είδους επίπεδα ενέργειας έχει; Ίσως θέλετε έναν σκύλο με τον οποίο θα εξερευνάτε μαζί τον κόσμο ή κάποιον με τον οποίο θα αράζετε στον καναπέ.
  3. Τι είδους φροντίδα χρειάζεται; Είναι, ας πούμε, ένα μακρύτριχο σκυλί που χρειάζεται εντατική περιποίηση ή ένα ηλικιωμένο που απαιτεί συχνές επισκέψεις στον κτηνίατρο;
  4. Τι ηλικία έχει; Προτιμάτε ένα νεαρό κουτάβι που θα έχετε την ευκαιρία να εκπαιδεύσετε οι ίδιοι ή ένα μεγάλο σκυλάκι που ξέρει ήδη τα βασικά;
  5. Θα τα πηγαίνει καλά με άλλα ζωάκια; Αν τυχόν έχετε άλλα κατοικίδια μέσα στο σπίτι, θα πρέπει να μεριμνήσετε και για τη δική τους ασφάλεια.

 1. Ημίαιμα

 Τα ημίαμα σκυλάκια έχουν πολλά καλά και ένα από τα βασικά είναι πως συνδυάζουν τα καλύτερα στοιχεία δύο (ή και παραπάνω) φυλών!

 Την ίδια στιγμή, με την υιοθεσία ενός αδέσποτου σκυλάκου σώζετε τη ζωή δύο σκύλων, εκείνου που του χαρίζετε ένα μόνιμο, ζεστό σπιτάκι κι εκείνου που θα βρει καταφύγιο στη θέση του.

 Αφήστε που έτσι έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με το προσωπικό του καταφύγιου και να μάθετε ένα σωρό πράγματα για το νέο σας φιλαράκι. Μη διστάσετε να τους ρωτήσετε για τις συνήθειες και τις ανάγκες του, για να είστε πιο έτοιμοι και οργανωμένοι.

 2. Golden Retriever

 Είναι σκύλος για σπίτι και διακρίνεται ιδιαιτέρως για την αυτοπεποίθηση, την ευγένεια, την εξυπνάδα, την τρυφερότητα και την αφοσίωση του. Την ίδια στιγμή, φημίζεται για την λατρεία που έχει στα παιδιά και την υπομονή του.

 Το Γκόλντεν Ριτρίβερ δεν χρειάζεται έντονη σωματική δραστηριότητα. Λατρεύει όμως το παιχνίδι και γι’ αυτό θα το βρείτε πάντοτε πρόθυμο να παίξει και να διασκεδάσει μαζί σας.

 3. Labrador Retriever

 Είναι από τα καλύτερα σκυλιά για σπίτι και δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις, με εξαίρεση τη περίοδο που είναι κουτάβια, καθώς κάνουν συνεχώς σκανταλιές. Γενικά, όμως, έχουν πάντα παιχνιδιάρικη διάθεση, πολλή υπομονή και τρυφερότητα.

 Μην ξεχνάτε όμως πως είναι και από τα πιο έξυπνα σκυλιά στον κόσμο, με ένα έμφυτο ένστικτο παροχής προστασίας. Όπως καταλαβαίνετε, το κουτάβι σας χρειάζεται σταθερή εκπαίδευση και πειθαρχία, για να μεταμορφωθεί σε έναν αξιαγάπητο φύλακα.

 Το θέμα είναι πως χρειάζεται άφθονη σωματική άσκηση. Γι’ αυτό, σιγουρευτείτε πως έχετε τον κατάλληλο χρόνο και την όρεξη για να του αφιερώνετε κάποιες ώρες από τη μέρα σας.

 4. Poodle

 Πέρα από την πανέμορφη και κομψή εμφάνιση, το συγκεκριμένο σκυλάκι τυχαίνει να είναι και ένα από τα εξυπνότερα, πιο καλόβολα και ευγενικά πλάσματα στον κόσμο ολόκληρο!

 Μπορείτε να το βρείτε σε μικρό, μεσαίο και κανονικό μέγεθος, ώστε να διαλέξετε εκείνο που ταιριάζει στον δικό σας τύπο διαμερίσματος. Κι αν έχετε κάποιο πρόβλημα με αλλεργίες, μην σκάτε γιατί είναι από τα κορυφαία σκυλιά για σπίτι που δεν μαδάνε και έχουν υποαλλεργικό τρίχωμα.

 Το στάνταρ Πουντλ του πολύ υπάκουο, έξυπνο, παιχνιδιάρικο και περιπετειώδες, ενώ η μινιατούρα λατρεύει την ανθρώπινη συντροφιά και τη βασική εκπαίδευση υπακοής, γεγονός που κάνει το Πουντλ Μινιατούρα τον καλύτερο σκύλο για σπίτι.

 5. Irish Setter

 Γνωστό για το πανέμορφο, κοκκινωπό τρίχωμά του, το Ιρλανδικό Σέττερ έρχεται με όλη του διάθεση και την όρεξη για ζωή, προκειμένου να μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό σύντροφο για εσάς και την οικογένεια σας.

 Ένα πράγμα λατρεύει μονάχα κι αυτό είναι ο ποιοτικός χρόνος με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Αν έχετε κι εσείς την όρεξη να παίζετε καθημερινά μαζί του, να είστε σίγουροι πως θα τα πάτε περίφημα.

 6. Vizsla

 Μπορεί να μην είναι από τα πιο γνωστά σκυλιά για σπίτι, επειδή είναι αρκετά δραστήριο και ενεργητικό, ωστόσο, λατρεύει τα παιδιά και μπορεί να παίζει μαζί τους για ώρες ατελείωτες.

 Το Βίσλα υπόσχεται να τους φέρεται πάντοτε με ευγένεια και να παραμένει στο πλευρό όλων των μελών της οικογένειας σαν ένας πιστός και στοργικός σύντροφος.

 7. Newfoundland

 Το συγκεκριμένο σκυλί θεωρείται μία από τις πιο έξυπνες ράτσες παγκοσμίως κι αυτό επειδή μπορεί με μεγάλη ευκολία να μάθει ένα σωρό εντολές, κόλπα και να μετατραπεί σε έναν αυστηρό προστάτη.

 Μην αφήνετε το μεγαλοπρεπές παρουσιαστικό του να σας ξεγελάει όμως. Πρόκειται για την «Μητέρα Τερέζα» όλων των σκύλων, αφού είναι ευγενικό, καλόβολο και άκρως υπομονετικό με τους πάντες.

 8. Bull Terrier

 Παρά την κακή του φήμη, το Bull Terrier είναι από τα καλύτερα σκυλιά για σπίτι και παιδιά, καθώς έχει εκτραφεί για να είναι ζώο συντροφιάς. Για αυτό, άλλωστε, και τα πηγαίνει περίφημα με τα παιδάκια και τα υπόλοιπα ζωάκια μέσα στο σπίτι.

 9. Beagle

 Το μικρούτσικο μέγεθος, σε συνδυασμό με την ήπια συμπεριφορά καθιστά το συγκεκριμένο πλασματάκι από τις καλύτερες ράτσες σκύλων για σπίτι, με ή χωρίς παιδιά.

 Έξυπνο, φιλικό, κοινωνικό και πάντοτε ευχάριστο και χαρούμενο, το γλυκύτατο Μπιγκλ λατρεύει την συντροφιά ανθρώπων και άλλων ζώων. Μπορεί να παίζει μαζί τους για ώρες ατελείωτες.

 10. Bulldog

 Αν ψάχνετε για πιστά, υπομονετικά και ανεκτικά σκυλιά για σπίτι που δεν μεγαλώνουν και κρατούν καλή συντροφιά στα παιδιά σας, τότε μόλις βρήκατε ένα στο πρόσωπο του Μπουλντόγκ.

 Είναι ένα ήρεμο πλάσμα, που μπορεί άνετα να αράξει πλάι σας στον καναπέ, αλλά και να παίξει κάθε είδους παιχνίδι. Είναι καλόβολο και δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες ή απαιτήσεις.

 Θυμηθείτε πως όλα αυτά τα σκυλάκια έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν ιδανικά για κάθε τύπο σπιτιού και οικογένειας.

 Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται μια καλή εκπαίδευση και μια ορθή κοινωνικοποίηση, για να εξελιχθούν σε εξαιρετικά καλόβολα και καλοσυνάτα πλάσματα!

 Από εκεί και πέρα, βρείτε εκείνο που συμβαδίζει περισσότερο με τη ρουτίνα και τις ανάγκες της οικογένειάς σας, ώστε να έχετε την ιδανική συμβίωση και αλληλεπίδραση μέσα στο σπίτι, αλλά και έξω από αυτό.

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο