Boxer: Ο φύλακας με τον αδαμάντινο χαρακτήρα!

 Ο σκύλος Μπόξερ αρχικά είχε εκτραφεί να είναι ένα μεσαίου μεγέθους σκυλί φύλαξης. Σήμερα, αν και ανήκει στο γκρουπ των σκύλων εργασίας του Αμερικανικού Κυνολογικού Ομίλου, λατρεύει να αποτελεί μέρος μιας οικογένειας, χαρίζοντας στοργή στους ιδιοκτήτες του.

 Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να διατηρεί υψηλά επίπεδα ενέργειας και χρειάζεται αρκετή άσκηση μέσα στη μέρα του. Ταυτόχρονα, εκτιμάει τη συνεπή εκπαίδευση που δε βασίζεται σε σκληρές επιπλήξεις.

 Γενικά, είναι αρκετά μυώδες σκυλί και ένα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του είναι το τετραγωνισμένο σαγόνι. Διαθέτει επίσης ένα κοντό, λαμπερό τρίχωμα, που συναντάται κυρίως σε δύο χρώματα: το φαιοκίτρινο ή το στικτό με λευκά σημάδια στο πρόσωπο, τον λαιμό, το στήθος και τα ποδαράκια του.

 Βέβαια, μπορεί να συναντήσετε και Μπόξερ που είναι ολόλευκα ή ως επί το πλείστον λευκά, αλλά επειδή αυτά έχουν γενετική προδιάθεση στη κώφωση, δεν είναι τόσο διαδεδομένα.

 Στο παρελθόν ήταν ευρέως διαδεδομένο οι ιδιοκτήτες να κόβουν τα αφτιά και τις ουρές στα κουτάβια τους για λόγους καθαρά αισθητικούς. Ωστόσο, προς θετική μας έκπληξη παρατηρούμε ότι αυτή η τάση σταδιακά υποχωρεί.

 Τα αρσενικά σκυλιά της φυλής συνήθως έχουν ύψος από 57 έως 63,5 εκατοστά και ζυγίζουν περίπου 32 κιλά, ενώ τα θηλυκά είναι συνήθως 51 με 60 εκατοστά και ζυγίζουν περίπου 27 κιλά.

 Αν ψάχνετε για ένα σκυλάκι υψηλής ενέργειας, εύκολο στην περιποίηση και με φιλική συμπεριφορά, τότε το Boxer μπορεί να είναι ο κατάλληλος φίλος για εσάς. 

 Κατηγορία: Σκύλος εργασίας

 Ύψος: 53 με 63 εκατοστά

 Σωματικό βάρος: 27 με 32 κιλά

 Προσδόκιμο ζωής: 10 με 12 χρόνια

 Δείτε παρακάτω όλα τα χαρακτηριστικά της ράτσας και κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα σκυλάκια της!

 Πώς είναι η καθημερινότητα με ένα Μπόξερ;

 Το Μπόξερ είναι ένα μεγαλόσωμο, μυώδες σκυλί με τετράγωνο κεφάλι. Με τη πρώτη ματιά φαίνεται επιβλητικό, τουλάχιστον μέχρι να το κοιτάξεις στα μάτια και να δεις όλη την καλοπροαίρετη πονηριά και τη χαρά της ζωής να αντικατοπτρίζονται εκεί.

 Λόγω της παιχνιδιάρικης φύσης και της απεριόριστης ενέργειάς του, μερικές φορές αποκαλείται ως ο «Πίτερ Παν» των σκύλων.

 Αυτό που πρέπει να ξέρουμε για τη ράτσα είναι ότι το Μποξεράκι δεν θεωρείται πλήρως ώριμο μέχρι την ηλικία των τριών ετών, πράγμα που σημαίνει ότι περνάει μια από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια βρεφικές ηλικίες στον κόσμο των σκύλων μέχρι την ενηλικίωσή του.

 Ένα τυπικό σκυλί της ράτσας βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση και είναι έξυπνο, ατρόμητο, αλλά ταυτόχρονα, φιλικό. Είναι πιστό στην οικογένειά του και του αρέσει να παίζει με όλους μέσα στο σπίτι.

 Ωστόσο, μερικές φορές γίνεται ξεροκέφαλο, ειδικά αν επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν σκληρές εκπαιδευτικές μεθόδους απέναντί του.

 Με ελάχιστες ανάγκες περιποίησης, θρυλική υπομονή και ευγένεια με τα παιδιά, το Μπόξερ είναι ένας υπέροχος οικογενειακός σύντροφος, αρκεί να του παρέχετε τη σωματική άσκηση και την πνευματική τόνωση που χρειάζεται.

 Εάν είστε πρόθυμοι και ικανοί να κάνετε μαζί γυμναστική, παραδείγματος χάρη, να πηγαίνετε έναν περίπατο ή να κάνετε τζόκινγκ, προσαρμόζεται άψογα σε ένα διαμέρισμα.

 Επιπλέον, το Μπόξερ είναι γνωστό για τη μεγάλη αφοσίωση που επιδεικνύει στην οικογένειά του. Συνήθως δεν εμπιστεύεται τους ξένους αμέσως, αλλά θα επιτεθεί μόνο αν αντιληφθεί ότι απειλείται η οικογένειά του.

 Μάλιστα, με την εκπαίδευση του σκύλου για φύλακα, το Μπόξερ είναι εξαιρετικός στα καθήκοντά του και έχει την ικανότητα να ακινητοποιήσει έναν εισβολέα με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ένα Μαστίφ.

 Παρά την ατρόμητη και επιβλητική του στάση, σύντομα θα διαπιστώσετε ότι ο μικρός μπαγασάκος μερικές φορές νομίζει ότι είναι σκυλάκι σαλονιού και προσπαθεί να ξαπλώσει όσο πιο κοντά γίνεται στο αφεντικό του για να του κάνει παρέα.

 Οι ιδιοκτήτες αυτής της ράτσας απολαμβάνουν ιδιαίτερα την αστεία συμπεριφορά των αγαπημένου τους σκυλάκου. Βλέπετε, πρόκειται για έναν πνευματώδη, χαρούμενο και ενεργητικό τύπο.

 Βέβαια, η ζωή δεν είναι μόνο διασκέδαση και παιχνίδια για όλα τα Μπόξερ. Λόγω της δύναμης και του θάρρους τους, χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο στρατό και την αστυνομία, όπως επίσης στην έρευνα και τη διάσωση.

 Διαπρέπουν επίσης στην υπακοή, την ευκινησία και το «schutzhund», έναν απαιτητικό αγώνα τριών φάσεων που δοκιμάζει τις ικανότητες παρακολούθησης, υπακοής και προστασίας των σκύλων.

 Μολονότι είναι ένα πολύ δραστήριο και πολυάσχολο πλάσμα, το Μπόξερ δεν πρέπει να παραμένει σε εξωτερικούς χώρους για μεγάλες χρονικές περιόδους. Λόγω του ότι έχει κοντή μύτη δεν δροσίζεται αποτελεσματικά το καλοκαίρι, ενώ το κοντό τρίχωμα δεν το κρατάει ζεστό το χειμώνα.

 Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ράτσα δεν προορίζεται για όλους, αλλά αν σας αρέσει η ιδέα ενός μεγαλόσωμου σκύλου που του αρέσουν οι αγκαλιές και τα αστεία, βγάζει πολλά σάλια, ενώ ταυτόχρονα είναι ευγενικός με τα παιδιά σας, το Μπόξερ μπορεί να είναι κατάλληλος για εσάς!

 Πως είναι ο χαρακτήρας του Μπόξερ;

 Κατ’ αρχάς, κάνουμε λόγο για έναν φύλακα με καλή ακοή, γεγονός που τον κρατά διαρκώς άγρυπνο και σε εγρήγορση. Όταν δεν συμπεριφέρεται με αστείο τρόπο για να σας διασκεδάσει, είναι αξιοπρεπής και σίγουρος για τον εαυτό του.

 Με τα παιδιά, το Μπόξερ είναι παιχνιδιάρικο και υπομονετικό. Υποδέχεται τους ξένους με επιφυλακτική στάση, αλλά είναι πολύ ευγενικός με όσους γνωρίζει και συμπαθεί. Είναι επιθετικός μόνο όταν χρειαστεί να υπερασπιστεί την οικογένεια και το σπίτι του.

 Ο χαρακτήρας του επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η εκπαίδευση και η κοινωνικοποίηση. Τα κουτάβια που έχουν καλή ιδιοσυγκρασία είναι περίεργα, παιχνιδιάρικα και πρόθυμα να πλησιάσουν τους ανθρώπους.

 Όπως κάθε σκύλος, έτσι και αυτός χρειάζεται μια πρώιμη κοινωνικοποίηση – έκθεση σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, αξιοθέατα, ήχους και εμπειρίες από νεαρή ηλικία.

 Με τη κοινωνικοποίηση θα διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα φιλικό και εξωστρεφές σκυλί με ολοκληρωμένο και ώριμο χαρακτήρα.

 Ποια είναι η ιστορία της ράτσας του;

 Οι πρόγονοι του Μπόξερ ήταν ο Γερμανός Bullenbeisser, ένας σκύλος που καταγόταν από το Μαστίφ και το Μπουλντόγκ. Το Bullenbeisser χρησιμοποιούνταν για πολλούς αιώνες στο κυνήγι αρκούδων, αγριογούρουνων και ελαφιών.

 Το καθήκον του ήταν να πιάνει και να συγκρατεί το θήραμα μέχρι να καταφτάσει ο κυνηγός. Με τον καιρό, τα Bullenbeisser άρχισαν να χρησιμοποιούνται από αγρότες και ιδιοκτήτες κρεοπωλείων για τη φύλαξη και τη μετακίνηση κοπαδιών.

 Το Μπόξερ που γνωρίζουμε σήμερα αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα. Ένας άντρας από το Μόναχο, ονόματι Georg Alt, ζευγάρωσε ένα στικτό Bullenbeisser, τη Φλώρα, με ένα σκυλί της περιοχής του, άγνωστης ράτσας.

 Από αυτήν την διασταύρωση προέκυψε ένα φαιοκίτρινο-λευκό αρσενικό σκυλάκι που ονομάστηκε Lechner’s Box. Αυτή πιστεύεται ότι είναι η αρχή του γενεαλογικού δέντρου του Μπόξερ που γνωρίζουμε σήμερα.

 Το εν λόγω κουτάβι ζευγάρωσε με τη μητέρα του, τη Φλώρα, και ένα από τα κουτάβια που προέκυψαν ζευγάρωσε με ένα Αγγλικό Μπουλντόγκ. Το σκυλάκι που προέκυψε από αυτήν τη διασταύρωση, ο Φλόκι, έγινε το πρώτο Μπόξερ που μπήκε στο Γερμανικό «Stud Book», μετά τη νίκη του σε μια επίδειξη του Μονάχου.

 Η αδερφή του Φλόκι, ένα λευκό θηλυκό, ζευγάρωσε με τον Piccolo von Angertor, εγγονό του Lechner’s Box. Ένα από τα κουτάβια τους ήταν μια λευκή θηλυκή με το όνομα Meta von der Passage, η οποία θεωρείται η μητέρα της ράτσας, αν και σύμφωνα με φωτογραφίες της εποχής έμοιαζε ελάχιστα με το σύγχρονο Μπόξερ.

 Το 1894, τρεις Γερμανοί, ονόματι Roberth, Konig και Hopner, αποφάσισαν να σταθεροποιήσουν τη ράτσα και να την παρουσιάσουν σε έναν διαγωνισμό σκύλων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το 1895 και τον επόμενο χρόνο ίδρυσαν τον πρώτο Όμιλο των Μπόξερ.

 Η ράτσα έγινε γνωστή σε άλλα μέρη της Ευρώπης στα τέλη της δεκαετίας του 1890. Γύρω στο 1903, τα πρώτα σκυλιά ταξίδεψαν μέχρι τις ΗΠΑ. Το πρώτο ονομαζόταν Arnulf Grandenz και καταγράφηκε από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο το 1904.

 Το 1915, ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος αναγνώρισε τον πρώτο πρωταθλητή Μπόξερ, Sieger Dampf v Dom που ανήκε στον Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης. Δεν υπήρχαν πολλά θηλυκά σκυλιά της ράτσας στις ΗΠΑ για να ζευγαρώσει, οπότε δεν είχε μεγάλη επιρροή στην εξέλιξη της ράτσας.

 Όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, τα Μπόξερ κατατάχθηκαν στον στρατό, υπηρετώντας ως αγγελιοφόροι σκύλοι, μεταφέροντας αγέλες και δρώντας ως σκυλιά επίθεσης και φύλαξης.

 Τη δεκαετία του 1940, η ράτσα έγινε πολύ δημοοφιλής, καθώς οι στρατιώτες που επέστρεφαν στη πατρίδας έφερναν μαζί τους μικρά σκυλάκια Μπόξερ.

 Μέσω αυτών, η ράτσα έγινε γνωστή σε περισσότερους ανθρώπους και σύντομα εξελίχθηκε σε ένα αγαπημένο ζώο συντροφιάς, που συμμετείχε σε διαγωνισμούς σκύλων και είχε ταλέντο στη φύλαξη. Ο Αμερικανικός Όμιλος των Μπόξερ ιδρύθηκε το 1935 και την ίδια χρονιά κέρδισε την αποδοχή από τον Αμερικανικό Κυνολογικό Όμιλο. 

 Η γενικότερη κατάσταση της υγείας του Μπόξερ

 Το Μπόξερ είναι ένας υγιές κατοικίδιο, αλλά όπως όλες οι ράτσες σκύλων, είναι επιρρεπές σε ορισμένες παθήσεις, τις οποίες οι επίδοξοι ιδιοκτήτες του οφείλουν να έχουν κατά νου. Αυτές μπορεί να είναι:

 • Καρκίνος
 • Στένωση αορτής/ υποαορτική στένωση
 • Μυοκαρδιοπάθεια
 • Δυσπλασία ισχίου
 • Υποθυρεοειδισμός
 • Δυστροφία κερατοειδούς
 • Δεμοδήκωση
 • Γαστρική διάταση
 • Αλλεργίες
 • Κώφωση

 Ο καλλωπισμός και η περιποίηση του σκύλου

 Τα Μπόξερ έχουν ένα κομψό, κοντό τρίχωμα και ένα σφιχτό, αθλητικό σώμα. Διακρίνονται σε δύο χρώματα: φαιοκίτρινο ή στικτό, με ή χωρίς λευκά σημάδια.

 Τα λευκά σημάδια εμφανίζονται συνήθως στην κοιλιά ή στα πόδια και συνήθως δεν καλύπτουν περισσότερο από το ένα τρίτο του τριχώματος.

 Τα συγκεκριμένα σκυλιά δε φέρουν το γονίδιο του μαύρου χρώματος στο στρίχωμά τους, επομένως, δε θα δείτε ποτέ ένα μαύρο Μπόξερ. Μαύρη όμως είναι η μουσούδα τους με μια λευκή γραμμή ανάμεσα στα μάτια τους.

 Τα λευκά σημάδια που καλύπτουν περισσότερο από το ένα τρίτο του σώματος συνεπάγονται αποκλεισμό από τις επιδείξεις σκύλων. Αυτό συμβαίνει επειδή οι λευκές λεπτομέρειες τα καθιστούν πιο ευαίσθητα σε προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος του δέρματος και η κώφωση.

 Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί εκτροφείς δεν θέλουν να μεταδώσουν αυτό το γονίδιο. Στο παρελθόν, η ευθανασία σε λευκά κουτάβια ήταν κοινή πρακτική μεταξύ των εκτροφέων της ράτσας, ωστόσο, σήμερα δίνονται κυρίως για υιοθεσία σε οικογένειες!

 Ενώ τα λευκά Μπόξερ δεν πρέπει να εκτρέφονται, έχουν μεγάλο ταλέντο στην υπακοή και στην ευκινησία, και φυσικά, εξακολουθούν να έχουν την υπέροχη προσωπικότητα της ράτσας που τα κάνει τόσο σπουδαία σκυλάκια!

 Το τρίχωμα τους απαιτεί ελάχιστη περιποίηση. Ως γνωστόν, είναι καθαρά σκυλιά και περιποιούνται τον εαυτό τους όπως οι γάτες.

 Μπορεί να μαδάνε αρκετά, αλλά αν τα βουρτσίζετε μία φορά την εβδομάδα με μια βούρτσα με χοντρές τρίχες ή με ένα γάντι περιποίησης από καουτσούκ, θα κρατήσετε τις τρίχες τους υπό έλεγχο.

 Για να ενισχύσετε τη φυσική γυαλάδα του τριχώματός τους, καλό είναι να τα τρίβετε κάθε τόσο με ένα πανάκι σαμουά.

 Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια λεπίδα κουρέματος, να είστε προσεκτικοί όταν τη χρησιμοποιείτε γύρω από τα πόδια τους, για να μην τα τραυματίσετε.

 Όσον αφορά στο μπάνιο του, το Μπόξερ δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση. Άλλες ανάγκες περιποίησης περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των αφτιών του σκύλου, τη στοματική υγιεινή και τη φροντίδα των νυχιών.

 Βουρτσίζετε τα δόντια του Μπόξερ σας αρκετές φορές την εβδομάδα ή ακόμα καλύτερα καθημερινά για να απομακρύνετε τη πέτρα και τα βακτήρια, αλλά και για να αποτρέπετε την περιοδοντίτιδα.

 Τα νύχια του πρέπει να κόβονται μία ή δύο φορές το μήνα, εάν ο σκύλος σας δεν τα φθείρει φυσικά.

 Κάντε την περιποίηση του κατοικίδιού σας μια θετική εμπειρία με επαίνους και ανταμοιβές για να συνηθίσει στα ραντεβού με τον groomer και τον κτηνίατρο.

 Καθώς τον περιποιείστε, ελέγξτε για πληγές, εξανθήματα ή σημάδια μόλυνσης, όπως ερυθρότητα, ευαισθησία ή φλεγμονή στο δέρμα, τα αφτιά, τη μύτη, το στόμα, τα μάτια και τα πόδια.

 Τα αφτιά του πρέπει να έχουν φυσιολογική οσμή και να μην έχουν μέσα πολύ κερί ή κόκκους. Τα μάτια του πρέπει να είναι καθαρά, χωρίς ερυθρότητα ή εκκρίσεις. Καλό είναι να τσεκάρετε το σώμα του σε εβδομαδιαία βάση, για να εντοπίσετε έγκαιρα πιθανά προβλήματα υγείας.

 Όσον αφορά στη διατροφή του, πρέπει να επιλέξετε μια ποιοτική σκυλοτροφή για ράτσες μεσαίου μεγέθους με υψηλά επίπεδα ενέργειας, προκειμένου να έχει μια μακροχρόνια και υγιή ζωή.

 Βέβαια, κάθε σκύλος είναι ξεχωριστός και έχει διαφορετικές ανάγκες, συμπεριλαμβανομένου του βάρους, της ενέργειας και της κατάστασης της υγείας του.

 Το Μπόξερ μπορεί να πάρει βάρος εάν τρέφεται υπερβολικά, επομένως, θα πρέπει να τηρείτε ένα κανονικό πρόγραμμα διατροφής. Συνήθως προτείνονται δύο γεύματα την ημέρα.

 Επίσης, περιορίστε τις λιχουδιές και μην αφήνετε το φαγητό έξω όλη την ημέρα. Ακολουθήστε τις οδηγίες του κτηνίατρού σας για να τρέφεται υγιεινά και ισορροπημένα.

 Όπως συμβαίνει με όλα τα σκυλιά, οι διατροφικές ανάγκες του Μπόξερ αλλάζουν όταν μεταβαίνει στη φάση της ενηλικίωσης και μετέπειτα, στη φάση του γήρατος.

 Η φροντίδα που χρειάζεται το Μποξεράκι

 Το Μπόξερ είναι σκύλος για σπίτι. Η κοντή μύτη και το κοντό τρίχωμα που διαθέτει το καθιστούν ακατάλληλο για να διαβιώνει σε εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τις ώρες που απολαμβάνει τα παιχνίδια και το τρέξιμο.

 Για να διατηρήσετε τους μύες του τονωμένους και για να ικανοποιήσετε την ανάγκη του για άσκηση, καλό είναι να παίζετε μαζί του και να τον βγάζετε βόλτα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για μισή ώρα.

 Για παράδειγμα, μπορείτε να παίξετε μαζί του ένα παιχνίδι ανάκτησης αντικειμένου, να πηγαίνετε μεγάλες βόλτες ή να συμμετέχετε σε αθλήματα σκύλων.

 Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι θα αποκτήσει μια καλή συμπεριφορά είναι να του προσφέρετε αρκετή καθημερινή άσκηση. Όσο περισσότερο τον κουράζετε, τόσο πιο ήσυχος θα κάθεται στο κρεβατάκι του και θα παίρνει τον υπνάκο του.

 Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για ένα Μπόξερ. Είναι τόσο μεγαλόσωμος και δυνατός, που άθελά του μπορεί να χτυπήσει κάποιον αν δεν μάθει να ελέγχει τις κινήσεις του.

 Ο χαρακτήρας του παίζει ρόλο στην εκπαίδευση. Είναι χαρούμενος, ενθουσιώδης, δυναμικός και λίγο σκανταλιάρης.

 Για να λάβει σοβαρά υπόψη την εκπαίδευσή του πρέπει να ξεκινήσετε από νωρίς και να χρησιμοποιήσετε σταθερές και δίκαιες μεθόδους εκπαίδευσης, θετική ενίσχυση και ανταμοιβή με λιχουδιές και παιχνίδια.

 Πάνω απ’ όλα όμως, πρέπει να είστε συνεπείς γιατί το Μπόξερ παρατηρεί κάθε πότε τον αφήσετε να ξεφύγει όταν κάνει μια σκανταλιά και θα έχει το νου του για να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει μαζί σας.

 Πριν ξεκινήσετε την εκπαίδευση, λοιπόν, χαλαρώστε τον λίγο με έναν περίπατο ή ένα παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο, θα εστιάσει καλύτερα τη προσοχή του σε σας.

 Η υπομονή είναι το κλειδί για την εκμάθηση κανόνων και εντολών. Διατηρείστε ένα σταθερό πρόγραμμα με την τουαλέτα του και επαινέστε το όταν είναι σωστό και φρόνιμο «παιδάκι».

 Καλό θα ήταν επίσης να εντάξετε και το crate στην εκπαίδευση του σκύλου για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα και να συνηθίσει να μένει μέσα σε αυτό από μικρός.

 Τα Μπόξερ αγαπούν την οικογένειά τους και είναι εξαιρετικά κατοικίδια για δραστήρια και μεγαλύτερα παιδιά, διότι μπορεί να αποβούν ελαφρώς άγαρμπα και απότομα με παιδάκια νεαρής ηλικίας. Σε περίπτωση όμως που βρεθούν κοντά σε νήπια ή μωράκια, θα πρέπει να φοράνε φίμωτρο και να συνοδεύονται από το αφεντικό τους.

 Όσον αφορά στη συμπεριφορά τους απέναντι στους ομοίους τους και τις γάτες, γενικά αλληλεπιδρούν καλά μεταξύ τους, ειδικά αν μεγαλώνουν μαζί.

 Για εσάς που θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας κουτάβι, σας προτείνουμε να κοιτάξετε σε σχετικές αγγελίες μήπως χαρίζονται μικρά κουταβάκια της ράτσας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε την υιοθεσία ή την αγορά από πιστοποιημένο εκτροφείο, προσφέροντας σε ένα σκυλάκι που έχει ανάγκη τη στοργή και την αγάπη σας.

 Τι θα σας εκπλήξει σε ένα Μπόξερ!
 • Τα Μπόξερ έχουν πολλή ενέργεια, την οποία πρέπει να εκτονώνουν μέσω της άσκησης και του παιχνιδιού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον χρόνο, την επιθυμία και την ενέργεια για να τους δώσετε το παιχνίδι και τις δραστηριότητες που χρειάζονται.
 • Τα Μπόξερ είναι πληθωρικά σκυλιά και θα σας υποδεχτούν με μεγάλο ενθουσιασμό.
 • Η έγκαιρη, συνεπής εκπαίδευση από κουτάβι είναι κρίσιμη, προτού ο μπαγασάκος σας γίνει πολύ μεγαλόσωμος και δύσκολος στη μεταχείρισή του.
 • Αν και είναι μεγαλόσωμα, πρέπει να μένουν μέσα στο σπίτι. Αυτό εξηγείται από το ότι έχουν κοντή μύτη και τρίχωμα, χαρακτηριστικά που τα κάνει να νιώθουν άβολα σε ζεστό και κρύο καιρό  αντίστοιχα.
 • Τα Μπόξερ ωριμάζουν αργά και έχουν μια τάση παλιμπαιδισμού για αρκετά χρόνια.
 • Δεν θέλουν να βρίσκονται απλώς γύρω από την οικογένειά τους, αλλά να είναι ουσιαστικά κοντά τους! Εάν μένουν μόνα τους για πολλές ώρες, μπορεί να γίνουν κακοδιάθετα και καταστροφικά.
 • Τα εν λόγω σκυλιά είναι σαλιάρικα και ροχαλίζουν πολύ δυνατά. Ετοιμαστείτε!
 • Αν και έχουν κοντό τρίχωμα, μαδάνε αρκετά, ειδικά την άνοιξη.
 • Το Μποξεράκι είναι έξυπνο και ανταποκρίνεται καλά στη σταθερή, αλλά διασκεδαστική εκπαίδευση. Δεν του αρέσει να το διατάζουν ή να του φέρονται σκληρά, οπότε θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία στην εκπαίδευσή του, εάν καταφέρετε να την κάνετε πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα.
 • Μερικά Μπόξερ παίρνουν τα καθήκοντά της φύλαξης πιο σοβαρά απ’ ό,τι χρειάζεται, ενώ άλλα μπορεί να επιδεικνύουν μηδαμινά ένστικτα φύλαξης.

 Συμπεραίνουμε, λοιπόν, πως το Μπόξερ είναι ένας πολύ καλός φύλακας για το σπίτι και την οικογένειά σας, ενώ συγχρόνως είναι καραγκιοζάκος και θα σας κάνει να σκάτε από τα γέλια. Αν του προσφέρετε ψυχοσωματική άσκηση και προσοχή, θα έχετε έναν τέλειο και πιστό φίλο, που θα κάνει τα πάντα για να σας κρατήσει ακέραιους και ακμαίους!

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο