Πού πρέπει να κοιμάται ο σκύλος και το κουτάβι;

 Ένας καλός και ποιοτικός υπνάκος φέρει πολλά οφέλη που αφορούν όλα τα μέλη της οικογένειας σας, ανεξάρτητα από το αν έχουν δύο ή τέσσερα πόδια.

 Σκεφτείτε απλώς πως ο μέσος ενήλικος σκύλος κοιμάται περίπου 12 με 14 ώρες την ημέρα, ενώ το κουτάβι μπορεί άνετα να φτάσει μέχρι και τις 16 με 20 ώρες!

 Μιας και η δραστηριότητα του ύπνου αποτελεί ένα τόσο σημαντικό κομμάτι για εκείνον, αντιλαμβάνεστε πως το κουτάβι και ο ενήλικος σκύλος χρειάζονται ένα καλό σημείο για να μπορεί να απλώσουν το κορμάκι τους το βράδυ.

 Σε αυτό το σημείο προκύπτει η εξής εύλογη απορία: πού πρέπει να κοιμάται ο σκύλος το βράδυ;

 Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη απάντηση σε ετούτη την ερώτηση. Πρόκειται για μια καθαρά δική σας απόφαση το αν θα του επιτρέψετε να κοιμηθεί στην κρεβατοκάμαρα σας ή όχι.

 Πού πρέπει να κοιμάται ο σκύλος το βράδυ;

 Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν σημαντικά το μέρος στο οποίο θα πρέπει να πάρει τον υπνάκο του ο τετράποδος φίλος σας.

 Ειδικότερα, στοιχεία όπως είναι η ράτσα, το μέγεθος, η ηλικία και η προσωπικότητα του θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε αρκετά το εύρος των επιλογών σας, λαμβάνοντας υπόψη τη δική του άνεση και ασφάλεια.

 Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικές από τις πιο συνηθισμένες τοποθεσίες, όπου μπορεί κι αυτός ο έρμος να τεντώσει λίγο το κορμάκι το.

 Κλουβί για σκύλους

 Πρόκειται για ένα άκρως βοηθητικό εργαλείο που υπόσχεται να διευκολύνει τη ζωή όλων σας όταν εκπαιδεύετε το κουτάβι σας. Παράλληλα όμως, αποτελεί και μια εξαιρετική επιλογή για να ακουμπήσει το κεφάλι του!

 Βέβαια, το πιο προφανές πλεονέκτημα που έχει το κλουβί σκύλου είναι πως δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το τι θα του συμβεί αν τυχόν αρχίσει να στριφογυρνάει στον ύπνο του ή βάλει στο μυαλό καμιά σκανταλιά.

 Εξάλλου, η εκπαίδευση ενός σκύλου με το κλουβί είναι εξαιρετικά χρήσιμη και για ένα σωρό άλλους λόγους.

 Για παράδειγμα, το crate είναι μια πολύ καλή λύση όταν προσπαθείτε να μάθετε την top εκπαιδευση κουταβιού για τουαλέτα ενώ δουλεύετε. Δεν θα θέλει, βλέπετε, το κουτάβι να λερώσει το μέρος όπου κοιμάται, οπότε θα αναγκαστεί να περιμένει μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι.

 Εκτός αυτού, πείτε πως το κουτάβι έχει ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση υπακοής. Τότε, δεν είναι αναγκαίο να κρατάτε την πόρτα του κλουβιού του κλειστή κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 Ίσα ίσα που τότε είναι η καλύτερη στιγμή για να το μετατρέψετε σε ένα αναπαυτικό και χουχουλιάρικο κρεβατάκι. Βάλτε εκεί μέσα την αγαπημένη του κουβερτούλα και αφήστε την πόρτα ανοιχτή για να κινείται άνετα.

 Μην ξεχνάτε όμως πως τα σκυλιά είναι εκ φύσεως ζώα κρησφύγετων, άρα τους αρέσουν τα κλειστά μέρη, όπως είναι τα κλουβί σκύλου. Εκμεταλλευτείτε το φυσικό ένστικτο του δικού σας και προσφέρετέ του την άνεση και την ασφάλεια που τόσο πολύ αποζητάει!

 Η ίδια η αίσθηση του κλουβιού μπορεί να είναι τρομερά ευεργετική και για ένα σκυλί που πάσχει από κάποιου είδους αγχώδη διαταραχή, ειδικά κατά τη διάρκεια του Πάσχα με τα πυροτεχνήματα. Βάλτε το μέσα στο κλουβάκι του και κρατήστε το ασφαλές.

 Ο σκύλος κοιμάται στο κρεβάτι σας

 Μια ακόμη εναλλακτική που έχετε στα χέρια σας όταν ψάχνετε που πρέπει να κοιμάται ο σκύλος είναι να του επιτρέψετε να ανέβει στο δικό σας κρεβάτι και να κοιμηθείτε αγκαλίτσα!

 Κατά γενική ομολογία επιστημόνων και ειδικών, μάλιστα, το να κοιμάστε αγκαλιά με το κουτάβι ή τον ενήλικο σκύλο σας το βράδυ επηρεάζει θετικά τον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ σας και σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά.

 Την ίδια στιγμή όμως λειτουργεί και σαν το καλύτερο αγχολυτικό, αφού προσφέρει χαλάρωση και ικανοποίηση και στους δύο. Κάτι τέτοιο βελτιώνει αισθητά και την ποιότητα του ύπνου σας.

 Βέβαια, δεν συνιστάται για εσάς που είστε ιδιοκτήτες σκύλων με πολύ τρίχωμα και πάσχετε από κάποιου είδους αλλεργία. Όχι τίποτε άλλο δηλαδή, απλώς θα καταλήξετε να φτερνίζεστε όλη τη νύχτα.

 Αν τυχόν το πάρετε απόφαση όμως, να θυμάστε πως όσο γλυκός και χαριτωμένος είναι, άλλο τόσο χώρο καταλαμβάνει, ειδικά αν ανήκει σε μεγαλόσωμη ράτσα.

 Κρεβατάκι για σκύλους

 Αλήθεια, ποιος είπε ότι ο σκύλος σας δεν μπορεί να έχει το δικό του ξεχωριστό κρεβάτι; Ίσα ίσα, που το κρεβάτι σκύλου αποτελεί και τη νούμερο 1 επιλογή των περισσότερων σκυλογονέων όταν ψάχνουν που πρέπει να κοιμάται ο σκύλος πρωί – βράδυ.

 Με μια απλή αναζήτηση μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία από σχήματα, μεγέθη και υφές σε κρεβατάκια για σκύλους. Ή μπορείτε ακόμη να φτιάξετε το δικό σας DIY κρεβάτι με μερικά ζεστά κουβερτάκια.

 Ανεξάρτητα από το είδος που θα προτιμήσετε, καλό είναι να γνωρίζετε πως θέλει κι εκείνος το χώρο του. Έτσι, θα έχει μερικά σημεία στο σπίτι που προτιμάει να αράζει κι ένα κρεβατάκι μπορεί να τον βοηθήσει να ξεκουραστεί καλύτερα.

 Παράλληλα, θα γνωρίζει πάντοτε την ακριβή του θέση. Μη διστάσετε, λοιπόν, να πάρετε το κρεβατάκι του μαζί σας στις διακοπές ή στο καινούριο σας σπίτι. Αμέσως θα τον κάνετε να νιώσει οικεία.

 Μέσα ή έξω από την κρεβατοκάμαρα;

 Αυτή είναι ίσως μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές αποφάσεις που καλείστε να πάρετε σαν σωστοί και υπεύθυνοι σκυλογονείς για τη φροντίδα – υγεία του σκύλου σας.

 Γνωρίζετε ήδη πως τα σκυλιά είναι άκρως κοινωνικά πλάσματα και έχουν τη τάση να δένονται πολύ με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Για αυτό άλλωστε και πάντοτε θα τα βρείτε πρόθυμα να κουλουριαστούν στα πόδια σας.

 Βέβαια, μπορείτε να το αφήσετε να παραμένει στο δωμάτιο σας, χωρίς να του επιτρέπετε την είσοδο στο κρεβάτι σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρετε κοντά το κλουβί σκύλου ή το κρεβατάκι του για να τον ανακουφίσετε.

 Καταλαβαίνουμε όμως πως ίσως δεν είναι και η καλύτερη σας το να μένει στο υπνοδωμάτιο σας τα βράδια. Ίσως σας ξυπνάει κατά τη διάρκεια της νύχτας έστω και άθελα του, οπότε καλό είναι να επιλέξετε την ανεξαρτησία σας.

 Καταληκτικά, αναφέρουμε πως δεν υπάρχει πράγματι μια απόλυτα σωστή ή λανθασμένη απάντηση στο πού πρέπει να κοιμάται ο σκύλος σας.

 Για του λόγου το αληθές, ο καθορισμός αυτού εξαρτάται αποκλειστικά από τις ιδιαίτερες προτιμήσεις που έχετε οι ίδιοι, αλλά και ο αγαπημένος τετράποδος φίλος σας.

 Εξάλλου, σημασία έχει να αισθάνεστε και οι δύο όμορφα, να είστε αναπαυτικά και να μπορείτε να απολαύσετε τον ποιοτικό υπνάκο που σας αξίζει!

 Αλήθεια, ο δικός σας σκύλος πού ακριβώς κοιμάται; Για πείτε μας!

Δείτε στο Petmagazine.gr

Αφήστε ένα σχόλιο